.. please file a bug. :-) Now that I have VIMAGE mostly working with
wifi, I'd like to take the opportunity to fix whatever 11n ibss bugs
you see.

There's no reason why aggregation and MCS rates shouldn't work with
IBSS. The only questionable issue right now is encryption and that
requires some stack/driver changes to fully support. (Read: You can't
do 11n + WEP by default (no, don't ask me to make it work with ath(4),
I won't :-)) and getting the CCMP encryption working in IBSS mode
requires changes to the crypto key and keycache programming.



Adrian

On 18 October 2012 00:52, Adrian Chadd <adr...@freebsd.org> wrote:
> Ah, it looks like the MCS rate stuff isn't being setup or negotiated right?
>
> Please file a bug. I'm not sure if I'll have time to dig into it
> though; but it should be easy to fix.
>
>
>
> adrian
>
> On 18 October 2012 00:48, Johann Hugo <jh...@meraka.csir.co.za> wrote:
>> On Thursday 18 October 2012 09:37:09 Adrian Chadd wrote:
>>
>>> Hi,
>>
>>>
>>
>>> Try disabling ampdu - ifconfig wlanX -ampdu
>>
>>
>>
>> Nope, still the same. (done on both sides)
>>
>>
>>
>> mesh-1d04:~ # ifconfig wlan1 -ampdu
>>
>> mesh-1d04:~ # ifconfig wlan1
>>
>> wlan1: flags=8843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> metric 0 mtu 1500
>>
>> ether 00:0c:42:6c:61:91
>>
>> inet 10.50.50.1 netmask 0xffffff00 broadcast 10.50.50.255
>>
>> inet6 fe80::20c:42ff:fe6c:6191%wlan1 prefixlen 64 scopeid 0x8
>>
>> inet6 fde4:7b85:9218:10:20c:42ff:fe6c:6191 prefixlen 64
>>
>> nd6 options=21<PERFORMNUD,AUTO_LINKLOCAL>
>>
>> media: IEEE 802.11 Wireless Ethernet autoselect mode 11na <adhoc>
>>
>> status: running
>>
>> ssid testADHOC channel 28 (5140 MHz 11a ht/40-) bssid 02:8c:ca:fe:ca:10
>>
>> regdomain NONE country ZA ecm authmode OPEN privacy OFF txpower 17
>>
>> mcastrate 6 mgmtrate 6 scanvalid 60 -ampdu ampdulimit 8k
>>
>> ampdudensity 8 shortgi wme burst
>>
>>
>>
>> mesh-1d04:~ # ifconfig wlan1 list sta
>>
>> ADDR AID CHAN RATE RSSI IDLE TXSEQ RXSEQ CAPS FLAG
>>
>> 00:0c:42:6c:61:91 0 28 0M 18.5 30 25 0 I A
>>
>> 00:0c:42:6c:63:20 0 28 54M 18.5 0 3 288 I AQ HTCAP WME
>>
>>
>>
>> mesh-1d04:~ # iperf -c 10.50.50.2
>>
>> ------------------------------------------------------------
>>
>> Client connecting to 10.50.50.2, TCP port 5001
>>
>> TCP window size: 32.5 KByte (default)
>>
>> ------------------------------------------------------------
>>
>> [ 3] local 10.50.50.1 port 61073 connected with 10.50.50.2 port 5001
>>
>> [ ID] Interval Transfer Bandwidth
>>
>> [ 3] 0.0-10.1 sec 24.5 MBytes 20.4 Mbits/sec
>>
>> mesh-1d04:~ # ifconfig wlan1 list sta
>>
>> ADDR AID CHAN RATE RSSI IDLE TXSEQ RXSEQ CAPS FLAG
>>
>> 00:0c:42:6c:61:91 0 28 0M 18.5 0 43 656 I A
>>
>> 00:0c:42:6c:63:20 0 28 54M 18.0 0 17776 59552 I AQ HTCAP WME
>>
>> mesh-1d04:~ # athratestats -i ath1 -m 00:0c:42:6c:63:20
>>
>> static_rix (-1) ratemask 0x0
>>
>> [ 250] cur rate 54 Mb since switch: packets 4 ticks 292459
>>
>> [ 250] last sample (6 Mb) cur sample (0 ) packets sent 28
>>
>> [ 250] packets since sample 6 sample tt 0
>>
>>
>>
>> [1600] cur rate 54 Mb since switch: packets 1 ticks 292477
>>
>> [1600] last sample (36 Mb) cur sample (0 ) packets sent 17748
>>
>> [1600] packets since sample 20 sample tt 764
>>
>>
>>
>> TX Rate TXTOTAL:TXOK EWMA T/ F avg last xmit
>>
>> [ 9 Mb:1600] 1:1 (100.0%) 1/ 0 1848uS 291850
>>
>> [18 Mb:1600] 17:17 (100.0%) 19/ 0 1193uS 292315
>>
>> [24 Mb:1600] 28:28 (100.0%) 30/ 0 956uS 292259
>>
>> [36 Mb: 250] 1:1 (100.0%) 1/ 0 464uS 288917
>>
>> [36 Mb:1600] 203:203 (100.0%) 214/ 0 1003uS 292325
>>
>> [48 Mb:1600] 7733:7733 (100.0%) 8335/ 0 794uS 292323
>>
>> [54 Mb: 250] 27:27 (100.0%) 27/ 0 444uS 292478
>>
>> [54 Mb:1600] 9767:9767 (100.0%) 10518/ 0 648uS 292477
>>
>>
>>
>>
>>
>>>
>>
>>>
>>
>>>
>>
>>>
>>
>>> Adrian
>>
>>>
>>
>>> On 18 October 2012 00:34, Johann Hugo <jh...@meraka.csir.co.za> wrote:
>>
>>> > Hi
>>
>>> >
>>
>>> > Finally got a 11n test setup running FreeBSD 10.0-CURRENT on two ARM
>>
>>> > boards.
>>
>>> >
>>
>>> > HW = gateworks ARM
>>
>>> > OS = FreeBSD 10.0-CURRENT
>>
>>> > Build = arm-10-20121011
>>
>>> > Wifi = RouterBOARD R52nM = AR9220
>>
>>> >
>>
>>> > 11n works if one device is in AP mode and the other in ST mode, but I
>>> > can
>>
>>> > get it running with both devices in ADHOC mode.
>>
>>> >
>>
>>> > Is there a special switch or something that I need to toggle for 11n to
>>
>>> > work in ADHOC mode ?
>>
>>> >
>>
>>> > Johann
>>
>>> >
>>
>>> > _______________________________________________
>>
>>> > freebsd-wireless@freebsd.org mailing list
>>
>>> > http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-wireless
>>
>>> > To unsubscribe, send any mail to
>>
>>> > "freebsd-wireless-unsubscr...@freebsd.org"
>>
>>
_______________________________________________
freebsd-wireless@freebsd.org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-wireless
To unsubscribe, send any mail to "freebsd-wireless-unsubscr...@freebsd.org"

Reply via email to