tzdata-2015g-1.el5.x86_64.rpm paketi yuklu sunucularda dediğin gibi –U 
paremetresiyle kurmak gerekiyormus tşkler..

[root@zektestsrv1 sisnet]# zdump -v Turkey |grep 2016
zdump: warning: zone "Turkey" abbreviation "+03" lacks alphabetic at start
Turkey  Sun Mar 27 00:59:59 2016 UTC = Sun Mar 27 02:59:59 2016 +03 isdst=0 
gmtoff=7200
Turkey  Sun Mar 27 01:00:00 2016 UTC = Sun Mar 27 04:00:00 2016 EEST isdst=1 
gmtoff=10800
Turkey  Tue Sep  6 20:59:59 2016 UTC = Tue Sep  6 23:59:59 2016 EEST isdst=1 
gmtoff=10800
Turkey  Tue Sep  6 21:00:00 2016 UTC = Wed Sep  7 00:00:00 2016 +03 isdst=0 
gmtoff=10800

From: linux-sunucu-boun...@liste.linux.org.tr 
[mailto:linux-sunucu-boun...@liste.linux.org.tr] On Behalf Of Hasan Ates
Sent: Wednesday, October 12, 2016 2:13 PM
To: linux-sunucu@liste.linux.org.tr
Subject: [Linux-sunucu] Re: Kış Saatinin Kaldırılması

rpm -Uvh  tzdata-2016g-2.el5.x86_64.rpm

şeklinde deneyebilirmisiniz mi centos için tekrardan kontrol ettim bi sıkıntı 
çıkartmadı



On Çrş, Eki 12, 2016 at 2:02 ÖS, Zekeriya YELTEPE 
<zekeriya.yelt...@arkas.com.tr<mailto:zekeriya.yelt...@arkas.com.tr>> wrote:

Selam,

-rw-r--r--  1 root root 793532 Oct 12 13:35 tzdata-2016g-2.el5.x86_64.rpm 
ilgili paketi indirip test ortamında denedim. Kurulum esnasında ulke timezone  
ile ilgili aşağıdaki satırları dokuyor. Burada sanki 2015 paketi içeriği mevcut 
gibi. Kurulum sonrası değişen birşey olmadı. Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz


file /usr/share/zoneinfo/right/Turkey from install of tzdata-2016g-2.el5.x86_64 
conflicts with file from package tzdata-2015g-1.el5.x86_64

[root@zektestsrv1 sisnet]# zdump -v Turkey |grep 2016
Turkey  Sun Mar 27 00:59:59 2016 UTC = Sun Mar 27 02:59:59 2016 EET isdst=0 
gmtoff=7200
Turkey  Sun Mar 27 01:00:00 2016 UTC = Sun Mar 27 04:00:00 2016 EEST isdst=1 
gmtoff=10800
Turkey  Sun Oct 30 00:59:59 2016 UTC = Sun Oct 30 03:59:59 2016 EEST isdst=1 
gmtoff=10800
Turkey  Sun Oct 30 01:00:00 2016 UTC = Sun Oct 30 03:00:00 2016 EET isdst=0 
gmtoff=7200


From: 
linux-sunucu-boun...@liste.linux.org.tr<mailto:linux-sunucu-boun...@liste.linux.org.tr>
 [mailto:linux-sunucu-boun...@liste.linux.org.tr] On Behalf Of Hasan Ates
Sent: Wednesday, October 12, 2016 12:31 PM
To: linux-sunucu@liste.linux.org.tr<mailto:linux-sunucu@liste.linux.org.tr>
Subject: [Linux-sunucu] Re: Kış Saatinin Kaldırılması

http://mm.icann.org/pipermail/tz-announce/2016-September/000041.html
http://rpmfind.net/linux/RPM/centos/updates/6.8/x86_64/Packages/tzdata-2016g-2.el6.noarch.html

Update'den sonra kontrol etmek için:

➜  ~ zdump -v Turkey | grep 2016
zdump: warning: zone "Turkey" abbreviation "+04" lacks alphabetic at start
Turkey  Sun Mar 27 00:59:59 2016 UTC = Sun Mar 27 02:59:59 2016 EET isdst=0 
gmtoff=7200
Turkey  Sun Mar 27 01:00:00 2016 UTC = Sun Mar 27 04:00:00 2016 EEST isdst=1 
gmtoff=10800
Turkey  Tue Sep  6 20:59:59 2016 UTC = Tue Sep  6 23:59:59 2016 EEST isdst=1 
gmtoff=10800
Turkey  Tue Sep  6 21:00:00 2016 UTC = Wed Sep  7 00:00:00 2016 +03 isdst=0 
gmtoff=10800

Paket güncel değilse son satır EET görünüyor.

Turkey  Sun Oct 30 01:00:00 2016 UTC = Sun Oct 30 03:00:00 2016 EET isdst=0 
gmtoff=7200


On Çrş, Eki 12, 2016 at 12:22 ÖS, Abdüsselam GÜNDOĞDU 
<asgundo...@gmail.com<mailto:asgundo...@gmail.com>> wrote:
Merhaba Arkadaşlar;
Bu konuda çalışması olan var mı?
redhat sistemler için bir belge var mı elinizde?
Selamlar.

_______________________________________________
Linux-sunucu E-Posta Listesi
Linux-sunucu@liste.linux.org.tr

Liste kurallarını http://liste.linux.org.tr/kurallar.php  bağlantısından 
okuyabilirsiniz;

Bu Listede neden bulunduğunuzu bilmiyorsanız veya artık bu listeden gelen 
e-postaları almak istemiyorsanız aşağıdaki bağlantı adresini kullanarak 1 
dakika içinde üyeliğinizi sonlandırabilirsiniz.
https://liste.linux.org.tr/mailman/listinfo/linux-sunucu

Cevap