On 16-09-20 02:53:06, Z? Loff wrote:
> On Mon, Sep 19, 2016 at 03:00:43PM -0500, Edgar Pettijohn wrote:
> > On 16-09-19 19:56:31, Kapfhammer, Stefan wrote:
> > > Hello Edgar,
> > > 
> > > I have no Soekris, but Apu2 is also connected
> > > with a serial cable.
> > > 
> > > When cable is plugged in the controlling pc
> > > before booting, it is to be found as /dev/cuaU???0.
> > > 
> > > When I plug it in after the boot completed, it is to be
> > > found as /dev/cuaU3. (0/1/2 is normally int. 3G modem)
> > > 
> > > Hope this helps debugging. Feedback would be fine.
> > 
> > Thanks for the reply. It has always worked with:
> > 
> > # cu -l cuaU0
> > 
> > when it stopped working I tried cuaU{1,2} with same result.
> > 
> > I suppose I may as well provide some dmesg porn.
> > > 
> > > 
> > > Freundliche Gr????e / Regards
> > > -stefan kapfhammer
> > >   Originalnachricht
> > > Von: Edgar Pettijohn
> > > Gesendet: Montag, 19. September 2016 20:52
> > > An: misc@openbsd.org
> > > Betreff: cuaU0 problems
> > > 
> > > 
> > > I use a usb serial cable to talk to my soekris router. That works with
> > > 6.0 release but not current.  I was hoping to find commits related to it
> > > and roll back to find what broke it, but I'm not sure where to look.
> > > 
> > > Any help is appreciated.
> > > 
> > > Thanks,
> > > --
> > > Edgar Pettijohn
> > 
> > -- 
> > Edgar Pettijohddn
> 
> 
> Maybe unrelated but...
> 
> > OpenBSD 6.0-current (GENERIC.MP) #2139: Sun Sep 18 23:16:59 MDT 2016
> >     dera...@i386.openbsd.org:/usr/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC.MP
>               ^^^^                               ^^^^
> is this intentional?

Yes. The problem is with an i386 laptop. 
  
> 
> Anyway, are the hubs self-powered? Does it work if connected directly to
> the laptop?  Maybe the dongle isn't getting enough juice.

These sound like good questions.  I'm not really a hardware guy so I don't 
know how to answer them unfortunantly.  I'm guessing they are self-powered
because they run my flash programmer I use with avr-dude.  Not sure how to 
check the power output.
> 
> Z?
> 
> 
> > cpu0: Intel(R) Core(TM) i5-2520M CPU @ 2.50GHz ("GenuineIntel" 686-class) 
> > 798 MHz
> > cpu0: 
> > FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,NXE,LONG,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,SMX,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,LAHF,PERF,ITSC,SENSOR,ARAT
> > real mem  = 3662811136 (3493MB)
> > avail mem = 3580022784 (3414MB)
> > mpath0 at root
> > scsibus0 at mpath0: 256 targets
> > mainbus0 at root
> > bios0 at mainbus0: date 03/26/12, BIOS32 rev. 0 @ 0xfc200, SMBIOS rev. 2.6 
> > @ 0xdae9c000 (64 entries)
> > bios0: vendor LENOVO version "83ET69WW (1.39 )" date 03/26/2012
> > bios0: LENOVO 42368J2
> > acpi0 at bios0: rev 2
> > acpi0: sleep states S0 S3 S4 S5
> > acpi0: tables DSDT FACP SLIC SSDT SSDT SSDT HPET APIC MCFG ECDT ASF! TCPA 
> > SSDT SSDT UEFI UEFI UEFI
> > acpi0: wakeup devices LID_(S3) SLPB(S3) IGBE(S4) EXP4(S4) EHC1(S3) EHC2(S3) 
> > HDEF(S4)
> > acpitimer0 at acpi0: 3579545 Hz, 24 bits
> > acpihpet0 at acpi0: 14318179 Hz
> > acpimadt0 at acpi0 addr 0xfee00000: PC-AT compat
> > cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
> > mtrr: Pentium Pro MTRR support, 10 var ranges, 88 fixed ranges
> > cpu0: apic clock running at 99MHz
> > cpu0: mwait min=64, max=64, C-substates=0.2.1.1.2, IBE
> > cpu1 at mainbus0: apid 1 (application processor)
> > cpu1: Intel(R) Core(TM) i5-2520M CPU @ 2.50GHz ("GenuineIntel" 686-class) 
> > 2.50 GHz
> > cpu1: 
> > FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,NXE,LONG,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,SMX,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,LAHF,PERF,ITSC,SENSOR,ARAT
> > cpu2 at mainbus0: apid 2 (application processor)
> > cpu2: Intel(R) Core(TM) i5-2520M CPU @ 2.50GHz ("GenuineIntel" 686-class) 
> > 2.50 GHz
> > cpu2: 
> > FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,NXE,LONG,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,SMX,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,LAHF,PERF,ITSC,SENSOR,ARAT
> > cpu3 at mainbus0: apid 3 (application processor)
> > cpu3: Intel(R) Core(TM) i5-2520M CPU @ 2.50GHz ("GenuineIntel" 686-class) 
> > 2.50 GHz
> > cpu3: 
> > FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,NXE,LONG,SSE3,PCLMUL,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,SMX,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,PDCM,PCID,SSE4.1,SSE4.2,x2APIC,POPCNT,DEADLINE,AES,XSAVE,AVX,LAHF,PERF,ITSC,SENSOR,ARAT
> > ioapic0 at mainbus0: apid 2 pa 0xfec00000, version 20, 24 pins
> > acpimcfg0 at acpi0 addr 0xf8000000, bus 0-63
> > acpiec0 at acpi0
> > acpiprt0 at acpi0: bus 0 (PCI0)
> > acpiprt1 at acpi0: bus -1 (PEG_)
> > acpiprt2 at acpi0: bus 2 (EXP1)
> > acpiprt3 at acpi0: bus 3 (EXP2)
> > acpiprt4 at acpi0: bus 5 (EXP4)
> > acpiprt5 at acpi0: bus 13 (EXP5)
> > acpicpu0 at acpi0: C3(200@109 io@0x416), C2(500@80 io@0x414), C1(1000@1 
> > halt), PSS
> > acpicpu1 at acpi0: C3(200@109 io@0x416), C2(500@80 io@0x414), C1(1000@1 
> > halt), PSS
> > acpicpu2 at acpi0: C3(200@109 io@0x416), C2(500@80 io@0x414), C1(1000@1 
> > halt), PSS
> > acpicpu3 at acpi0: C3(200@109 io@0x416), C2(500@80 io@0x414), C1(1000@1 
> > halt), PSS
> > acpipwrres0 at acpi0: PUBS, resource for EHC1, EHC2
> > acpitz0 at acpi0: critical temperature is 98 degC
> > acpibtn0 at acpi0: LID_
> > acpibtn1 at acpi0: SLPB
> > "PNP0303" at acpi0 not configured
> > "LEN0015" at acpi0 not configured
> > "SMO1200" at acpi0 not configured
> > acpibat0 at acpi0: BAT0 model "42T4751" serial  1690 type LION oem "SANYO"
> > acpiac0 at acpi0: AC unit offline
> > acpithinkpad0 at acpi0
> > acpithinkpad0: volume: 0x0
> > "PNP0C14" at acpi0 not configured
> > "PNP0C14" at acpi0 not configured
> > acpivideo0 at acpi0: VID_
> > acpivout at acpivideo0 not configured
> > acpivideo1 at acpi0: VID_
> > bios0: ROM list: 0xc0000/0x10000!
> > cpu0: Enhanced SpeedStep 2492 MHz: speeds: 2501, 2500, 2200, 2000, 1800, 
> > 1600, 1400, 1200, 1000, 800 MHz
> > pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (bios)
> > pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel Core 2G Host" rev 0x09
> > inteldrm0 at pci0 dev 2 function 0 "Intel HD Graphics 3000" rev 0x09
> > drm0 at inteldrm0
> > inteldrm0: msi
> > inteldrm0: 1600x900
> > wsdisplay0 at inteldrm0 mux 1: console (std, vt100 emulation)
> > wsdisplay0: screen 1-5 added (std, vt100 emulation)
> > "Intel 6 Series MEI" rev 0x04 at pci0 dev 22 function 0 not configured
> > puc0 at pci0 dev 22 function 3 "Intel 6 Series KT" rev 0x04: ports: 1 com
> > com4 at puc0 port 0 apic 2 int 19: ns16550a, 16 byte fifo
> > com4: probed fifo depth: 0 bytes
> > em0 at pci0 dev 25 function 0 "Intel 82579LM" rev 0x04: msi, address 
> > 00:21:cc:bc:f0:47
> > ehci0 at pci0 dev 26 function 0 "Intel 6 Series USB" rev 0x04: apic 2 int 16
> > usb0 at ehci0: USB revision 2.0
> > uhub0 at usb0 configuration 1 interface 0 "Intel EHCI root hub" rev 
> > 2.00/1.00 addr 1
> > azalia0 at pci0 dev 27 function 0 "Intel 6 Series HD Audio" rev 0x04: msi
> > azalia0: codecs: Conexant CX20590, Intel/0x2805, using Conexant CX20590
> > audio0 at azalia0
> > ppb0 at pci0 dev 28 function 0 "Intel 6 Series PCIE" rev 0xb4: apic 2 int 16
> > pci1 at ppb0 bus 2
> > ppb1 at pci0 dev 28 function 1 "Intel 6 Series PCIE" rev 0xb4: apic 2 int 17
> > pci2 at ppb1 bus 3
> > iwn0 at pci2 dev 0 function 0 "Intel Centrino Ultimate-N 6300" rev 0x3e: 
> > msi, MIMO 3T3R, MoW, address 24:77:03:5f:12:38
> > ppb2 at pci0 dev 28 function 3 "Intel 6 Series PCIE" rev 0xb4: apic 2 int 19
> > pci3 at ppb2 bus 5
> > ppb3 at pci0 dev 28 function 4 "Intel 6 Series PCIE" rev 0xb4: apic 2 int 16
> > pci4 at ppb3 bus 13
> > sdhc0 at pci4 dev 0 function 0 "Ricoh 5U822 SD/MMC" rev 0x08: apic 2 int 16
> > sdhc0: SDHC 3.0, 50 MHz base clock
> > sdmmc0 at sdhc0: 4-bit, sd high-speed, mmc high-speed, dma
> > ehci1 at pci0 dev 29 function 0 "Intel 6 Series USB" rev 0x04: apic 2 int 23
> > usb1 at ehci1: USB revision 2.0
> > uhub1 at usb1 configuration 1 interface 0 "Intel EHCI root hub" rev 
> > 2.00/1.00 addr 1
> > pcib0 at pci0 dev 31 function 0 "Intel QM67 LPC" rev 0x04
> > ahci0 at pci0 dev 31 function 2 "Intel 6 Series AHCI" rev 0x04: msi, AHCI 
> > 1.3
> > ahci0: port 0: 3.0Gb/s
> > ahci0: port 1: 1.5Gb/s
> > scsibus1 at ahci0: 32 targets
> > sd0 at scsibus1 targ 0 lun 0: <ATA, HITACHI HTS72323, EC2Z> SCSI3 0/direct 
> > fixed naa.5000cca6d4cb8073
> > sd0: 305245MB, 512 bytes/sector, 625142448 sectors
> > cd0 at scsibus1 targ 1 lun 0: <HL-DT-ST, DVDRAM GT50N, LT20> ATAPI 5/cdrom 
> > removable
> > ichiic0 at pci0 dev 31 function 3 "Intel 6 Series SMBus" rev 0x04: apic 2 
> > int 18
> > iic0 at ichiic0
> > spdmem0 at iic0 addr 0x50: 4GB DDR3 SDRAM PC3-10600 SO-DIMM
> > isa0 at pcib0
> > isadma0 at isa0
> > pckbc0 at isa0 port 0x60/5 irq 1 irq 12
> > pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
> > wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
> > pms0 at pckbc0 (aux slot)
> > wsmouse0 at pms0 mux 0
> > wsmouse1 at pms0 mux 0
> > pms0: Synaptics touchpad, firmware 7.2
> > pcppi0 at isa0 port 0x61
> > spkr0 at pcppi0
> > aps0 at isa0 port 0x1600/31
> > npx0 at isa0 port 0xf0/16: reported by CPUID; using exception 16
> > uhub2 at uhub0 port 1 configuration 1 interface 0 "Intel Rate Matching Hub" 
> > rev 2.00/0.00 addr 2
> > uhub2: device problem, disabling port 1
> > uvideo0 at uhub2 port 6 configuration 1 interface 0 "Chicony Electronics 
> > Co., Ltd. Integrated Camera" rev 2.00/7.52 addr 3
> > video0 at uvideo0
> > uhub3 at uhub1 port 1 configuration 1 interface 0 "Intel Rate Matching Hub" 
> > rev 2.00/0.00 addr 2
> > uhub3: device problem, disabling port 5
> > vscsi0 at root
> > scsibus2 at vscsi0: 256 targets
> > softraid0 at root
> > scsibus3 at softraid0: 256 targets
> > root on sd0a (5da61fb7942e784d.a) swap on sd0b dump on sd0b
> > uhub2: device problem, disabling port 1
> > umass0 at uhub2 port 1 configuration 1 interface 0 "PNY Technologies USB 
> > 2.0 FD" rev 2.00/1.0b addr 4
> > umass0: using SCSI over Bulk-Only
> > scsibus4 at umass0: 2 targets, initiator 0
> > sd1 at scsibus4 targ 1 lun 0: <PNY, USB 2.0 FD, 8.00> SCSI2 0/direct 
> > removable serial.154b0099270000002079
> > sd1: 15259MB, 512 bytes/sector, 31250432 sectors
> > 
> 
> -- 

-- 
Edgar Pettijohn

Reply via email to