Maybe it's the model for the 1N4148 diode.  Copy the next
line (the  + TT=4.32N part) to the end of the previous line.  You
don't need the + of course.

Jeff Stout


----- Original Message ----- 
From: "Ian Rozowsky" <[EMAIL PROTECTED]>
To: "Protel EDA Forum (E-mail)" <[EMAIL PROTECTED]>
Sent: Wednesday, November 05, 2003 1:19 AM
Subject: [PEDA] Simulation woes


> Hi All
>
> I'm currently trying to simulate a MOSFET drive circuit in 99SE. The
> simulator seems unable to find/recognize the model for the IRF840.
>
> I get the following message upon running the simulation:
>
> Warning: premature EOF
> Error on line 7: mq1 netl1_1 lo_gate 0 0 irf840
> ERROR - unable to find definition of model irf840 - default assumed
> Error on line 8: mq2 netv1_1 hi_gate netl1_1 netl1_1 irf840
> ERROR - unable to find definition of model irf840 - default assumed
>
> My netlist is as follows:
>
> *SPICE Netlist generated by Advanced Sim server on 05-Nov-03 09:12:11
> *for: Fet Drive.nsx
>
> *Schematic Netlist:
> D1 LO_GATE NetR2_2 1N4148
> D2 HI_GATE NetR4_2 1N4148
> L1 NetL1_1 0 100mH
> MQ1 NetL1_1 LO_GATE 0 0 IRF840
> MQ2 NetV1_1 HI_GATE NetL1_1 NetL1_1 IRF840
> R1 LO_DRIVE LO_GATE 120R
> R2 LO_DRIVE NetR2_2 56R
> R3 HI_DRIVE HI_GATE 120R
> R4 HI_DRIVE NetR4_2 56R
> V1 NetV1_1 0 +310V AC 0 0
> V2 LO_DRIVE 0 DC 0 PULSE(0 15 0 1u 1u 10mS 20mS 0) AC 1 0
> V3 HI_DRIVE 0 DC 0 PULSE(0 15 10mS 1u 1u 10mS 20mS 0) AC 1 0
>
> .SAVE 0 HI_DRIVE HI_GATE LO_DRIVE LO_GATE NetL1_1 NetR2_2 NetR4_2 NetV1_1
> .SAVE V1#branch V2#branch V3#branch @V1[z] @V2[z] @V3[z]
>
> *PLOT TRAN -1 1 A=HI_DRIVE
> *PLOT OP -1 1 A=HI_DRIVE
>
> *Selected Circuit Analyses:
> .TRAN 0.0004 0.02 0 0.0004
> .OP
>
> *Models and Subcircuit:
> .MODEL 1N4148 D (IS=14.2P RS=4.2 N=1.7 BV=75 IBV=5U CJO=1.74P VJ=0.75
> M=0.333
> + TT=4.32N)
>
> .SUBCKT IRF840   10 20 40 40
> M1   1  2  3  3  DMOS L=1U W=1U
> RD  10  1  .402
> RS  30  3  22.2M
> RG  20  2  18.7
> CGS  2  3  1.18N
> EGD 12  0  2  1  1
> VFB 14  0  0
> FFB  2  1  VFB  1
> CGD 13 14  1.54N
> R1  13  0  1
> D1  12 13  DLIM
> DDG 15 14  DCGD
> R2  12 15  1
> D2  15  0  DLIM
> DSD  3 10  DSUB
> LS  30 40  7.5N
> .MODEL DMOS NMOS (LEVEL=3 THETA=60M VMAX=1.04MEG ETA=2M VTO=3 KP=4.33)
> .MODEL DCGD D (CJO=1.54N VJ=.6 M=.68)
> .MODEL DSUB D (IS=33.2N N=1.5 RS=.156 BV=500 CJO=817P VJ=.8 M=.42 TT=460N)
> .MODEL DLIM D (IS=100U)
> .ENDS IRF840
>
> .END
>
> The other components (sources, resisitors,diodes) do not generate errors.
> Only the IRF840 MOSFET seems to be a problem. Any ideas?
>
> TIA
>
> Ian Rozowsky
> R&D Director
> Centurion Systems (Pty) Ltd.
> Box 506 Cramerview 2060 South Africa
> [EMAIL PROTECTED]
> ||Anti-spam - please remove the ** from the e-mail address before
sending||
> http://www.centsys.co.za
>
>



* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
* To post a message: mailto:[EMAIL PROTECTED]
*
* To leave this list visit:
* http://www.techservinc.com/protelusers/leave.html
*
* Contact the list manager:
* mailto:[EMAIL PROTECTED]
*
* Forum Guidelines Rules:
* http://www.techservinc.com/protelusers/forumrules.html
*
* Browse or Search previous postings:
* http://www.mail-archive.com/[EMAIL PROTECTED]
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Reply via email to