Am auzit ca sunt propuneri sa se scada YVAul acolo la 10 sau chiar 5 la suta pentru alimente. Aici reducerea taxelor se face in functie de cum sunt banii folositi. Reducerile de taxe au ca scop stimularea activitatii economice.
De aceea economia aici este asa de dinamica si vioaie.
Poti sa auzi de unii bogati care "nu platesc taxe" dar asta pentru ca isi folosesc banii pentru activitati economice si salarii si beneficii pentru salariati, sau donatii de binefacere. Sistemul este foarte echitabil dar bineinteles sunt protestatari care nu vor sa plateasca taxe. Sistemul de taxe pe venit a fost stabilit in 1916, cam prin frauda, dar asta este alta poveste.
Dan G
On 2/3/2012 11:21 AM, Cristian Ioan wrote:
Dupa 1990 a devenit o moda, sa califici ce nu iti convine drept “comunist”, chiar daca nu are nicio legatura cu comunismul sau sistemele totalitare in general ...

Exact la fel cum, dupa 1945, cand vroiai sa zici rau de cineva, il faceai nazist sau hitlerist.
La noi, echitatea este si ea original, la fel ca democratia.
De cum depasesti salariul minim, taxele cresc, cei care muncesc mai mult sau7 sunt mai bine platiti, sunt sanctionati pentru ca declara pe bune venbitul. De la un anumit nivel in sus insa, cam cel de director de spital, apar tot felul de scutiri, de deorgari. Baietii destepti castiga bani nu multi, ci FOARTE multi, si nu prea platesc impozite, care sunt “pentru catei”.
O modalitate legala de scutire o reprezinta certificatul de revolutionar.
Alta modalitate este certificatul de handicapat – la sfarsitul anilor ‘90 existau o gramada de prefecti, directori, etc cu certificate. Asadar, la noi sunt snactionate cu accize mari benzina si cafeau, cosiderate a fi un lux. In schimb, obiectele cu adevarat de lux nu au suprataxe chiar asa mari, ca doar sunt apanajul “lor”, a celor care fac legile. Sigur, DACA teveaul la alimente ar fi mic, asta ar ajuta nu numia pe cei saraci, ci si productaorii interni, insa cine sa aiba inters in asta? Tita Fanita si genica Boierica traiesc din comisionul pentru importuri, deci le este ciu atat mai bine cu cat productia de grau a tarii este mai mica!
*From:* dan G <mailto:d...@ghiocel.com>
*Sent:* Friday, February 03, 2012 8:00 AM
*Subject:* Re: TVA LA ALIMENTE?
Nu prea este comunist, este echitabil!
Nu este normal sa vina unu' sa iti ceara de mancare si tu sa il santajezi cerandu-i ceasul de la mana pentru un coltuc de paine.. Principiul este ca fiecare sa plateasca o portie echitabila. Ala bogat care isi cumpara lucruri scumpe plateste mai mult decat ala saracu' care dor isi cumpara minimum de mancare.


Raspunde prin e-mail lui