Is anyone awere if the Asus AC50 USB Wireless card (RT2870)

2014-07-22 Thread Miguel Clara
it a chance, If not I guess I'll try ndis! Thanks Melhores Cumprimentos // Best Regards --- *Miguel Clara* *IT - Sys Admin Developer* *E-mail:*miguelmcl...@gmail.com www.linkedin.com/in/miguelmclara

Re: Is anyone awere if the Asus AC50 USB Wireless card (RT2870)

2014-07-23 Thread Miguel Clara
On Wed, Jul 23, 2014 at 4:40 PM, Kevin Lo ke...@freebsd.org wrote: On Wed, Jul 23, 2014 at 03:31:58AM +0100, Miguel Clara wrote: Wonder if anyone knwos if there's support for this card on current? Tried 10 and its seems it not, It seem to be a Ralink RT2870 or now Mediatek

FreeBSD current RT3071 can't connect to 5G network

2014-07-29 Thread Miguel Clara
Hi, I just brought a TP-Link N600 Wireless Dual Band USB Adpater (model TL-WDN3200) and its correctly recognized in FreeBSD as a ranlink. Dmesg shows: wlan0: Ethernet address: e8:94:f6:12:98:9d run0: firmware RT3071 ver. 0.33 loaded So the module and firmware seem to be loaded fine and I'm

Re: FreeBSD current RT3071 can't connect to 5G network

2014-07-29 Thread Miguel Clara
Also just noticed that even if it conencts to the 2.4g the performence is very low, I also tested in my main Laptop with FreeeBSD 10, same result. Simple iperf tests on my main laptop: Client connecting to RALINK CARD IP, TCP port 5001 TCP window size: 3.07 MByte (default)

Re: FreeBSD current RT3071 can't connect to 5G network

2014-08-12 Thread Miguel Clara
Sorry for the delay in replying, I was out of the office for the last week, I'm recompiling now to try this and will give feedback ASAP. Melhores Cumprimentos // Best Regards --- *Miguel Clara* *IT - Sys Admin Developer* *E-mail:*miguelmcl

Re: FreeBSD current RT3071 can't connect to 5G network

2014-08-14 Thread Miguel Clara
On Wed, Aug 13, 2014 at 7:10 PM, Miguel Clara miguelmcl...@gmail.com wrote: Hi, just wanted to report that the patch made no difference. However I created a guest network in my router with the same password and also using WPA2, and it connects to it. the only difference is the BSSID, so I

Re: FreeBSD current RT3071 can't connect to 5G network

2014-08-14 Thread Miguel Clara
or 11ng gives me device is not configured (This works fine for the ath card tough)! Melhores Cumprimentos // Best Regards --- *Miguel Clara* *IT - Sys Admin Developer* *E-mail:*miguelmcl...@gmail.com www.linkedin.com/in/miguelmclara/ On Thu

Re: FreeBSD current RT3071 can't connect to 5G network

2014-08-16 Thread Miguel Clara
On Fri, Aug 15, 2014 at 4:06 AM, Kevin Lo ke...@freebsd.org wrote: All USB wifi dongles in FreeBSD don't support 11n yet. Kevin I was not aware of that, is this really true for all USB wifi dongles or do you mean ralink only? ___

Re: FreeBSD current RT3071 can't connect to 5G network

2014-08-17 Thread Miguel Clara
Thanks for clarifying Kevin. I wonder whats the reason for this? Since its in all I guess something in the kernel makes this harder? or is it just lack of time/resources? thanks Melhores Cumprimentos // Best Regards --- *Miguel Clara* *IT - Sys

Re: TL-WN722N support on FreeBSD.

2014-08-26 Thread Miguel Clara
--- *Miguel Clara* *IT - Sys Admin Developer* *E-mail:*miguelmcl...@gmail.com www.linkedin.com/in/miguelmclara/ On Tue, Aug 26, 2014 at 12:45 PM, atar atar.yo...@gmail.com wrote: Ok, I've understood the point. So probably there's no way to use this popular TP-LINK

Re: FreeBSD current RT3071 can't connect to 5G network

2014-08-30 Thread Miguel Clara
Sorry to bring this one up again, but since there was some discussing about 11n support I wonder if this means that there are some plans to at least try it? I guess what I'm asking is basically if there's after any any hope of 11n support for usb on FreeBSD?

Re: FreeBSD current RT3071 can't connect to 5G network

2014-08-30 Thread Miguel Clara
--- *Miguel Clara* *IT - Sys Admin Developer* *E-mail:*miguelmcl...@gmail.com www.linkedin.com/in/miguelmclara/ On Sat, Aug 30, 2014 at 9:22 PM, Adrian Chadd adr...@freebsd.org wrote: The hope is someone has to code it. net80211 supports 11n fine

Re: run card (RT3071) very slow connection

2014-11-27 Thread Miguel Clara
wrote: On Thu, Nov 27, 2014 at 05:08:15PM +, Miguel Clara wrote: I've mailing the list before about and issue with 5Ghtz which I then found was actually the fact that 11n is not supported on USB cards! Still I have a 100/10 fibre connection, and I've been testing some FreeBSD 11-current

ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-01-31 Thread Miguel Clara
I've just upgrade to the latest 10/stable. trying to git clone a repo was giving me horrible speed, and I honestly tough it was at their side, until I noticed issues while browsing and this in dmesg: ar9300_Stub_GetCTSTimeout: called ar9300_Stub_GetCTSTimeout: called

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-02-13 Thread Miguel Clara
and randomly (surely there's a reason only I'm not noticing what) it goes back to this state. Is there any debugging I can try to figure whats going on when this happens? On 31 January 2015 at 09:19, Miguel Clara miguelmcl...@gmail.com wrote: I've just upgrade to the latest 10/stable. trying

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-02-15 Thread Miguel Clara
On Sat, Feb 14, 2015 at 2:40 AM, Miguel Clara miguelmcl...@gmail.com wrote: On Sat, Jan 31, 2015 at 7:00 PM, Adrian Chadd adr...@freebsd.org wrote: Hi, please try updating to -HEAD. It's possible that'll fix things. Hi, I've update to head and still see the messages in dmesg

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-02-15 Thread Miguel Clara
On Sun, Feb 15, 2015 at 7:07 PM, Miguel Clara miguelmcl...@gmail.com wrote: On Sun, Feb 15, 2015 at 7:02 PM, Adrian Chadd adr...@freebsd.org wrote: ifconfig -v wlan0 ; if you see powersave CAM rather than powersave NONE, then it's trying to do powersave. ifconfig -v wlan0|eg 'powersave

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-02-15 Thread Miguel Clara
On Sun, Feb 15, 2015 at 8:25 PM, Adrian Chadd adr...@freebsd.org wrote: I bet your environment is quite noisy and the ar9300 HAL is just not coping well. :( Could be, I have a laptop and a cell phone just close by and the TV is also using wireless, but those are on 2.4Ghtz... and ... Oooh I

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-02-15 Thread Miguel Clara
On Sun, Feb 15, 2015 at 6:49 PM, Adrian Chadd adr...@freebsd.org wrote: On 15 February 2015 at 10:47, Miguel Clara miguelmcl...@gmail.com wrote: On Sat, Feb 14, 2015 at 2:40 AM, Miguel Clara miguelmcl...@gmail.com wrote: On Sat, Jan 31, 2015 at 7:00 PM, Adrian Chadd adr

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-02-15 Thread Miguel Clara
On Sun, Feb 15, 2015 at 7:02 PM, Adrian Chadd adr...@freebsd.org wrote: ifconfig -v wlan0 ; if you see powersave CAM rather than powersave NONE, then it's trying to do powersave. ifconfig -v wlan0|eg 'powersave|bgscan' AES-CCM 2:128-bit powersavemode OFF powersavesleep 100 txpower

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-03-19 Thread Miguel Clara
On Fri, Mar 20, 2015 at 1:18 AM, Miguel Clara miguelmcl...@gmail.com wrote: On Thu, Mar 19, 2015 at 9:49 PM, Adrian Chadd adr...@freebsd.org wrote: Whilst running this, can you run 'athstats 1' on the freebsd box? i wonder what the signal level and retransmit rates are. Not sure hwo

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-03-19 Thread Miguel Clara
On Fri, Mar 20, 2015 at 1:55 AM, Miguel Clara miguelmcl...@gmail.com wrote: On Fri, Mar 20, 2015 at 1:18 AM, Miguel Clara miguelmcl...@gmail.com wrote: On Thu, Mar 19, 2015 at 9:49 PM, Adrian Chadd adr...@freebsd.org wrote: Whilst running this, can you run 'athstats 1' on the freebsd box

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-03-19 Thread Miguel Clara
On Thu, Mar 19, 2015 at 9:49 PM, Adrian Chadd adr...@freebsd.org wrote: Whilst running this, can you run 'athstats 1' on the freebsd box? i wonder what the signal level and retransmit rates are. Not sure hwo to do that... do I need ath_debug? I did found '/usr/src/tools/tools/ath/athstats'

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-03-20 Thread Miguel Clara
On Fri, Mar 20, 2015 at 2:41 PM, Miguel Clara miguelmcl...@gmail.com wrote: On Fri, Mar 20, 2015 at 3:25 AM, Miguel Clara miguelmcl...@gmail.com wrote: On Fri, Mar 20, 2015 at 3:20 AM, Adrian Chadd adr...@freebsd.org wrote: What's the output of ifconfig -v wlan0 ? and run athstats 1

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-03-20 Thread Miguel Clara
On Fri, Mar 20, 2015 at 3:25 AM, Miguel Clara miguelmcl...@gmail.com wrote: On Fri, Mar 20, 2015 at 3:20 AM, Adrian Chadd adr...@freebsd.org wrote: What's the output of ifconfig -v wlan0 ? and run athstats 1 for a while whilst doing traffic, say speedtest, and paste the results from

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-03-21 Thread Miguel Clara
On Sun, Mar 22, 2015 at 3:58 AM, Adrian Chadd adr...@freebsd.org wrote: Ok, hm. There's a lot of short retry errors / CRC errors during what I'm guessing is the speed test, which is odd if it's on 5GHz. It did change when I got back to the laptop, but it on 5g since then... I need to see if

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-03-21 Thread Miguel Clara
On Sun, Mar 22, 2015 at 4:15 AM, Adrian Chadd adr...@freebsd.org wrote: Hm, it's possible the AR9462 needs a bunch more attention. The driver I got from QCA in 2011/2012 era timeline was early-ish and I think a bunch of fixes/changes were done since then. But I don't know what those are.

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-03-21 Thread Miguel Clara
On Fri, Mar 20, 2015 at 2:42 PM, Miguel Clara miguelmcl...@gmail.com wrote: On Fri, Mar 20, 2015 at 2:41 PM, Miguel Clara miguelmcl...@gmail.com wrote: On Fri, Mar 20, 2015 at 3:25 AM, Miguel Clara miguelmcl...@gmail.com wrote: On Fri, Mar 20, 2015 at 3:20 AM, Adrian Chadd adr

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-03-21 Thread Miguel Clara
On March 22, 2015 4:29:20 AM WET, Adrian Chadd adr...@freebsd.org wrote: Oh erm, if rebooting helps, try sysctl dev.ath.0.hal.force_full_reset=1 Will try that next time just rebooted then down/up the interface (which does a reset) and see. As for donating: please donate! But also drop them

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-03-24 Thread Miguel Clara
On Wed, Mar 25, 2015 at 5:26 AM, Miguel Clara miguelmcl...@gmail.com wrote: It seems re-aggregation for 11n is still broken, as I just faced the same issue... I had to connect to the 2.4 network since I have 5g set only to n. truning on ath.0.hal.debug i see this: getchannels: cc 0 regDmn

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-03-24 Thread Miguel Clara
=0xf80022d4a700 ath0: ath_tx_dmasetup: m 0xf80022d4a700 len 208 [..] Melhores Cumprimentos // Best Regards --- *Miguel Clara* *IT - Sys Admin Developer* On Mon, Mar 23, 2015 at 5:16 PM, Adrian Chadd adr...@freebsd.org wrote: A-MPDU support makes 11n

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-03-22 Thread Miguel Clara
On Sun, Mar 22, 2015 at 5:48 PM, Adrian Chadd adr...@freebsd.org wrote: Hi, * use force_full_reset at startup - maybe put it in /etc/sysctl.conf * upgrade to what I just committed to net80211 today. It turns out that after some recent changes in -HEAD, 11n aggregation wouldn't happen if

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-03-23 Thread Miguel Clara
Mbits/s I'm back to awesome performance... it can't get better than that since my link is Fibre 100/10 :) Melhores Cumprimentos // Best Regards --- *Miguel Clara* *IT - Sys Admin Developer* On Sun, Mar 22, 2015 at 11

Re: Atheros AR9460 and Acer Aspire V17 Nitro on FreeBSD 11 not working

2015-06-06 Thread Miguel Clara
Regards --- Miguel Clara IT - Sys Admin Developer On Sat, Jun 6, 2015 at 4:18 PM, Adrian Chadd adr...@freebsd.org wrote: Hi, I'm sorry - it's likely something silly like rfkill, but I'd have to fiddle around with the laptop to make it work. They're

Re: Atheros AR9460 and Acer Aspire V17 Nitro on FreeBSD 11 not working

2015-06-06 Thread Miguel Clara
and 5Ghtz. Melhores Cumprimentos // Best Regards --- Miguel Clara IT - Sys Admin Developer On Sat, Jun 6, 2015 at 4:18 PM, Adrian Chadd adr...@freebsd.org wrote: Hi, I'm sorry - it's likely something silly like rfkill, but I'd have to fiddle