Re: [Users] Reboot causes poweroff of VM 3.4 Beta

2014-01-25 Thread Roy Golan
Please attach engine.log and vdsm.log On Jan 25, 2014 5:59 PM, Jon Archer j...@rosslug.org.uk wrote: Hi, Seem to be suffering an issue in 3.4 where if a vm Hi, Seem to be suffering an issue in 3.4 where if a vm is rebooted it actually shuts down, this occurs for all guests regardless of OS

Re: [Users] oVirt 3.5 planning

2014-02-25 Thread Roy Golan
On 02/25/2014 12:14 PM, Itamar Heim wrote: On 02/25/2014 11:55 AM, Sven Kieske wrote: RFE: Read only user with API access (without LDAP, Kerberos, etc): https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1067036 If this doesn't make 3.4 it should really be done in 3.5 or 3.4.1 this will not make

Re: [Users] oVirt 3.5 planning

2014-02-26 Thread Roy Golan
. Maybe this bug can get opened up to the public? I've asked permission to open it. if it won't get public I will open a dependent one on it. Am 25.02.2014 16:29, schrieb Roy Golan: On 02/25/2014 12:14 PM, Itamar Heim wrote: On 02/25/2014 11:55 AM, Sven Kieske wrote: RFE: Read only user with API

Re: [Users] Increase core or socker for vCPU

2014-03-06 Thread Roy Golan
Its not clear if increase is while the VM is running, meaning hot plug cpu On Mar 4, 2014 5:22 PM, Sven Kieske s.kie...@mittwald.de wrote: AFAIK you need to increase sockets, not cores, at least AFAIK you need to increase sockets, not cores, at least this is what ovirt does atm, and I think

Re: [Users] Win8 on oVirt

2014-03-12 Thread Roy Golan
On 03/12/2014 11:12 AM, Itamar Heim wrote: On 03/12/2014 11:08 AM, Michael Wagenknecht wrote: Am 12.03.2014 10:04, schrieb Itamar Heim: On 03/12/2014 10:28 AM, Michael Wagenknecht wrote: I only get the parameter -m rhel6.4.0 in the qemu command line of the guest. The Host and the linux guest

Re: [Users] oVirt 3.3.3 - Migration failures

2014-03-13 Thread Roy Golan
On 03/12/2014 03:52 PM, LANGE Thomas wrote: Hi ! I am testing all the functionalities of oVirt for work and I have some issues regarding live migration. Here's my configuration: -pc001 : CentOS 6.5 minimal with VDSM (4.13.3-3.el6) -pc002 : CentOS 6.5 minimal with VDSM (4.13.3-3.el6) and

Re: [Users] Can I use couple nodes just for storage?

2014-03-26 Thread Roy Golan
On Mar 26, 2014 5:29 PM, Eliezer Croitoru elie...@ngtech.co.il wrote: On 03/26/2014 02:20 AM, Maurice James wrote: Why not use those nodes as NFS or Gluster storage? I have no problem with that but ovirt gives me the option to manage with the engine node. If you have a way please let

Re: [Users] Can I use couple nodes just for storage?

2014-03-26 Thread Roy Golan
On Mar 26, 2014 8:22 PM, Roy Golan rgo...@redhat.com wrote: On Mar 26, 2014 5:29 PM, Eliezer Croitoru elie...@ngtech.co.il wrote: On 03/26/2014 02:20 AM, Maurice James wrote: Why not use those nodes as NFS or Gluster storage? I have no problem with that but ovirt gives me

Re: [Users] VM-List gone after upgrade to 3.4 - Found the error

2014-04-02 Thread Roy Golan
On 04/02/2014 11:38 AM, Stefan Wendler wrote: I think I found the error. At least it is working again. When I read the threads Einav provided I recognized that the Problem had been somewhat related to os type Other And I have seen some changes regarding FreeBSD. FreeBSD is not the problem here

Re: [Users] (no subject)

2014-04-03 Thread Roy Golan
On Wed 02 Apr 2014 04:48:12 PM IDT, Stefan Wendler wrote: On Wednesday 02 April 2014 16:16:34 Roy Golan wrote: an upgrade to 3.3 should have run an upgrade script [1] and update all vms with 6 to 0 (the new internal id of other) can you run this sql [2] to see if it did ran? [1

Re: [Users] set domain credentials to be used during sysprep joining an AD domain.

2014-04-06 Thread Roy Golan
On 04/06/2014 08:57 PM, Jeff Clay wrote: i'm having trouble finding how set the domain user credentials used when joing a computer to an AD domain using sysprep. i've found where ovirt stores the windows product keys, and the settings in engine-config, but i don't see anything about the domain

Re: [ovirt-users] help.. vm trapped in limbo aka can't acquire exclusive lock

2014-04-10 Thread Roy Golan
On 04/10/2014 02:18 AM, Jeremiah Jahn wrote: I can't start it, I can't migrate it. I tried to migrate it before, but the machine was stuck in a read only state. The migration failed because the machine it was being migrated to was also in a read only state. somewhere in the process the lock

Re: [ovirt-users] getVdsCapabilites unexpected exception [was: Re: AIO 3.4 on fedora 19 initial errors before coming up]

2014-05-11 Thread Roy Golan
On 05/11/2014 11:22 AM, Gianluca Cecchi wrote: Actually it seems that today datacenter comes up but starting a windows XP vm remains in waiting for launch Yesterday I ran an update that impied gluster but I don't think it is relevant in my environment... yum.log contains: May 10 21:24:20

Re: [ovirt-users] Cluster emulation mode issue

2014-05-14 Thread Roy Golan
On 05/14/2014 04:06 AM, Doug Bishop wrote: Here ya go : [root@ovirt-vmtest ~]# /usr/libexec/qemu-kvm -M ? Supported machines are: pc RHEL 6.4.0 PC (alias of rhel6.4.0) rhel6.4.0 RHEL 6.4.0 PC (default) rhel6.3.0 RHEL 6.3.0 PC rhel6.2.0 RHEL 6.2.0 PC rhel6.1.0 RHEL 6.1.0 PC rhel6.0.0

Re: [ovirt-users] emulated machine error

2014-05-22 Thread Roy Golan
On 05/22/2014 12:44 PM, Nathanaël Blanchet wrote: Host rafale does not comply with the cluster Cluster3 emulated machines. The Hosts emulated machines are *rhel6.4.0*,pc,rhel6.3.0,rhel6.2.0,rhel6.1.0,rhel6.0.0,rhel5.5.0,rhel5.4.4,rhel5.4.0 and the cluster is *rhel6.4.0*} very curious...

Re: [ovirt-users] emulated machine error

2014-05-22 Thread Roy Golan
On 05/22/2014 01:09 PM, Roy Golan wrote: On 05/22/2014 12:44 PM, Nathanaël Blanchet wrote: Host rafale does not comply with the cluster Cluster3 emulated machines. The Hosts emulated machines are *rhel6.4.0*,pc,rhel6.3.0,rhel6.2.0,rhel6.1.0,rhel6.0.0,rhel5.5.0,rhel5.4.4,rhel5.4.0

Re: [Users] engine-manage-domains can't add user , domain

2012-05-15 Thread Roy Golan
On 05/15/2012 08:48 AM, Yair Zaslavsky wrote: On 05/15/2012 08:35 AM, Oved Ourfalli wrote: - Original Message - From: T-Sinjontscbj1...@gmail.com To: Oved Ourfalliov...@redhat.com Cc: users@ovirt.org Sent: Tuesday, May 15, 2012 5:53:16 AM Subject: Re: [Users] engine-manage-domains

Re: [Users] Networking in Ovirt 3.1

2012-05-16 Thread Roy Golan
On 05/15/2012 09:48 PM, Sigurður Björnsson wrote: Good afternoon. My name is Sigurdur Bjornsson and I'm a systems administrator at Nyherji in Iceland. Let me begin by apologising for contacting you directly. I'm just not sure which mailing list I should use for my question and your name

Re: [Users] engine-manage-domains can't add user , domain

2012-05-22 Thread Roy Golan
It will upgrade your database. Oved On 15 May, 2012, at 5:10 PM, Roy Golan wrote: On 05/15/2012 08:48 AM, Yair Zaslavsky wrote: On 05/15/2012 08:35 AM, Oved Ourfalli wrote: - Original Message - From: T-Sinjontscbj1...@gmail.com To: Oved Ourfalliov...@redhat.com Cc: users@ovirt.org Sent

Re: [Users] Time Zone information

2012-08-22 Thread Roy Golan
On 08/22/2012 04:51 PM, Michal Skrivanek wrote: Hi, does anyone know what is the Time Zone in General tab of each VM supposed to show? Is it the TZ info from the guest OS? It doesn't seem to reflect it. Thanks, michal ___ Users mailing list

Re: [Users] Ovirt engine.log show WARN before login to web administration portal

2012-09-02 Thread Roy Golan
- Original Message - From: Mohsen Saeedi mohsen.sae...@gmail.com To: Itamar Heim ih...@redhat.com Cc: users@ovirt.org Sent: Sunday, September 2, 2012 2:24:21 PM Subject: Re: [Users] Ovirt engine.log show WARN before login to web administration portal Now i'm using internal

Re: [Users] Ovirt engine.log show WARN before login to web administration portal

2012-09-04 Thread Roy Golan
- Original Message - From: Mohsen Saeedi mohsen.sae...@gmail.com To: Roy Golan rgo...@redhat.com Cc: users@ovirt.org Sent: Sunday, September 2, 2012 4:28:03 PM Subject: Re: [Users] Ovirt engine.log show WARN before login to web administration portal I attached the logs

Re: [Users] ovirt-engine service restart with running virtual machines?

2012-09-06 Thread Roy Golan
- Original Message - From: Adam Tkáč von...@gmail.com To: users@ovirt.org Sent: Thursday, September 6, 2012 2:18:03 PM Subject: [Users] ovirt-engine service restart with running virtual machines? Hello all, I deployed oVirt as management platform for virtual machines in one

Re: [Users] VM stuck in state Not Responding

2012-09-30 Thread Roy Golan
On 09/28/2012 04:20 PM, Patrick Hurrelmann wrote: On 28.09.2012 15:10, Itamar Heim wrote: On 09/28/2012 03:04 PM, Patrick Hurrelmann wrote: Is there anything I can do to reset that stuck state and bring the VM back to live? Best regards Patrick try moving all vm's from that host (migrate

Re: [Users] how to convince oVirt a VM is down

2012-10-11 Thread Roy Golan
since the VM run_on_vds was empty, the confirm host... didn't clear its status because its not selected from the DB as one of the host VMs. I'll try to dig in to see at what point this value was cleared - probably around the failed migration. On 10/10/2012 07:25 PM, Alan Johnson wrote: On

Re: [Users] ovirt not seeing a VM has started.

2012-10-30 Thread Roy Golan
On 10/30/2012 04:05 AM, Daniel Rowe wrote: please paste /var/log/engine/engine.log from the ovirt machine as well. Hi I have my oVirt setup to the point where I can add VM. I am using Gluster and to get it to be able to add VMs I had to run setsebool -P virt_use_fusefs=on once I did this it

Re: [Users] Unable to import VM

2012-11-11 Thread Roy Golan
On 11/12/2012 04:21 AM, Eli Mesika wrote: - Original Message - From: Daniel Rowe daniel.fatho...@gmail.com To: users@ovirt.org Sent: Monday, November 12, 2012 2:01:19 AM Subject: Re: [Users] Unable to import VM On Mon, Nov 12, 2012 at 7:49 AM, Daniel Rowe daniel.fatho...@gmail.com

Re: [Users] cannot add new logical network to host

2012-11-15 Thread Roy Golan
On 11/15/2012 08:11 AM, Igor Lvovsky wrote: Hi Alan, - Original Message - From: Alan Johnson a...@datdec.com To: users users@ovirt.org Sent: Wednesday, November 14, 2012 11:05:31 PM Subject: [Users] cannot add new logical network to host I am trying to add a network for a sandbox

Re: [ovirt-users] Help....

2014-06-18 Thread Roy Golan
On 06/18/2014 08:36 AM, Yair Zaslavsky wrote: Please provide full engine.log and full server.log Thanks! In addition, what version did you upgrade from? Koen the deployment timeout of the application exceeded 60 sec. so it rolled back the engine components and this is the reason why you

Re: [ovirt-users] Help....

2014-06-18 Thread Roy Golan
-timeout=1200/ upstream value seems to be 1200 already. 2014-06-18 10:38 GMT+02:00 Roy Golan rgo...@redhat.com mailto:rgo...@redhat.com: On 06/18/2014 08:36 AM, Yair Zaslavsky wrote: Please provide full engine.log and full server.log Thanks! In addition, what

Re: [ovirt-users] Urgent: not comply with the cluster Default emulated machines

2014-08-07 Thread Roy Golan
On 08/07/2014 09:10 AM, Neil wrote: let see what qemu output as its supported emulated machines on your non-operational host: /usr/libexec/qemu-kvm -M ? if rhel6.4 is there than vdsm still caches old values probably verify with vdsClient 0 -s getVdsCaps | grep rhel Hi guys, Please

Re: [ovirt-users] Urgent: not comply with the cluster Default emulated machines

2014-08-10 Thread Roy Golan
', '3.4', '3.5'] Greatly appreciated. Kind regards. Neil Wilson. On Thu, Aug 7, 2014 at 8:27 AM, Roy Golan rgo...@redhat.com wrote: On 08/07/2014 09:10 AM, Neil wrote: let see what qemu output as its supported emulated machines on your non-operational host: /usr/libexec/qemu-kvm -M

Re: [ovirt-users] Guest VM Running 160 RCU Processes

2014-10-23 Thread Roy Golan
On 10/22/2014 02:43 PM, Michal Skrivanek wrote: On Oct 21, 2014, at 18:13 , Darrell Budic bu...@onholyground.com wrote: Was poking at this a little to see if there was any tuning that could affect it and spotted some oddness with the processor counts on my VMs under Ovirt 3.4. They seem to

Re: [ovirt-users] ovirt 3.5: Cannot add disks: ACTION_TYPE_DISK_PROFILE_EMPTY

2014-10-23 Thread Roy Golan
On 10/23/2014 08:18 PM, Daniel Helgenberger wrote: On 23.10.2014 15:04, Jan Dam wrote: Jan Dam jdam@... writes: Exactly the same happens on my ovirt 3.5 installation. How to resolve this? Regards, Jan Dam JDOS ICT Solutions www.jdos.eu After adding a diskprofile I managed to create a new

Re: [ovirt-users] q35 machine support?

2014-10-23 Thread Roy Golan
On 10/23/2014 12:13 PM, Paul Jansen wrote: Cluster emulation modes http://www.ovirt.org/Cluster_emulation_modes Contents 1 Cluster emulation mode 1.1 Summary 1.2 Owner 1.3 Current status 1.4 Detailed Description 1.4.1 New Config value 1.4.2 New Host field

Re: [ovirt-users] ovirt 3.5: Cannot add disks: ACTION_TYPE_DISK_PROFILE_EMPTY

2014-10-26 Thread Roy Golan
On 10/24/2014 01:36 AM, Gianluca Cecchi wrote: On Thu, Oct 23, 2014 at 9:51 PM, Roy Golan rgo...@redhat.com mailto:rgo...@redhat.com wrote: [1] https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1145241 patch sent [3] - it will create a default disk profile for each data domain

Re: [ovirt-users] [ovirt-devel] [Devel] Proposing Roy Golan as VDSM Fake maintainer

2014-11-06 Thread Roy Golan
On 11/06/2014 12:20 PM, David Caro wrote: Done! thanks a lot. Let me know of any issues. On 11/06, Sandro Bonazzola wrote: Il 06/11/2014 09:33, Tomas Jelinek ha scritto: Hi, I would like to propose Roy Golan as VDSM Fake (http://www.ovirt.org/VDSM_Fake) co-maintainer. Your response would

Re: [Users] problems adding a domain

2012-12-02 Thread Roy Golan
On 12/02/2012 10:52 PM, Cristian Falcas wrote: On Fri, Nov 30, 2012 at 1:53 AM, Cristian Falcas cristi.fal...@gmail.com mailto:cristi.fal...@gmail.com wrote: Hi all, I had some problems with the beta version and I tried again the nightly builds. i think that somewhere in the

Re: [Users] Manage users without Red Hat Directory Server or IBM Tivoli Directory Server?

2012-12-02 Thread Roy Golan
On 12/03/2012 08:51 AM, Dennis Böck wrote: Dear oVirt-Community, how can I add a new User? If I click Add under the Users-Tag of the web interface, I cannot create a new user. If I start a search, only the user admin is displayed. Is it maybe not possible to create users out of oVirt?

Re: [Users] problems adding a domain

2012-12-03 Thread Roy Golan
On 12/03/2012 11:47 AM, Cristian Falcas wrote: On Mon, Dec 3, 2012 at 9:08 AM, Roy Golan rgo...@redhat.com mailto:rgo...@redhat.com wrote: On 12/02/2012 10:52 PM, Cristian Falcas wrote: On Fri, Nov 30, 2012 at 1:53 AM, Cristian Falcas cristi.fal...@gmail.com

Re: [Users] Manage users without Red Hat Directory Server or IBM Tivoli Directory Server?

2012-12-05 Thread Roy Golan
On 12/05/2012 11:01 AM, Yair Zaslavsky wrote: - Original Message - From: Dennis Böck den...@webdienstleistungen.com To: Itamar Heim ih...@redhat.com Cc: users@oVirt.org users@ovirt.org Sent: Wednesday, December 5, 2012 10:48:58 AM Subject: Re: [Users] Manage users without Red Hat

Re: [Users] Cannot find suitable CPU model for given data

2012-12-09 Thread Roy Golan
On 12/09/2012 05:17 PM, Cristian Falcas wrote: Hi, I get this error with the nightly builds when I start a VM: please paste the output of the following command to see if Opteron_G3 is really supported: vdsClient 0 -s getVdsCaps libvirtError: internal error Cannot find suitable CPU

Re: [Users] Missing CPU features [CPU Name] [Wrong cpu identification]

2012-12-13 Thread Roy Golan
On 12/13/2012 04:27 PM, Itamar Heim wrote: On 12/13/2012 02:55 PM, Martin Kletzander wrote: On 12/13/2012 01:14 PM, Pere G. Soria wrote: I added Host[gondor] to the oVirt Engine 3.1, after installing all packages. Host gondor moved to Non-Operational state as host does not meet the cluster's

Re: [Users] Problems after upgrading to latest rpms from the dre repository

2012-12-17 Thread Roy Golan
On 12/17/2012 06:28 PM, Joern Ott wrote: Hello everybody, I just upgraded the engine with the engine upgrade script and get a lot of these errors: 2012-12-17 17:25:00,498 ERROR [org.ovirt.engine.core.engineencryptutils.EncryptionUtils] (QuartzScheduler_Worker-84) Failed to decrypt Data

Re: [Users] RESOLVED: Problems after upgrading to latest rpms from the dre repository

2012-12-18 Thread Roy Golan
On 12/18/2012 12:10 PM, Joern Ott wrote: Hello Roy, From: users-boun...@ovirt.org [mailto:users-boun...@ovirt.org] On Behalf Of Roy Golan Sent: Dienstag, 18. Dezember 2012 07:58 To: users@ovirt.org Subject: Re: [Users] Problems after upgrading to latest rpms from the dre repository On 12/17

Re: [Users] Migration failing

2012-12-18 Thread Roy Golan
On 12/18/2012 05:03 PM, Neil wrote: Hi guys, I've just migrated all(3) my VM's from one host to another for planned maintenance, and now when trying to migrate the VM's back to the original host, I'm receiving a Fatal error and can't migrate a single machine back to node02. Attached is my

Re: [Users] Migration failing

2012-12-19 Thread Roy Golan
On 12/19/2012 01:56 PM, Neil wrote: On Wed, Dec 19, 2012 at 9:02 AM, Roy Golan rgo...@redhat.com wrote: On 12/19/2012 08:52 AM, Neil wrote: On Tue, Dec 18, 2012 at 5:24 PM, Roy Golan rgo...@redhat.com wrote: On 12/18/2012 05:03 PM, Neil wrote: Hi guys, I've just migrated all(3) my VM's from

Re: [Users] Migration failing

2012-12-19 Thread Roy Golan
On 12/19/2012 08:52 AM, Neil wrote: On Tue, Dec 18, 2012 at 5:24 PM, Roy Golan rgo...@redhat.com wrote: On 12/18/2012 05:03 PM, Neil wrote: Hi guys, I've just migrated all(3) my VM's from one host to another for planned maintenance, and now when trying to migrate the VM's back to the original

Re: [Users] adding iso images

2013-01-06 Thread Roy Golan
On 01/06/2013 04:57 PM, Carl T. Miller wrote: Is there a way to add an iso image to an nfs share by simply copying a file? Or is there a command to run from one of the hosts? The only method I know is using engine-iso-uploader and it's not working in my environment. c

Re: [Users] oVirt 3.1 - VM Migration Issue

2013-01-06 Thread Roy Golan
On 01/03/2013 05:07 PM, Tom Brown wrote: interesting, please search for migrationCreate command on desination host and search for ERROR afterwords, what do you see? - Original Message - From: Tom Brown t...@ng23.net To: users@ovirt.org Sent: Thursday, January 3, 2013 4:12:05 PM

Re: [Users] oVirt 3.1 - VM Migration Issue

2013-01-08 Thread Roy Golan
On 01/07/2013 01:18 PM, Tom Brown wrote: VDSM is the virtualization agent. look at /var/log/vdsm/vdsm.log many thanks - attached is the snip of that log when i try the migration thanks can you attach the same snip from the src VDSM 10.192.42.196 as well?

Re: [Users] oVirt 3.1 - VM Migration Issue

2013-01-08 Thread Roy Golan
On 01/09/2013 09:35 AM, Haim Ateya wrote: libvirtError: internal error Process exited while reading console log outpu could this be related to selinux? can you try disabling it and see if migration succeeds? ___ Users mailing list Users@ovirt.org

Re: [Users] mark VM to start on boot

2013-01-20 Thread Roy Golan
On 01/18/2013 08:27 PM, Jim Kinney wrote: How do I mark a VM to startup if a node fails? 2 hosts in cluster, windows domain controller on one host, backup on second host. Both are marked high priority. Bad Things happen and both hosts get rebooted. I want those domain controllers to

Re: [Users] mark VM to start on boot

2013-01-21 Thread Roy Golan
connected yet. check the engine.log On Jan 20, 2013 1:38 AM, Roy Golan rgo...@redhat.com mailto:rgo...@redhat.com wrote: On 01/18/2013 08:27 PM, Jim Kinney wrote: How do I mark a VM to startup if a node fails? 2 hosts in cluster, windows domain controller on one host, backup

[Users] Fwd: [Engine-devel] Latest open jdk and JBOSS

2013-02-06 Thread Roy Golan
FYI Original Message Subject:[Engine-devel] Latest open jdk and JBOSS Date: Wed, 06 Feb 2013 08:40:01 -0500 From: Alexander Wels aw...@redhat.com Reply-To: aw...@redhat.com To: engine-de...@ovirt.org Just an FYI there is an issue with the latest

Re: [Users] Migration issue Asking For Help

2013-02-20 Thread Roy Golan
On 02/20/2013 06:44 PM, Nicolas Ecarnot wrote: Le 20/02/2013 17:32, xianghuadu a écrit : hi all I come from China, My name is jack I recently in the research ovirt encounter a problem. In the vm migration occurs when the error: _Migration failed due to Error: Could not connect to peer

Re: [Users] OpenLDAP Simple Authentication in Ovirt Engine

2013-02-28 Thread Roy Golan
On 02/28/2013 11:04 AM, Jure Kranjc wrote: I was also testing simple auth without success. Our ldap doesn't support kerberos so we're stuck. Engine log doesn't report anything, and the server log shows: 2013-02-28 09:53:52,850 INFO [org.jboss.as.server] (DeploymentScanner-threads - 2)

Re: [Users] oVirt 3.2 and 3.2.1: unable to attach cd

2013-03-17 Thread Roy Golan
On 03/16/2013 01:22 AM, Gianluca Cecchi wrote: On Sat, Mar 16, 2013 at 12:02 AM, Gianluca Cecchi wrote: Hello, lastly with 3.2 and 3.2.1 on F18 hosts I'm not able to attach cd At the window, after selecting iso and click OK I get: Error while executing action Change CD: Drive image file

Re: [Users] DNS reverse configuration

2013-04-07 Thread Roy Golan
On 04/04/2013 09:45 PM, Eduardo Ramos wrote: Hi all! I'm trying to connect my ovirt-engine in a samba4 server. Samba4 is ActiveDirectory complaint. But when I use engine-manage-domains, it returns me a strange message: [root@ovirt-dir eduardo]# engine-manage-domains -action=add

Re: [Users] DNS reverse configuration

2013-04-17 Thread Roy Golan
not understanding why it doesn't works. On 04/07/2013 05:57 AM, Roy Golan wrote: On 04/04/2013 09:45 PM, Eduardo Ramos wrote: Hi all! I'm trying to connect my ovirt-engine in a samba4 server. Samba4 is ActiveDirectory complaint. But when I use engine-manage-domains, it returns me a strange message

Re: [Users] CDROM boot problem

2013-04-23 Thread Roy Golan
On Mon 22 Apr 2013 04:41:29 PM IDT, victor nunes wrote: Hello During the installation of a virtual machine, I have a problem with some ISOs because they can not boot the machine. Occur the following error: Booting from DVD / CD Boot failed: Could not read from CDROM (code 0003) --

Re: [Users] oVirt 3.2.1 - VM in unknown status

2013-04-28 Thread Roy Golan
On Fri 19 Apr 2013 01:50:21 PM IDT, Piotr Szubiakowski wrote: Hi, I had a nfs storage problems and one of my VM's is now in unknown state. The VM is not attached to any host. The virsh tool shows that VM is not running now. Is there any way to bring that kind of VM back to life? Best regards,

Re: [Users] Problem with time zone of a desktop VM

2013-05-09 Thread Roy Golan
On 05/09/2013 03:31 PM, Michal Skrivanek wrote: On May 8, 2013, at 09:12 , Omer Frenkel ofren...@redhat.com wrote: - Original Message - From: Gianluca Cecchi gianluca.cec...@gmail.com To: Omer Frenkel ofren...@redhat.com Cc: users users@ovirt.org Sent: Sunday, May 5, 2013 9:54:25 PM

Re: [Users] Will migration succeed between two different CPU?

2013-07-02 Thread Roy Golan
On Tue 02 Jul 2013 12:00:12 PM IDT, lofyer wrote: Will migration succeed between two different CPU? Suppose node A is Core-i5, node B is Xeon e5405. ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users your e5405 is

Re: [Users] Will migration succeed between two different CPU?

2013-07-02 Thread Roy Golan
On Tue 02 Jul 2013 12:48:44 PM IDT, lofyer wrote: On 2013/7/2 17:07, Roy Golan wrote: On Tue 02 Jul 2013 12:00:12 PM IDT, lofyer wrote: Will migration succeed between two different CPU? Suppose node A is Core-i5, node B is Xeon e5405. ___ Users

Re: [Users] Will migration succeed between two different CPU?

2013-07-02 Thread Roy Golan
On Tue 02 Jul 2013 03:09:08 PM IDT, lofyer wrote: On 2013/7/2 19:58, Gianluca Cecchi wrote: On Tue, Jul 2, 2013 at 1:17 PM, lofyer wrote: On 2013/7/2 19:06, Roy Golan wrote: On Tue 02 Jul 2013 12:48:44 PM IDT, lofyer wrote: On 2013/7/2 17:07, Roy Golan wrote: On Tue 02 Jul 2013 12:00:12 PM

Re: [Users] Will migration succeed between two different CPU?

2013-07-02 Thread Roy Golan
On Tue 02 Jul 2013 03:29:47 PM IDT, lofyer wrote: On 2013/7/2 20:15, Roy Golan wrote: On Tue 02 Jul 2013 03:09:08 PM IDT, lofyer wrote: On 2013/7/2 19:58, Gianluca Cecchi wrote: On Tue, Jul 2, 2013 at 1:17 PM, lofyer wrote: On 2013/7/2 19:06, Roy Golan wrote: On Tue 02 Jul 2013 12:48:44 PM

Re: [Users] host remains in status unassigned

2013-07-15 Thread Roy Golan
On Sun 14 Jul 2013 08:12:21 PM IDT, Gianluca Cecchi wrote: Il giorno 14/lug/2013 17:35, Joop jvdw...@xs4all.nl mailto:jvdw...@xs4all.nl ha scritto: Gianluca Cecchi wrote: Hello, oVirt 3.2.1 on F18 One mgmt server + one host. At some point the host had some problem and was rebooted at

Re: [Users] host remains in status unassigned

2013-07-15 Thread Roy Golan
On Mon 15 Jul 2013 09:59:01 AM IDT, Gianluca Cecchi wrote: On Mon, Jul 15, 2013 at 8:43 AM, Roy Golan wrote: Unfortunatly you can't. unassigned puts the host in transition and its status should be transited automatically by the engine. Its a bug that it didn't move to any other state - Non

Re: [Users] [Engine-devel] [Feedback required][host-deploy] Fedora-19 misses tar at minimal setup

2013-08-06 Thread Roy Golan
On 07/30/2013 04:25 PM, Michal Skrivanek wrote: On Jul 30, 2013, at 15:12 , Alon Bar-Lev alo...@redhat.com wrote: Hello All, Starting the discussion again... I would like to receive feedback regarding how we should cope with a state presented to use by Fedora. Fedora-19 minimal setup does

Re: [Users] single VM disappeared

2013-09-12 Thread Roy Golan
On 09/12/2013 05:20 PM, Markus Stockhausen wrote: Von: Roy Golan [rgo...@redhat.com] Gesendet: Donnerstag, 12. September 2013 15:58 An: Markus Stockhausen Betreff: Re: [Users] single VM disappeared On Thu 12 Sep 2013 02:57:13 PM IDT, Markus Stockhausen wrote: Hello, continuing with my 3.3

Re: [Users] Virtualized hypervisor?

2013-10-30 Thread Roy Golan
On 30/10/13 00:12, ru...@planet.nl wrote: Hi All, my name is Peter van der Meulen from the Netherlands. I'm (self paced) studying the RHEV guides and course material to take the RHEV certifiation exam. Installing the RHEV manager is not a problem, the hypervisor is, however, another story. I

Re: [Users] Failed to start JBoss AS

2013-11-14 Thread Roy Golan
On 12/11/13 10:52 PM, Bob Doolittle wrote: Well, this looks to me like an instance of https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?format=multipleid=996005 That bug has not been updated in almost 3 months, however. The last note says Working on CI. Does that mean Code Integration? It looks like

Re: [Users] CPU Hotplug in oVirt?

2013-12-02 Thread Roy Golan
On Mon 02 Dec 2013 10:52:28 AM IST, Sven Kieske wrote: Hi, with RHEL and CentOS 6.5 out, I read they support CPU Hotplug in KVM. What about supporting this feature in oVirt? in progress and planned for 3.4 wiki: http://www.ovirt.org/Hot_plug_cpu VDSM patch:

Re: [Users] Strange UI bug: tab VM unusable / oVirt 3.3.1+

2013-12-09 Thread Roy Golan
On 10/12/13 08:50 AM, Michal Skrivanek wrote: On Dec 9, 2013, at 17:20 , Tomas Jelinek tjeli...@redhat.com wrote: - Original Message - From: Frank Wall f...@moov.de To: Tomas Jelinek tjeli...@redhat.com Cc: oVirt Users users@ovirt.org Sent: Monday, December 9, 2013 3:56:21 PM

Re: [Users] Strange UI bug: tab VM unusable / oVirt 3.3.1+

2013-12-11 Thread Roy Golan
On 10/12/13 03:29 PM, Michal Skrivanek wrote: On 10 Dec 2013, at 15:26, Frank Wall f...@moov.de wrote: Hi Roy, On 2013-12-10 8:24, Roy Golan wrote: can you run this so we would know if the script ever ran on your env? psql engine postgres -c select * from schema_version where version

Re: [Users] Solaris 11.1 ISO panic on boot

2013-12-18 Thread Roy Golan
On 17/12/13 09:39 AM, Itamar Heim wrote: On 12/16/2013 05:47 AM, René Koch wrote: Hi, -Original message- From:Sander Grendelman san...@grendelman.com Sent: Monday 16th December 2013 11:00 To: Joop jvdw...@xs4all.nl Cc: users@ovirt.org Subject: Re: [Users] Solaris 11.1 ISO panic on

Re: [Users] Help - Cannot run VM. Invalid time zone for given OS type.

2014-01-05 Thread Roy Golan
On Fri 03 Jan 2014 04:20:19 PM IST, Michal Skrivanek wrote: On 3 Jan 2014, at 15:04, Itamar Heim wrote: On 01/03/2014 12:22 PM, Sven Kieske wrote: Hi, I'm a little surprised by this development technique. its not a development technique. its a bug in upgrade or export/import of the

Re: [Users] Help - Cannot run VM. Invalid time zone for given OS type.

2014-01-05 Thread Roy Golan
On Mon 06 Jan 2014 12:24:53 AM IST, Roy Golan wrote: On Fri 03 Jan 2014 04:20:19 PM IST, Michal Skrivanek wrote: On 3 Jan 2014, at 15:04, Itamar Heim wrote: On 01/03/2014 12:22 PM, Sven Kieske wrote: Hi, I'm a little surprised by this development technique. its not a development

[ovirt-users] Dockerized ovirt-optimizer

2015-02-10 Thread Roy Golan
Dockerized ovirt-optimizer is here! check out the Dockerfile[1], build and run with an engine running on your host. zero work (almost :)) you will need the ovirt-optimizer-ui-plugin installed on engine - get it from within the docker instance at:

Re: [ovirt-users] Hosted Engine Migration fails

2015-02-18 Thread Roy Golan
On 02/16/2015 04:55 AM, Soeren Malchow wrote: Dear all, we ahve a setup with several hosts running fedora 10 with the virt-preview packages installed (for snapshot live merge) and a hosted engine running centos 6.6- We are experiencing a problem with the Live Migration of the Hosted

Re: [ovirt-users] How long do your migrations last?

2015-02-19 Thread Roy Golan
On 02/13/2015 08:20 PM, Markus Stockhausen wrote: Von: users-boun...@ovirt.org [users-boun...@ovirt.org]quot; im Auftrag von quot;Darrell Budic [bu...@onholyground.com] Gesendet: Freitag, 13. Februar 2015 19:03 An: Nicolas Ecarnot Cc: users Betreff: Re: [ovirt-users] How long do your migrations

Re: [ovirt-users] [SLA] can't start vm due to host did not satisfy internal filter Memory.

2015-02-16 Thread Roy Golan
On 02/10/2015 04:13 PM, Artyom Lukianov wrote: I checked a little in code, and we have some complicate formula for memory: memory_that_vm_need = host.mem_commited + host.pending_vmem_size + host.guest_overhead + host.reserved_mem + vm.guaranteed_memory you can check all parameters for host

Re: [ovirt-users] oVirt 3.5.1 - VM hostedengine Failing to start

2015-01-28 Thread Roy Golan
On 01/28/2015 03:10 AM, Mikola Rose wrote: Hi there, I seem to have run into a problem. my hosted engine vm is failing to start; vdsm.log; Thread-20::DEBUG::2015-01-27 16:53:37,999::fileSD::152::Storage.StorageDomain::(__init__) Reading domain in path

Re: [ovirt-users] oVirt 3.5.1 - VM hostedengine Failing to start

2015-01-28 Thread Roy Golan
on iso. ERROR: Error message is unable to test the available space on /Volumes/Raid1/iso Maor? On Jan 28, 2015, at 12:53 AM, Roy Golan rgo...@redhat.com mailto:rgo...@redhat.com wrote: On 01/28/2015 03:10 AM, Mikola Rose wrote: Hi there, I seem to have run into a problem. my hosted

Re: [ovirt-users] Fwd: Ovirt qouta

2015-02-05 Thread Roy Golan
Message- From: Roy Golan [mailto:rgo...@redhat.com] Sent: Thursday, February 5, 2015 2:17 AM To: Donny Davis; 'Yaniv Dary' Subject: Re: Fwd: [ovirt-users] Ovirt qouta On 02/05/2015 11:12 AM, Donny Davis wrote: https://access.redhat.com/documentation/en-US/Red_Hat_Enterprise_Virtu alizat ion/3.3

Re: [ovirt-users] engine-setup oVirt 3.5.1.1 failed

2015-03-14 Thread Roy Golan
Grep the function name under the setup directory, its in one of the python setup plugin. Comment it out and try again. On Mar 13, 2015 1:54 PM, VONDRA Alain avon...@unicef.fr wrote: Hi, Nobody there has any idea about this issue ? Is there any Workaround ?? Thank you  

Re: [ovirt-users] Modules sanlock are not configured

2015-03-30 Thread Roy Golan
On Mar 30, 2015 10:45 PM, Jurrin jurrien.bloe...@dmc.amcnetworks.com wrote: Hi all, I have CentOS 7 running and I added the oVirt 3.5 repo to it. I open the oVirt Manager and added a new system to it. The manager says installing and after that is fails to connect. Looking on the system I

Re: [ovirt-users] Ovirt engine-setup fails, Cannot get JAVA_HOME

2015-03-03 Thread Roy Golan
On 03/03/2015 11:30 PM, Carter Kindley wrote: Thanks, Didi! That really helped. I could not figure out what was getting parsed to set JAVA_HOME, thanks for indicating those scripts. In my environment there is a java-home.local; it pulls the home by running # exec java-config

Re: [ovirt-users] Guest VM Running 160 RCU Processes

2015-02-24 Thread Roy Golan
On 10/21/2014 07:13 PM, Darrell Budic wrote: Was poking at this a little to see if there was any tuning that could affect it and spotted some oddness with the processor counts on my VMs under Ovirt 3.4. They seem to think they only have the proper number I set in ovirt (as shown in

Re: [ovirt-users] Feature: Hosted engine VM management

2015-04-21 Thread Roy Golan
On 04/21/2015 06:36 PM, Roy Golan wrote: Hi all, Upcoming in 3.6 is enhancement for managing the hosted engine VM. In short, we want to: * Allow editing the Hosted engine VM, storage domain, disks, networks etc * Have a shared configuration for the hosted engine VM * Have a backup

[ovirt-users] Feature: Hosted engine VM management

2015-04-21 Thread Roy Golan
Hi all, Upcoming in 3.6 is enhancement for managing the hosted engine VM. In short, we want to: * Allow editing the Hosted engine VM, storage domain, disks, networks etc * Have a shared configuration for the hosted engine VM * Have a backup for the hosted engine VM configuration please review

Re: [ovirt-users] Hosted Engine-Setup issue additional host

2015-04-26 Thread Roy Golan
On 04/26/2015 05:38 PM, Sven Achtelik wrote: Hi All, after a successful setup of hosted-engine on the first node I’m having trouble completing it on an additional node. The Setup fails with: - [ INFO ] Waiting for the host to become operational in the

Re: [ovirt-users] Migrating to a Hosted Engine does not work as expected. Cluster name/id problem?

2015-04-26 Thread Roy Golan
On 04/24/2015 07:13 PM, Gustavo Campos wrote: Hi Simone, thanks for the tips! Neither the ovirt or Red Hat docs mentioned (or quite possibly I missed it) exactly what I should expect from the working hosted engine, so I was a bit confused. Good to know 3.6 will bring those! Hi Gustavo, after

Re: [ovirt-users] Ovirt Backup Solution

2015-04-28 Thread Roy Golan
On 04/22/2015 04:13 PM, Roy Sandbergen - Webguru wrote: Hi All, I have installed 2 (physical) Ovirt servers. Ovirtserver1 and Ovirtserver2. At this moment i export the VM to the NFS Export Domain on Ovirtserver1. Detach the Export Domain and user rsync to backup the data to the NFS Export

Re: [ovirt-users] Adding existing hosts to a new ovirt engine.

2015-05-07 Thread Roy Golan
On 05/06/2015 04:55 PM, Logan McNaughton wrote: I'm also curious about what to do in this situation, perhaps someone from Red Hat has some insight? - you can disable the automatic install when adding a host using a config value On Mon, May 4, 2015 at 12:48 AM, Jan Stomphorst

Re: [ovirt-users] About installing ovirt - ovirt-engine not found

2015-05-07 Thread Roy Golan
On 04/30/2015 04:06 PM, Simone Tiraboschi wrote: - Original Message - From: Lars Nielsen l...@steinwurf.com To: Simone Tiraboschi stira...@redhat.com Cc: users users@ovirt.org Sent: Thursday, April 30, 2015 2:29:05 PM Subject: Re: [ovirt-users] About installing ovirt - ovirt-engine not

Re: [ovirt-users] Problems with adding a host in Ovirt (Hosted Engine) behind a proxy server. (The additional Host can't see the Storage Domain)

2015-04-14 Thread Roy Golan
On 04/14/2015 04:37 PM, Julián Tete wrote: Hello Friends of oVirt, I'd setup a oVirt enviroment (hosted-engine) behind a proxy. But I can't add any additional Host to my Cluster. I'm phase of testing (SELinux Permissive, No firewall) All the machines are CentOS 7.1 When I try to add a Host,

Re: [ovirt-users] install IOPS limits

2015-04-09 Thread Roy Golan
On 04/09/2015 10:31 AM, Roman Nikolayevich Drovalev wrote: Hello, How it is possible to instal restrictions for everyone VM IOPS restrictions? I have read the documentation, how it can be made? 1. under your Data-Center- QoS subtab create a new one with the desired iops 2. go to one of

Re: [ovirt-users] Problem connecting to ovirt-optimizer machine

2015-06-23 Thread Roy Golan
On 06/23/2015 02:00 PM, Hans-Joachim wrote: Hello, please find enclosed the server.log file. There is no /var/log/ovirt-optimizer/jboss/ovirt-optimizer.log even not in /usr/share/ovirt-engine-jboss-as/standalone/log/ Hans-Joachim Sent: Tuesday, June 23, 2015 at 10:10 AM From: Roy Golan rgo

  1   2   3   >