Title: Message

Marsicanin: Necemo izruciti generale

Novi ministar privrede i funkcioner Demokratske stranke Srbije Dragan Marsicanin izjavio je veceras za RTS da ce Vlada Srbije nastojati da se gradjanima Srbije, optuzenim po komandnoj odgovornosti, omoguci sudjenje pred domacim sudovima, a ne u Haskom tribunalu. Upitan da li bi vlada izrucila optuzene ukoliko to bude uslov medjunarodne zajednice za nastavak finansijske pomoci Srbiji, Marsicanin je odgovorio negativno. “Odgovor je ne, ali, do tog ‘ne’ ima puno stvari koje mogu uciniti stranake koje cine vlast, kao i u onom periodu kad je vlada Zorana Zivkovica rekla ‘ne’ isporucivanju po komandnoj odgovornosti cetvorice novooptuzenih”, rekao je Marsicanin

Vlada Srbije razrijesila Sretena Lukica

Vlada Srbije razrijesila je danas Sretena Lukica duznosti pomocnika ministra unutrasnjih poslova. Kako je saopsteno, Vlade je razrijesila i sve dosadasnje zamjenike ministara.


 21:51
  

Banja Luka postaje glavni grad RS

Poslanici Narodne skupstine Republike Srpske utvrdili su veceras nacrt amandmana kojim se mijenja Ustav RS i umjesto Sarajeva glavnim gradom RS proglasava se Banja Luka. Kako je javila agencija Tanjug, utvrdjen je i nacrt amandmana kojim se predvidja da se u Ustavu regulise da Srpsko Sarajevo i Banja Luka budu sjediste zajednickih institucija BiH koje budu rasporedjene na teritoriji RS i da se status ova dva grada uredi zakonom.

Nije bio ugrozen let aviona SiCG kod Mostara

Avio sluzba Savjeta ministara SiCG demantovala je danas vijest agencije Beta da je sluzbeni avion “Falkon 50”, iznajmljen od drzavne zajednice SiCG za potrebe vlade Makedonije, izbjegao nesrecu na istom mjestu gdje je 26. februara pao avion makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog. Nazivajuci tu vijest “carsijskom pricom” u saopstenju se navodi da je prosle srijede avion Avio sluzbe Savjeta ministara SiCG obavio let na relaciji Sarajevo-Mostar ali da na tom letu nije bilo clanova delegacije BJRM izuzev gospodina Nokoskog Sase

Pozar u Hilandaru

U manastiru Hilandaru na Svetoj Gori nocas je izbio pozar, javila je grcka agencija MPA. Pozar je izbio nocas na krovu manastirskog konaka i brzo se prosirio na susjedne zgrade. MPA tvrdi da razmjere stete jos nijesu poznate, a atinski mediji su javili da je izgorela trecina sporednih manastirskih zgrada i jedna od nekoliko sporednih crkava sa ikonama iz 17. i 18. vijeka, a arhiva i glavna crkva sa svetinjama manastira sagradjenog 1188. nijesu ugrozene.

Luka Karadzic: I Rusi znaju za dogovor sa Radovanom

Brat haskog optuzenika Radovana Karadzica, Luka Karadzic, potvrdio je da je tacno ono sto je u proslu subotu za sarajevski “Dnevni avaz” izjavio bivsi americki diplomata Ricard Holbruk - da su SAD sa Radovanom postigle sporazum da nece biti izrucen Hagu. “To znaju i Rusi. Posebno je upoznat sa tim tadasnji ministar spoljnih poslova Primakov”, kazao je Luka Karadzic za “Dan”. 

Luka Karadzic je izjavio i da je nedavno kod njega u Beogradu boravio Radovan Karadzic, ali ne njegov brat, nego rodjak iz Niksica istog imena. “I odmah se nasao neko da javi i dojavi”, kazao je Luka, sto je, po njegovom misljenju, i bio povod da tuziteljica Haskog tribunala Karla del Ponte izjavi da je Radovan u Beogradu.


 10:34
  

Nicovic: Sedam stranih obavjestajnih sluzbi djeluje u Crnoj Gori

U Crnoj Gori aktivno djeluje italijanska obavjestajna sluzba SISMI, tvrdi predsjednik Medjunarodne policijske asocijacije za drogu Marko Nicovic u izjavi za “Dan”. On je precizirao da je rijec “o vojno-policijskoj obavjestajnoj i kontraobavjestajnoj sluzbi koja se bavi problemom organizovanog kriminala, pranja novca, problemom droge, svercom cigareta i bijelog roblja”. Nicovic je kazao da ukupno sedam inostranih obavjestajnih sluzbi djeluje u Crnoj Gori. On je naveo da je EU zatrazila da se intervenise po pitanju Crne Gore i da se ukljuce i druge obavjestajne sluzbe i ministarstva inostranih poslova.

 


www.pcnen.cg.yu/

 

Одговори путем е-поште