Title: Message

Bajatovic: Za nevjerovati je da nekakav Vojislav Seselj moze biti sef Slobi

Potpredsjednik Socijalisticke partije Srbije Dusan Bajatovic ocijenio je danas “nevjerovatnom” vijest da ce predsjednik SPS-a Slobodan Milosevic do petka, 12. marta, preci u redove Srpske radikalne stranke. “Prosto je za nevjerovati da bi nekakav Vojislav Seselj mogao biti sef Slobi Milosevicu, kad je opstepoznato da je oduvijek bilo obrnuto”, izjavio je Bajatovic. Bajatovic je nazvao “cistom manipulacijom” izjavu beogradskog advokata Svetozara Vujacica da je “jedan od razloga prelaska Milosevica u SRS i cinjenica da za predsjednika poslanickog kluba SPS-a u Skupstini Srbije nije izabran Milorad Vucelic, kako je on to trazio”. “To su ciste gluposti. Mozda ce nam se Milosevic javiti. Mozda ce biti i ljut. Mozda ce biti i nezadovoljan. Mozda ce ko zna sta da uradi, ali u svakom slucaju nece ici kod radikala”, rekao je Bajatovic, koji je i predsjednik poslanickog kluba SPS-a u Skupstini SiCG.

Skare-Ozbolt potvrdila da su stigle optuznice iz Haga 

Hrvatska ministarka pravosudja Vesna Skare-Ozbolt potvrdila je danas da je 1. marta u Zagreb stigla zapecacena haska optuznica protiv generala Ivana Cermaka i Mladena Markaca i izmijenjena optuznica protiv odbjeglog generala Ante Gotovine. Ona je rekla da ce dvojica novooptuzenih generala do kraja sedmice otici u Hag. Skare-Ozbolt je, na konferenciji za medije, kazala da ce sadrzaj optuznica ostati tajna za javnost dok Hag ne odluci da one mogu biti objavljene.


 13:03
  

Dacic ne vjeruje, Nikolic ne zna za prelazak Milosevica u SRS

Zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolic izjavio je da nema informacije o mogucem uclanjenju lidera SPS-a Slobodana Milosevica u tu partiju. “Nisam nista cuo o tome, nista zvanicno. Nemam nikakve kontakte sa Vojislavom Seseljem ni sa Slobodanom Milosevicem”, kazao je Nikolic, prenosi agencija Beta.

Funkcioner SPS-a Ivica Dacic rekao je da ne vjeruje u mogucnost Milosevicevog prelaska u SRS. “Znajuci sta je govorio prije izbora, ne vjerujem u tu mogucnost”, kazao je Dacic, dodajuci da niko od socijalista nema kontakt sa liderom stranke zbog zabrane Haskog tribunala, pred kojim se Milosevicu sudi za ratne zlocine.

Milosevic prelazi u radikale?

Predsjednik Socijalisticke partije Srbije, haski optuzenik i pritvorenik Slobodan Milosevic mogao bi vec do kraja ove nedjelje da predje u Srpsku radikalnu stranku Vojislava Seselja, tvrdi za “Dnevnik” advokat Svetozar Vujacic, pozivajuci se na “veoma pouzdan izvor, izuzetno blizak Milosevicu”. “Milosevic je veoma razocaran svim desavanjima u SPS jer je izigran, jer je pristao da bude nosilac liste ali da na toj listi bude sest-sedam ljudi koje je on predlozio, sto nije ispostovao, a trazio je i da Milorad Vucelic bude sef poslanicke grupe”, kazao je on. “Sada je Sloba ogorcen, tako da ce 12. marta reci sta ima da kaze, a na osnovu svojih veoma pouzdanih informacija ocekujem da ce istupiti iz SPS i preci u SRS gdje ga ceka neko pocasno mjesto”, tvrdi Vujacic.

Nikolic: Marovic trazio pomoc radikala za ocuvanje SiCG

Predsjednik drzavne zajednice Svetozar Marovic zatrazio je od Srpske radikalne stranke pomoc u ocuvanju zajednicke drzave, izjavio je zamjenik predsjednika te stranke Tomislav Nikolic. “Pitao sam predsjednika Marovica veoma direktno na proslavi 160 godina VMA sta on o svemu misli. Rekao mi je da je on za zajednicku drzavu i da za to trazi pomoc da je ocuvamo i dalje nadgradjujemo”, izjavio je Nikolic za podgoricki list “Dan”. “Evo ima nasu pomoc, pomoc radikala, ali neka to konacno i ostvari”, rekao je Nikolic i dodao da je Marovicu tom prilikom rekao da se u Srbiji “polako dize pritisak” i da “gradjani Srbije ovakav ton ucena ne mogu vise da izdrze”.


www.pcnen.cg.yu/

 

Одговори путем е-поште