Title: Message

Potpisane optuznice protiv Prlica, Praljka i Petkovica? 

Vladi Hrvatske bice uskoro dostavljene tri nove optuznice Haskog tribunala za ratne zlocine pocinjene u Hrvatskoj i BiH, pise danasnji sarajevski “Dnevni avaz”, precizirajuci da se optuznice odnose na predsednika takozvane hrvatske republike Herceg Bosna Jadranka Prlica i bivse nacelnike glavnog staba HVO generala Slobodana Praljka i Milivoja Petkovica. Pozivajuci se na izvor blizak Vladi Hrvatske, list pise da je glavna tuziteljica Haskog tribunala Karla Del Ponte vec potpisala i dostavila sudijama na potvrdjivanje optuznice protiv pomenute trojice.

Praljak i Prlic se smatraju odgovornim za zlocine pocinjene nad Bosnjacima u Hercegovini za vrijeme hrvatsko-bosnjackih sukoba, dok se general-pukovnik Petkovic, koji je sada glavni inspektor Hrvatske vojske, tereti za komandovanje HVO u Kiseljaku i zlocine pocinjene nad Bosnjacima u tom dijelu centralne Bosne.


 14:51
  

Labus: U drzavnoj sluzbi ne mogu da budu haski optuzenici 

Potpredsjednik Vlade Srbije Miroljub Labus rekao je da svi oni koji su optuzeni pred Haskim tribunalom ne mogu biti u drzavnoj sluzbi, dodajuci da se u tom svijetlu moze gledati i na smjenu policijskog generala Sretena Lukica. Labus je za beogradske “Vecernje novosti” izjavio da ako sadasnja srpska vlast kaze da se po komandnoj odgovornosti nece suditi u Hagu nego u zemlji, sa realizacijom treba poceti vec sutra.


 14:36
  

Iraku pomagali i strucnjaci iz Srbije? 

Americki istrazitelji koji tragaju za zabranjenim oruzjem u Iraku dosli su do dokaza da su strucnjaci iz Rusije i drugih zemalja, medju kojima bi mogle da budu Srbija, Ukrajina i Belorusija, pomagali razvoju irackog raketnog program, ali je jos nejasno kakvu su ulogu u tome imale vlade tih zemalja, izjavili su neimenovani americki zvanicnici. Oni su rekli da ce adminstracija americkog predsjednika Dzordza Busa sakupiti sve informacije koje dobije i eventualno ih predociti pomenutim zemljama, javila je danas americka agencija Aosijetid pres, prenose beogradski mediji. Isti izvor je naveo da ima indicija da bi, pored Rusije, i strucnjaci iz Ukrajine, Srbije i Belorusije mogli biti umijesani.


www.pcnen.cg.yu/

 

Одговори путем е-поште