Sziasztok!

Reggel "arra ébredtem", hogy nem volt net. Kábelnetünk van, egy Asus WL500GP router védi a hálózatot, és biztosítja a WiFi-t. Odáig jutottam, hogy kinyomoztam: a "vonal" jó, a modem online, csak a router nem kap ip-t. A request elmegy, de nincs válasz. Oh, szolgáltatóhiba! Telefon az üszi-nek kedvis hölgy kérdezte van-e router, ha van, kössem ki dugjak rá gépet. Megcsináltam (annak ellenére, hogy nem hittem benne), és láss csodát, kapott IP-t! Hátha a MAC a ludas, ugyanazt a MAC-et beállítottam a routerben. Nem kap IP-t. Állítottam 1-et rajta (a végét 14-ről 13-ra). Ugyanaz, nem kap IP-t. Ok, router valszeg megdöglött, irány ismerőshöz másikért próbálni. Hozom a cserét, de mielőtt átszerelném ránézek: és hoppá, van net!


Van vkinek ötlete, mi lehetett itt a háttérben? A szolgáltató távolról "megjavította"? Vagy tényleg a routerem haldoklik, és sürgősen kéne egy másik, nehogy a legváratlanabb pillanatban menjen tönkre?

Ezt egyébként nagyon "szeretem", tud nyomtató és fájlmegosztást, be Oleg-es firm van rajta, be lehet lépni ssh-val, stbstb... Tudnátok ilyen képességű cserét javasolni?

Köszi, üdv:

              TT

_______________________________________________
Techinfo mailing list
Techinfo@lista.sulinet.hu
Fel- és leiratkozás: http://lista.sulinet.hu/mailman/listinfo/techinfo
Illemtan: http://www.szag.hu/illemtan.html
Ügyfélszolgálat FAQ: http://sulinet.niif.hu/

válasz