Now i need to find a way to make this persistent on reboot
cause the seagate only gets detected with usb 3.0 connected before ubuntu boot 
on 1  same usb 3.0 port only, not the other one(s)
if i dont connect it, i have to manually enter the autosuspend command every 
time again

** Description changed:

  Ubuntu 16.04.3 clean install
  
  kernel: Linux laptop 4.13.0-32-generic #35~16.04.1-Ubuntu SMP Thu Jan 25
  10:13:43 UTC 2018 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
  
- 
  Seagate expansion harddisk external 1TB does not get recognized by default on 
16.04.3
- tested same harddisk on ubuntu 18.04 daily and it works there
+ tested same harddisk on ubuntu 18.04(on another machine) daily and it works 
there
  
  External harddisk  iomega 2.0 with 2 usb splitted cables works by
  default
  
  Tested the seagate 1TB on all 4 ports, non detecting the harddisk, led
  of the disk keeps flickering
  
  ProblemType: Bug
  DistroRelease: Ubuntu 16.04
  Package: linux-image-4.13.0-32-generic 4.13.0-32.35~16.04.1
  ProcVersionSignature: Ubuntu 4.13.0-32.35~16.04.1-generic 4.13.13
  Uname: Linux 4.13.0-32-generic x86_64
  ApportVersion: 2.20.1-0ubuntu2.15
  Architecture: amd64
  CurrentDesktop: Unity
  Date: Tue Feb 13 17:31:12 2018
  InstallationDate: Installed on 2018-02-10 (3 days ago)
  InstallationMedia: Ubuntu 16.04.3 LTS "Xenial Xerus" - Release amd64 
(20170801)
  SourcePackage: linux-hwe
  UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1749237

Title:
  External usb 3.0 harddisk not detected by default on 16.04.3

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux-hwe/+bug/1749237/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

Reply via email to