On Sun, Dec 20, 2015 at 2:19 AM, Gianluca Cecchi
<gianluca.cec...@gmail.com> wrote:
> On Fri, Dec 18, 2015 at 2:26 PM, Sandro Bonazzola <sbona...@redhat.com>
> wrote:
>>
>>
>>>
>>
>> You can't put the only existing host in maintenance since Hosted Engine is
>> running on it and it can't migrate
>>
>>
>>>
>>> Or should I simply
>>> - shutdown the VMs in my Datacenter
>>> - shutdown engine VM
>>> - stop vdsmd on host
>>> - update host to both CentOS 7.2 and oVirt 3.6.1 packages with:
>>>   # yum update
>>> - reboot host
>>> - verify vdsmd is ok
>>> - exit the global maintenance mode and wait for a few minutes the engine
>>> VM should on this fresh upgraded host
>>> - hopefully the host will come up again as active and I can start my VMs
>>> ?
>>>
>>
>>
>> - shutdown the VMs in your Datacenter
>> - move the host to local maintenance
>> - shutdown engine VM
>> - yum update
>> - reboot
>> - exit maintenance
>>
>>
>>>
>>>
>
> After solving the engine VM part (see dedicated thread) I continued and
> follow the steps indicated for the host.
>
> After reboot and exiting maintenance I found the hosted_storage domain in
> state "unattached" and not "maintenance" as in another test I have done
> (note that in in that test there were not true data domains configured apart
> the hosted_storage...)
> I also got some exceptions inside the GUI when going into storage tab on
> hosted_storage line. See:
> https://drive.google.com/file/d/0BwoPbcrMv8mvYmdQYVM0dkRJaGM/view?usp=sharing
>
> Uncaught exception occurred. Please try reloading the page. Details:
> (TypeError) __gwt$exception: <skipped>: c is null
>
> I tried to attach the hosted_storage but then the engine VM went down

It must have already been attached, because otherwise the engine vm would
not be up. So it might be some inconsistency between the engine and host.

> I did wait for about 10 minutes and the VM was not restarted.

Can you check/post ha logs (/var/log/ovirt-hosted-engine-ha)?

Adding Martin.

> Is there any reason for ithe environment  to "automatically" go back into
> maintenance?
> Because as soon as I run again the command
>
> hosted-engine --set-maintenance --mode=none
>
> the engine VM was started again.....

No idea, Martin?

> Is there any command to see the current state of maintenance
> (none/local/global)?

hosted-engine --vm-status

>
> Anyway the hosted_storage domain still is in unattached state...
>
> BTW: even if the host has been updated:
>
> [root@ractor ]# yum update
> Loaded plugins: fastestmirror, langpacks
> Loading mirror speeds from cached hostfile
>  * base: ba.mirror.garr.it
>  * extras: ba.mirror.garr.it
>  * ovirt-3.6: ftp.nluug.nl
>  * ovirt-3.6-epel: epel.besthosting.ua
>  * updates: ba.mirror.garr.it
> No packages marked for update
> [root@ractor ]#
>
> Inside the webadmin gui  in hosts tab I still see the icon indicating
> "update available" for it
> And in action items: "a new version is available" message
>
> In software subtab the host is detected as:
> OS Version: RHEL - 7 - 2.1511.el7.centos.2.10
> Kernel Version: 3.10.0 - 327.3.1.el7.x86_64
> KVM Version: 2.3.0 - 31.el7_2.4.1
> LIBVIRT Version: libvirt-1.2.17-13.el7_2.2
> VDSM Version: vdsm-4.17.13-0.el7.centos
> SPICE Version: 0.12.4 - 15.el7
> CEPH Version: librbd1-0.80.7-3.el7

Are you sure the engine even manages to speak to the host?
Please check/post also engine and vdsm logs.

Adding Oved.
-- 
Didi
_______________________________________________
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Reply via email to