On Sunday 16 April 2006 01:18, Jens Vagelpohl wrote:
> On 16 Apr 2006, at 00:11, Jerry Westrick wrote:
> > Hello all....
> >
> > I've done a clean install SUSE 10.1 RC1.
> > (Yes I know it's new, and probably the problem)
> >
> > I've downloaded Zope 2.9.2
> >
> > And executed the installation as described in the readme.txt.
> >
>
> It worked fine for me right now by doing...
>
> ./configure --prefix=`pwd` --force
> make
> make install
>
>
> jens
>

This gives me the same error...

After debugging the install.py with komodo (also beta :-)....
I found that by setting the environment variable  with 
export DISTUTILS_DEBUG=1
additional  debug information is printed.  

Here the relevant parts of the "make install"
<snip>
option dict for 'install' command:
  {'home': ('command line', '/opt/zope'),
   'prefix': ('/usr/lib64/python2.4/distutils/distutils.cfg', '/usr/local'),
   'skip_build': ('command line', 1)}
option dict for 'install_lib' command:
  {'compile': ('setup.cfg', '1'), 'optimize': ('setup.cfg', '1')}
Distribution.get_command_obj(): creating 'install' command object
  setting options for 'install' command:
    home = /opt/zope (from command line)
    prefix = /usr/local (from /usr/lib64/python2.4/distutils/distutils.cfg)
    skip_build = 1 (from command line)
Traceback (most recent call last):
  File "install.py", line 29, in ?
    context.setup()
  File "/backup/install/zope/Zope-2.9.2/Support/zpkgsetup/setup.py", line 132, 
in setup
    setup(**kwargs)
  File "/usr/lib64/python2.4/distutils/core.py", line 149, in setup
    dist.run_commands()
  File "/usr/lib64/python2.4/distutils/dist.py", line 946, in run_commands
    self.run_command(cmd)
  File "/usr/lib64/python2.4/distutils/dist.py", line 965, in run_command
    cmd_obj.ensure_finalized()
  File "/usr/lib64/python2.4/distutils/cmd.py", line 117, in ensure_finalized
    self.finalize_options()
  File "/usr/lib64/python2.4/distutils/command/install.py", line 246, in 
finalize_options
    raise DistutilsOptionError, \
distutils.errors.DistutilsOptionError: must supply either home or 
prefix/exec-prefix -- not both
make: *** [install] Error 1
log2:/backup/install/zope/Zope-2.9.2 #


From the following excerpt 

  setting options for 'install' command:
    home = /opt/zope (from command line)
    prefix = /usr/local (from /usr/lib64/python2.4/distutils/distutils.cfg)
<snip>
    raise DistutilsOptionError, \
distutils.errors.DistutilsOptionError: must supply either home or 
prefix/exec-prefix -- not both
make: *** [install] Error 1

I assume the problem is that the install routine does not handle SUSE's
version of the ".../python2.4/distutil/distutils.cfg", which sets the prefix.

Maybe this is a simple name clash?

As a test I removed the --home "$(PREFIX)" from the Makefile, and zope 
installed into /usr/local instead of /usr/local/Zope....  8-(  

Oh well it was a virgin installation, I'll just have to install it again!

At any rate I went ahead and confirmed that the same happens on SUSE 10.1 RC1 
i386 architecture so it's more probably SUSE problem and not x86_64 
specific....


My question now is this a bug in Zope 2.9.2 installation, or in SUSE 10.1 RC1?
The answer to that will decide where I look to fix it....


Jerry Westrick.

P.S. I have both 32bit and 64bit test machines remotely available incase 
anyone wants to fix this :-)  Unfortunately, I should be preparign the 64bit 
machine as a backup server, so if anyone is interested it's only available 
shortly...  I can keep the 32bit SUSE 10.1 RC1 available for a week or so...

_______________________________________________
Zope maillist  -  Zope@zope.org
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists -
 http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )

Reply via email to