On Sat, 26 May 2007, Alan Cox wrote:

Not sure if this helps, but IIRC early sockets had physical connection
problems.
You might want to try and bend the pins a little upward so they press
onto the SIM card.


Doesn't change behaviour that I can tell. No SIM seems different to SIM
present but both are not working. Heard the same from others when I asked
on irc too

As I mentioned, I seem to be having this problem as well. I need to understand
whether I am doing something wrong or whether my Neo is damaged.

What symptoms cause you to believe that your SIM card is not detected? And
what differences are observed between no SIM present vs. SIM present and not
detected?

Here is my situation:

According to

        http://wiki.openmoko.org/wiki/Gsmd#Usage_of_shell_mode

there should be an interraction like this, when powering up GSM and
registering with the network:

        > src/util/libgsmd-tool -m shell
        libgsm-tool - (C) 2006 by Harald Welte
        This program is Free Software and has ABSOLUTELY NO WARRANTY

        O
        # EVENT: PIN request (type=1) Please enter PIN: 6582
        R
        # EVENT: Netreg searching for network
        EVENT: Netreg registered (home network)

However this is what I observe. I've tried this with two Neo handsets (both
GTA01B_V4) with the same SIM card. SIM card works fine in my non-Neo phones:

        > src/util/libgsmd-tool -m shell
        libgsm-tool - (C) 2006 by Harald Welte
        This program is Free Software and has ABSOLUTELY NO WARRANTY

        O
        R

In other words, I get no EVENT messages. To me this sounds like no SIM card.
(I suppose I could try this with no SIM card to confirm that I get the same
results, but I'm reluctant to following the thread that powering up the
handset with no SIM card risks short circuits between the SIM pins and the
metal card frame.)

Both of

Any advice?

Michael

Reply via email to