Hola,
 
De fet crec que compartim tant el què com el com. Si l'enllaç de l'Esteve ens hagués dut a la pàgina de la Fundació Altarriba (per exemple) ens habriem assebentat de la notícia d'una manera més "didàctica", primer llegim el text i després si volem cliquem sobre l'enllaç del video, el qual ja fa saber que el seu contingut pot ferir la nostra sensibilitat.
 
Estic d'acord amb tu en què la pàgina que ens presenta l'Esteve vol aconseguir una reacció més visceral que cerebral utilitzant el sensacionalisme com a medi per aconseguir-ho, i tal com dius, aquest intent de manipulació fa que la pàgina (no la notícia) perdi credibilitat.
 
El video continuo sense considerar-lo gore, ja que trobo a falta el gaudiment personal de qui grava les imatges, i que en aquest cas és tot el contrari, doncs qui ho grava és membre d'una associació protectora d'animals. Per a mi, és un video que mostra unes imatges reals molt cruels d'un fet que es produeix a la Xina. Després de llegir el text, no veig que et fa concloure que volen fer entendre que és un mètode utilitzat generalment.
 
Ja , però i si les pells fossin d'animals escorxats legalment previ
atordiment ? Llavors la web perd tot sentit no ?  Vull dir , es el
mètode de sacrifici o el fet en si el que ho fa immoral ? Ostres, no se
si m'explico.
Aquesta web , esta en contra de matar animals NOMES per la seva pell (
com a mínim, això es el que entenc ).  Fan servir el vídeo de com ho fan
a un lloc del tercer mon (?), que es prou escruixidor com per fer
esgarrifar, però ho fan passar com si fos el més normal del mon, quan
segur , la major part del venedors de pells, s'abasteix de pells
procedents de sacrificis legals, en escorxadors també legals. D'altra
manera seria impossible abastir el mercat.
 
Em sembla entendre que creus que l'autor del video és el mateix que el de la pàgina web, i no és aixi. El video procedeix de la pàgina http://www.protection-animaux.com/ , a on pertany qui l'ha gravat, i l'autor de la pàgina que comentem ha agafat el video per mostrar-lo d'aquesta forma sensacionalista i sense explicar el context.
 
Per a mi, la cria d'animals per ser utilitzats única i exclusivament com matèria primera en el mercat de la pell ho trobo immoral. Si a més, la mort de l'animal es produeix d'aquesta manera és immoral i revestit d'una crueltat desmesurada i gratuïta.
 
Segurament, tal com dius, el mercat s'abasteix de granges i escorxadors legals, però el fet de què aquest mercat xinès trobi clientela en els païssos "civilitzats" pot suposa un augment de granges que continuïn amb aquest mètode. Com la moral industrial sempre va bastantes pases enrere respecte la moral social, per això preguntava qui era el més barbar, si les persones que viuen encara en una societat rural o aquelles que sabent com funcionen aquestes granges fan els ulls clucs en benefici propi.
 
Salutacions
_______________________________________________
llista de correu de l'Internauta
Internauta@internauta.net
http://zeus.internauta.net/mailman/listinfo/internauta

Respondre per correu electrònic a