Re: [ovirt-users] Cloning VM on NFS Leads to Locked Disks

2017-05-11 Thread Charles Tassell
Sure, it's pretty big so I've put it online for download at http://krissy.islandadmin.ca/public/engine.log.txt On 2017-05-11 04:08 PM, Fred Rolland wrote: The locking is on the engine side and restarting the vdsm will not affect it . Can you send the whole engine log ? Which exact version are

Re: [ovirt-users] Cloning VM on NFS Leads to Locked Disks

2017-05-11 Thread Fred Rolland
The locking is on the engine side and restarting the vdsm will not affect it . Can you send the whole engine log ? Which exact version are you using ? On Thu, May 11, 2017 at 9:30 PM, Charles Tassell wrote: > Just as an update, I created a new VM and had the same issue:

Re: [ovirt-users] Cloning VM on NFS Leads to Locked Disks

2017-05-11 Thread Charles Tassell
Just as an update, I created a new VM and had the same issue: the disk remains locked. So I then added a new data store (this one iSCSI not NFS) and create a new VM on that. Again, the disk remains locked. So the problem seems to be that any action that sets to modify a disk image on my

Re: [ovirt-users] ansible and list of vms

2017-05-11 Thread Ondra Machacek
I am not Ansible expert, this maybe worth asking on Ansible users list, but one thing which you can do is following: in tasks/main.yml - include: "{{ item }}" with_items: "{{ resources | default('vms') }}.yml" then have following files: - tasks/vms.yml - tasks/clusters.yml -

[ovirt-users] Ovirt nested in VMware

2017-05-11 Thread Mark Duggan
Hi everyone, >From reading through the mailing list, it does appear that it's possible to have the ovirt nodes/hosts be VMware virtual machines, once I enable the appropriate settings on the VMware side. All seems to have gone well, I can see the hosts in the ovirt interface, but when I attempt

[ovirt-users] slow kerberos authentication

2017-05-11 Thread Fabrice Bacchella
I'm using kerberos authentication in ovirt for the URL /sso/oauth/token-http-auth, but kerberos is done in Apache using auth_gssapi_module and it's quite slow, about 6s for a request. I'm trying to understand if it's apache or ovirt-engine that are slow. Is there a way to get response time

Re: [ovirt-users] 4.0 : hosts connecting/non responsive and data domains inactive

2017-05-11 Thread Piotr Kliczewski
>From provided log snippets I see that engine was unable to connect to both of your hosts. Is the network OK? In vdsm log it seems that there is an issue with you storage domain. I am not able to say anything about the issue you are facing without having more complete logs. On Thu, May 11, 2017

Re: [ovirt-users] hosted engine unattended install

2017-05-11 Thread Ramachandra Reddy Ankireddypalle
Thank you all. That worked. On Thu, May 11, 2017 at 11:49 AM, Simone Tiraboschi wrote: > > > On Thu, May 11, 2017 at 5:47 PM, Sandro Bonazzola > wrote: > >> >> >> On Thu, May 11, 2017 at 4:30 PM, Ramachandra Reddy Ankireddypalle < >>

Re: [ovirt-users] ansible and list of vms

2017-05-11 Thread Nathanaël Blanchet
Thanks, all works as expected. Now, I try make roles. here it is : *cat /etc/ansible/roles/ovirt_vm_facts/tasks/main.yml* - name: get vm facts ovirt_vms_facts: auth: url: https://{{ engine }}.v100.abes.fr/ovirt-engine/api username: "{{ username }}"

Re: [ovirt-users] 4.0 : hosts connecting/non responsive and data domains inactive

2017-05-11 Thread Oved Ourfali
What 4.0 version do you use? Can you attach complete engine and vdsm logs? CC-ing Piotr as well. On May 11, 2017 6:44 PM, "Alexis HAUSER" wrote: > After rebooting the manager VM, hosts are connecting/non responsive and > data domains inactive. Here are the

[ovirt-users] Migrate VirtualBox Vm into

2017-05-11 Thread Gajendra Ravichandran
Hi, I am running a ovirt engine and ovirt host on a single machine for testing purpose. I trying to convert and move Debian virtualbox vm which is created using vagrant into ovirt engine as template. I tried to convert using virt-v2v as http://libguestfs.org/virt-v2v.1.html. However, I get

[ovirt-users] problem while updating oVirt from 3.6 to 4.0

2017-05-11 Thread Nelson Lameiras
Hello, Not sure if I should post here, or on the dev mailling list. I had a serious problem when upgrading an oVirt cluster from 3.6 to 4.0 (before updating to 4.1) The error on engine-setup log was : "schema.sh: FATAL: Cannot execute sql command:

Re: [ovirt-users] hosted engine unattended install

2017-05-11 Thread Simone Tiraboschi
On Thu, May 11, 2017 at 5:47 PM, Sandro Bonazzola wrote: > > > On Thu, May 11, 2017 at 4:30 PM, Ramachandra Reddy Ankireddypalle < > rcreddy.ankireddypa...@gmail.com> wrote: > >> Hi, >> I am trying to do an unattended install of hosted engine through a >> script. All

Re: [ovirt-users] hosted engine unattended install

2017-05-11 Thread Sandro Bonazzola
On Thu, May 11, 2017 at 4:30 PM, Ramachandra Reddy Ankireddypalle < rcreddy.ankireddypa...@gmail.com> wrote: > Hi, > I am trying to do an unattended install of hosted engine through a > script. All the required parameters are being read from answer file and > that works fine. Is there a way

[ovirt-users] 4.0 : hosts connecting/non responsive and data domains inactive

2017-05-11 Thread Alexis HAUSER
After rebooting the manager VM, hosts are connecting/non responsive and data domains inactive. Here are the engine and vdsmd logs. Any ideas ? Engine logs : 2017-05-11 17:28:09,302 WARN [org.ovirt.engine.core.dal.dbbroker.auditloghandling.AuditLogDirector] (DefaultQuartzScheduler5)

Re: [ovirt-users] Ovirt + Citrix Xenserver support?

2017-05-11 Thread Sandro Bonazzola
On Tue, May 9, 2017 at 12:29 PM, santosh bhabal wrote: > Hello Experts, > > I am new to Ovirt community. > Hi, welcome to the oVirt community! > Apology if this question has asked earlier. > I just wanted to know that does Ovirt support Citrix Xenserver or not? > Sadly

Re: [ovirt-users] ovirt 4.1: migrate vm to node 2 results in lost connectivity

2017-05-11 Thread Sandro Bonazzola
On Thu, May 11, 2017 at 2:13 PM, yayo (j) wrote: > Hi all, > > I have a simple 3 node ovirt 4.1 gluster. > Can you be a bit more specific? Is it a Hosted Engine deployment? Hyperconverged? Using oVirt Node for nodes? > All works fine but when I create or move a vm to node 2

Re: [ovirt-users] install ovirt-engine

2017-05-11 Thread Sandro Bonazzola
On Wed, May 3, 2017 at 12:01 PM, Brahim Rifahi wrote: > sudo yum install -y ovirt-engine > You do not want to work > Hi, welcome to oVirt community! I understand you're trying to install oVirt for the first time. I guess you already started reading oVirt Install Guide

[ovirt-users] hosted engine unattended install

2017-05-11 Thread Ramachandra Reddy Ankireddypalle
Hi, I am trying to do an unattended install of hosted engine through a script. All the required parameters are being read from answer file and that works fine. Is there a way to provide passwords for the ovirt engine linux box and admin console through answer file. Thanks and Regards, Ram

Re: [ovirt-users] unable to set group on volume

2017-05-11 Thread Joel Diaz
Hi Kasturi, Yes the ‘/var/lib/glusterd/virt’ was missing from my system. I’m running ovirt on a RHEL - 7 - 3.1611.el7.centos on a physical machine. The mistake is due to inexperience on my part. I stated earlier that I completely removed glusterfs and reinstalled it in order to recreate

Re: [ovirt-users] Cloning VM on NFS Leads to Locked Disks

2017-05-11 Thread Charles Tassell
Hi Freddy, Sure, thanks for looking into this. Here you go: 2017-05-10 11:35:30,249-03 INFO [org.ovirt.engine.core.bll.aaa.SessionDataContainer] (DefaultQuartzScheduler8) [1c84abac] Not removing session

Re: [ovirt-users] Glusterd Service Stopped Working After Delete Volume And Peers ID

2017-05-11 Thread knarra
Hi, When you say service is not working are you not able to start glusterd any more? If yes, can you please look at /var/log/glusterfs/glusterd.log and see if there are any errors? How did you delete your peer ids? By running gluster peer detach ? Thanks kasturi On 05/11/2017 06:01

[ovirt-users] Glusterd Service Stopped Working After Delete Volume And Peers ID

2017-05-11 Thread Khalid Jamal
Dear Teami have error on glusterd service it's not working after delete gluster volume and delete all peers id , the service is not working , what shall i do , i bake all id peers on all gluster node but service still not working is that a bug , by the way my gluster version is (3.8.10) .best

[ovirt-users] ovirt 4.1: migrate vm to node 2 results in lost connectivity

2017-05-11 Thread yayo (j)
Hi all, I have a simple 3 node ovirt 4.1 gluster. All works fine but when I create or move a vm to node 2 the connection is lost, if I move the vm back to node 1 all works fine again. Looking to ovirt engine, network seems identical (for now I have only ovirtmng network). If I ping something from

Re: [ovirt-users] Current status of ManageIQ to manage oVirt 4.1.1?

2017-05-11 Thread Michal Skrivanek
On 11 May 2017, at 10:50, Gianluca Cecchi wrote: On Thu, May 11, 2017 at 9:44 AM, Juan Hernández wrote: > > > Do I have to add in any way also the hypervisors to the ManageIQ > > configuration? Or should it be automatic? > > > > The hosts should

Re: [ovirt-users] unhappiness with ovirt engine after upgrading file server handling storage domain

2017-05-11 Thread Oved Ourfali
You also have fencing policies around the cluster. Those allow you to disable fencing entirely, so define the criteria for disabling fencing (do not fence if the host maintains its storage lease, and do not fence in case more than X% of the hosts in the cluster aren't responding). On Thu, May 11,

[ovirt-users] Engine deploy tab is missing when restoring from db-backup?

2017-05-11 Thread gflwqs gflwqs
Hi list, I have restored my 4.1 engine. After i have restored the engine the engine deploy tab is missing? And since it is not possible anymore to deploy thru command line i am not able to deploy new hosts? - Does anybody know a workaround to deploy new hosts? - Is this a bug or am i doing

Re: [ovirt-users] Current status of ManageIQ to manage oVirt 4.1.1?

2017-05-11 Thread Gianluca Cecchi
On Thu, May 11, 2017 at 9:44 AM, Juan Hernández wrote: > > > Do I have to add in any way also the hypervisors to the ManageIQ > > configuration? Or should it be automatic? > > > > The hosts should be added automatically. Moti, I remember that you > mentioned some issue with

Re: [ovirt-users] Renaming VM needs restart?

2017-05-11 Thread Michal Skrivanek
> On 11 May 2017, at 10:19, nico...@devels.es wrote: > > Hi, > > We're using oVirt 4.1.1.8-1. I just edited a powered on VM to rename it and a > popup was shown stating that a restart is required. Is that new, or is it a > bug? I remember not having to do so in prior versions. correct. As

[ovirt-users] Renaming VM needs restart?

2017-05-11 Thread nicolas
Hi, We're using oVirt 4.1.1.8-1. I just edited a powered on VM to rename it and a popup was shown stating that a restart is required. Is that new, or is it a bug? I remember not having to do so in prior versions. I'm attaching a snapshot. Thanks.

Re: [ovirt-users] Current status of ManageIQ to manage oVirt 4.1.1?

2017-05-11 Thread Juan Hernández
On 05/09/2017 01:02 PM, Gianluca Cecchi wrote: > On Fri, May 5, 2017 at 4:47 PM, Juan Hernández > wrote: > > > Yes, capablanca is too old. > > The instructions that you mention should still work, but remember to > make a backup

Re: [ovirt-users] Docker images for oVirt engine

2017-05-11 Thread Juan Hernández
On 05/11/2017 08:54 AM, Barak Korren wrote: > On 11 May 2017 at 06:02, Leni Kadali Mutungi wrote: >>> On 5/10/17, Barak Korren wrote: That one is obsolete AFAIK. The oVirt container images are now being worked on in the 'ovirt-containers'

Re: [ovirt-users] Cloning VM on NFS Leads to Locked Disks

2017-05-11 Thread Fred Rolland
Hi, Can you provide the engine log ? Thanks, Freddy On Wed, May 10, 2017 at 5:57 PM, Charles Tassell wrote: > Hi Everyone, > > I'm having some issues with my oVirt 4.1 (fully updated to latest > release as of yesterday) cluster. When I clone a VM the disks of both

Re: [ovirt-users] Docker images for oVirt engine

2017-05-11 Thread Barak Korren
On 11 May 2017 at 06:02, Leni Kadali Mutungi wrote: >> On 5/10/17, Barak Korren wrote: >>> That one is obsolete AFAIK. The oVirt container images are now being >>> worked on in the 'ovirt-containers' repo. > > Checked it out. It seems more complicated

Re: [ovirt-users] do we need some documentation mainteiners?

2017-05-11 Thread Yedidyah Bar David
On Thu, May 11, 2017 at 8:50 AM, Yedidyah Bar David wrote: > On Wed, May 10, 2017 at 8:07 PM, Juan Pablo wrote: >> I am! =) >> but Im dizzy on how/where to start. >> suggestions/ideas are welcome > > Perhaps start by reading the readme file of the