Re: [ovirt-users] Performance issue for GlusterFS as the block storage for VMs

2015-01-15 Thread Yue, Cong
is strong for sequential access. SSD is strong for random access. - In some case, especially for SSD, the performance is pretty bad. Thanks, Cong From: Donny Davis [mailto:do...@cloudspin.me] Sent: Thursday, January 15, 2015 10:27 AM To: Yue, Cong; users@ovirt.org Subject: RE: [ovirt

Re: [ovirt-users] Performance issue for GlusterFS as the block storage for VMs

2015-01-15 Thread Yue, Cong
: Donny Davis [mailto:do...@cloudspin.me] Sent: Thursday, January 15, 2015 11:24 AM To: Yue, Cong; users@ovirt.org Subject: RE: [ovirt-users] Performance issue for GlusterFS as the block storage for VMs I see. So have you done any tuning for IO performance or are the configs straight out of the box

Re: [ovirt-users] VM failover with ovirt3.5

2015-01-08 Thread Yue, Cong
The patch works for my case1. Thanks! Thanks, Cong -Original Message- From: Jiri Moskovcak [mailto:jmosk...@redhat.com] Sent: Tuesday, January 06, 2015 1:44 AM To: Artyom Lukianov; Yue, Cong Cc: cong yue; stira...@redhat.com; users@ovirt.org; Yedidyah Bar David; Sandro Bonazzola

Re: [ovirt-users] VM failover with ovirt3.5

2015-01-08 Thread Yue, Cong
8:46 AM To: Yue, Cong Cc: cong yue; stira...@redhat.com; users@ovirt.org; Jiri Moskovcak; Yedidyah Bar David; Sandro Bonazzola Subject: Re: [ovirt-users] VM failover with ovirt3.5 So, behavior for not HE HA vm is: 1) If vm crash(from some reason) it restarted automatically on another host

Re: [ovirt-users] VM failover with ovirt3.5

2015-01-05 Thread Yue, Cong
/#folders/0B9Pi5vvimKTdNU82bWVpZDhDQmM/0B9Pi5vvimKTdd3MzTXZBbmxpNmc Thanks, Cong -Original Message- From: Artyom Lukianov [mailto:aluki...@redhat.com] Sent: Sunday, January 04, 2015 3:22 AM To: Yue, Cong Cc: cong yue; stira...@redhat.com; users@ovirt.org Subject: Re: [ovirt-users] VM

Re: [ovirt-users] VM failover with ovirt3.5

2014-12-31 Thread Yue, Cong
-1806996::DEBUG::2014-12-30 13:01:04,681::vm::486::vm.Vm::(_getUserCpuTuneInfo) vmId=`0d3adb5c-0960-483c-9d73-5e256a519f2f`::Domain Metadata is not set --- I this with some wrong? Thanks, Cong From: Artyom Lukianov aluki...@redhat.com Date: 2014年12月29日 23:13:45 GMT-8 To: Yue, Cong cong_

Re: [ovirt-users] VM failover with ovirt3.5

2014-12-29 Thread Yue, Cong
:33554432 -incoming tcp:[::]:49152 -device virtio-balloon-pci,id=balloon0,bus=pci.0,addr=0x7 [root@compute2-2 ~]# Thanks, Cong On 2014/12/28, at 20:53, Yue, Cong cong_...@alliedtelesis.commailto:cong_...@alliedtelesis.commailto:cong_...@alliedtelesis.com wrote: I checked it again and confirmed

Re: [ovirt-users] VM failover with ovirt3.5

2014-12-29 Thread Yue, Cong
=67108864tel:67108864 -global qxl-vga.vram_size=33554432tel:33554432 -incoming tcp:[::]:49152 -device virtio-balloon-pci,id=balloon0,bus=pci.0,addr=0x7 [root@compute2-2 ~]# Thanks, Cong On 2014/12/28, at 20:53, Yue, Cong cong_...@alliedtelesis.commailto:cong_

Re: [ovirt-users] VM failover with ovirt3.5

2014-12-28 Thread Yue, Cong
: Simone Tiraboschi [mailto:stira...@redhat.com] Sent: Friday, December 19, 2014 12:28 AM To: Yue, Cong Cc: users@ovirt.orgmailto:users@ovirt.org Subject: Re: [ovirt-users] VM failover with ovirt3.5 - Original Message - From: Cong Yue cong_...@alliedtelesis.commailto:cong_

Re: [ovirt-users] VM failover with ovirt3.5

2014-12-27 Thread Yue, Cong
[mailto:stira...@redhat.com] Sent: Friday, December 19, 2014 12:28 AM To: Yue, Cong Cc: users@ovirt.org Subject: Re: [ovirt-users] VM failover with ovirt3.5 - Original Message - From: Cong Yue cong_...@alliedtelesis.com To: users@ovirt.org Sent: Friday, December 19, 2014 2:14:33 AM

Re: [ovirt-users] Can not connect to Storage domain data

2014-12-27 Thread Yue, Cong
will reproduce it always if I try to deploy the host from second time. Thanks, Cong From: Yue, Cong Sent: Thursday, December 18, 2014 2:17 PM To: 'users@ovirt.orgmailto:users@ovirt.org' Subject: RE: Can not connect to Storage domain data I think the problems for my issue are related

Re: [ovirt-users] console viewer for ovrit engine

2014-12-19 Thread Yue, Cong
, 2014 12:31 AM To: Yue, Cong Cc: Gianluca Cecchi; users@ovirt.org Subject: Re: [ovirt-users] console viewer for ovrit engine - Original Message - From: Cong Yue cong_...@alliedtelesis.com To: Simone Tiraboschi stira...@redhat.com Cc: Gianluca Cecchi gianluca.cec...@gmail.com, users

Re: [ovirt-users] VM failover with ovirt3.5

2014-12-19 Thread Yue, Cong
::ovirt_hosted_engine_ha.agent.hosted_engine.HostedEngine::(start_monitoring) Best remote host 10.0.0.94 (id: 1, score: 2400) 10.0.0.92(hosted-engine-3) same as 10.0.0.93 -- -Original Message- From: Simone Tiraboschi [mailto:stira...@redhat.com] Sent: Friday, December 19, 2014 12:28 AM To: Yue, Cong Cc: users

Re: [ovirt-users] VM failover with ovirt3.5

2014-12-19 Thread Yue, Cong
machines. Does this mean I need to confirgure all poer management for all ovirt nodes? Thanks, Cong -Original Message- From: Yue, Cong Sent: Friday, December 19, 2014 10:22 AM To: 'Simone Tiraboschi' Cc: users@ovirt.org Subject: RE: [ovirt-users] VM failover with ovirt3.5 Thanks

Re: [ovirt-users] console viewer for ovrit engine

2014-12-18 Thread Yue, Cong
-and-running-with-ovirt-3-5-part-two/ I am glad to test your new 3.5.1 in my environment. Thanks, Cong -Original Message- From: Simone Tiraboschi [mailto:stira...@redhat.com] Sent: Thursday, December 18, 2014 1:02 AM To: Yue, Cong Cc: Gianluca Cecchi; users@ovirt.org Subject: Re: [ovirt-users

Re: [ovirt-users] console viewer for ovrit engine

2014-12-18 Thread Yue, Cong
Sorry. It is centos 7 for host. -Original Message- From: Yue, Cong Sent: Thursday, December 18, 2014 8:38 AM To: 'Simone Tiraboschi' Cc: Gianluca Cecchi; users@ovirt.org Subject: RE: [ovirt-users] console viewer for ovrit engine Thanks for the reply. Yes, I am using centos for host

Re: [ovirt-users] console viewer for ovrit engine

2014-12-18 Thread Yue, Cong
I checked the vv file, and it seems good. And with my native virt-viewer, I can use the console. The only issue I have is the console inside browser. -Original Message- From: Donny Davis [mailto:do...@cloudspin.me] Sent: Thursday, December 18, 2014 8:44 AM To: Yue, Cong; 'Simone

[ovirt-users] architecture of ovirt in case of using hosted-engine

2014-12-18 Thread Yue, Cong
I understand ovirt have ovirt engine and ovirt nodes. For ovirt engine, it can be hosted on the top of ovirt nodes as one VM. I am using hosted-engine to try to do this. When I try to deploy the second ovirt node. I did Hosted-engine -deploy And is asks me when I want to create a VM where you

[ovirt-users] Can not connect to Storage domain data

2014-12-18 Thread Yue, Cong
Hi I successfully deployed the first ovirt host with hosted-engine -deploy. Engine VM works well. While, when I try to create the second host with the same way as the guide of http://community.redhat.com/blog/2014/11/up-and-running-with-ovirt-3-5-part-two/ I am not using GlusterFS, and just use

Re: [ovirt-users] Can not connect to Storage domain data

2014-12-18 Thread Yue, Cong
the nfs version is nfs4. But for my first host, it is nfs3. Do somebody have the similar issue about thi? Thank in advance, Cong From: Yue, Cong Sent: Thursday, December 18, 2014 9:52 AM To: users@ovirt.org Subject: Can not connect to Storage domain data Hi I successfully deployed the first ovirt

Re: [ovirt-users] Can not connect to Storage domain data

2014-12-18 Thread Yue, Cong
as for in my environment, I will reproduce it always if I try to deploy the host from second time. Thanks, Cong From: Yue, Cong Sent: Thursday, December 18, 2014 2:17 PM To: 'users@ovirt.org' Subject: RE: Can not connect to Storage domain data I think the problems for my issue are related

[ovirt-users] VM failover with ovirt3.5

2014-12-18 Thread Yue, Cong
Hi In my environment, I have 3 ovirt nodes as one cluster. And on top of host-1, there is one vm to host ovirt engine. Also I have one external storage for the cluster to use as data domain of engine and data. I confirmed live migration works well in my environment. But it seems very buggy for

Re: [ovirt-users] FQDN for vm creating with hosted-engine

2014-12-17 Thread Yue, Cong
the list at users-ow...@ovirt.org When replying, please edit your Subject line so it is more specific than Re: Contents of Users digest... Today's Topics: 1. 1. FQDN for vm creating with hosted-engine (Yue,Cong) (Nikolai Sednev

[ovirt-users] NFS can not be mounted after the installation of ovirt-hosted-engine

2014-12-17 Thread Yue, Cong
Hi I walked through the installation of ovirt-hosted-engine as http://community.redhat.com/blog/2014/10/up-and-running-with-ovirt-3-5/ And I met a problem in the step of Configure storage In my ovirt host, I am using nfs v3 for the test. I created two exports points, and just after that I

Re: [ovirt-users] NFS can not be mounted after the installation of ovirt-hosted-engine

2014-12-17 Thread Yue, Cong
: Wednesday, December 17, 2014 9:48 AM To: Yue, Cong Cc: users@ovirt.org Subject: Re: [ovirt-users] NFS can not be mounted after the installation of ovirt-hosted-engine - Original Message - From: Simone Tiraboschi stira...@redhat.com To: Cong Yue cong_...@alliedtelesis.com Cc: users

[ovirt-users] console viewer for ovrit engine

2014-12-17 Thread Yue, Cong
Hi I finally created VM and it seems work well. But for the administrator menu,but I can not show the browser-embeded console, noVNC and Spice HTML5 browser client. I am using firefox and chrome in Ubuntu 14.04 desktop OS. Is there any setting or requirements for the browser-embeded console

Re: [ovirt-users] NFS can not be mounted after the installation of ovirt-hosted-engine

2014-12-17 Thread Yue, Cong
/iptables and restarted iptables service. Thanks, Cong -Original Message- From: Donny Davis [mailto:do...@cloudspin.me] Sent: Wednesday, December 17, 2014 11:24 AM To: Yue, Cong; users@ovirt.org Subject: RE: [ovirt-users] NFS can not be mounted after the installation of ovirt-hosted-engine So

Re: [ovirt-users] console viewer for ovrit engine

2014-12-17 Thread Yue, Cong
I just use the default setting for websocket. How can I check whether it is set correct or not? The message for me is connect timeout. Thanks, Cong From: Donny Davis [mailto:do...@cloudspin.me] Sent: Wednesday, December 17, 2014 11:25 AM To: Yue, Cong; users@ovirt.org Subject: RE: [ovirt-users

Re: [ovirt-users] console viewer for ovrit engine

2014-12-17 Thread Yue, Cong
: Wednesday, December 17, 2014 11:38 AM To: 'Amador Pahim'; 'Dan Yasny'; Yue, Cong Cc: users@ovirt.org Subject: RE: [ovirt-users] console viewer for ovrit engine Is it error 1006 in the novnc console, or connection timeout 1006 = you need to trust the CA connection timeout = you don't have a connection

Re: [ovirt-users] console viewer for ovrit engine

2014-12-17 Thread Yue, Cong
have the console.vv downloaded from the browser. How can I launch virt-viewer with that vv file? I tried with virt-viewer console.vv, but it seems it is wronfg. Thank From: Amador Pahim [mailto:apa...@redhat.com] Sent: Wednesday, December 17, 2014 11:34 AM To: Dan Yasny; Yue, Cong Cc: users

Re: [ovirt-users] console viewer for ovrit engine

2014-12-17 Thread Yue, Cong
: Donny Davis [mailto:do...@cloudspin.me] Sent: Wednesday, December 17, 2014 11:51 AM To: aw...@redhat.com; users@ovirt.org Cc: Yue, Cong; 'Amador Pahim'; 'Dan Yasny' Subject: RE: [ovirt-users] console viewer for ovrit engine he said he was using chrome, and chrome doesn't ask it downloads you then need

Re: [ovirt-users] console viewer for ovrit engine

2014-12-17 Thread Yue, Cong
, 2014 12:05 PM To: Yue, Cong; aw...@redhat.com; users@ovirt.org Cc: 'Amador Pahim'; 'Dan Yasny' Subject: RE: [ovirt-users] console viewer for ovrit engine netstat -tunlp |grep 6100 -Original Message- From: Yue, Cong [mailto:cong_...@alliedtelesis.com] Sent: Wednesday, December 17, 2014 12:56

Re: [ovirt-users] console viewer for ovrit engine

2014-12-17 Thread Yue, Cong
Thanks, but it saids there is no ovirt-websocket-proxy packges. I am using the repository of http://resources.ovirt.org/pub/yum-repo/ovirt-release35.rpm Thanks, Cong -Original Message- From: Donny Davis [mailto:do...@cloudspin.me] Sent: Wednesday, December 17, 2014 1:45 PM To: Yue, Cong

[ovirt-users] nfs shared storage can not be mounted in second host during hosted-engine --deploy

2014-12-17 Thread Yue, Cong
I am trying to install the second host to test the HA for hypervisor . I am using external storage and assume that one is with HA. I configured the first node with that shared storage as nfs2-3:/engine. And now everything works well except for browser embedded console. :) But when I did

Re: [ovirt-users] console viewer for ovrit engine

2014-12-17 Thread Yue, Cong
I checked but also it saids there is no such package. It works now with my native client. Some strange.. Thanks, Cong From: Gianluca Cecchi [mailto:gianluca.cec...@gmail.com] Sent: Wednesday, December 17, 2014 2:07 PM To: Yue, Cong Cc: Donny Davis; aw...@redhat.com; users@ovirt.org Subject: Re

Re: [ovirt-users] nfs shared storage can not be mounted in second host during hosted-engine --deploy

2014-12-17 Thread Yue, Cong
For this, I found the reason. My external storage is with nfs4 type, but I tired with nfs3. Thanks, Cong From: Yue, Cong Sent: Wednesday, December 17, 2014 3:56 PM To: 'users@ovirt.org' Subject: RE: nfs shared storage can not be mounted in second host during hosted-engine --deploy

[ovirt-users] FQDN for vm creating with hosted-engine

2014-12-16 Thread Yue, Cong
Hi Now I am trying to confirm KVM's HA with ovirt, and doing the walk through as the following guide. http://community.redhat.com/blog/2014/10/up-and-running-with-ovirt-3-5/ During the VM setting, FQDN is asked, what FQDN means about? Does it mean the hostname of VM host? In my case, it

[ovirt-users] Installtion fail for Ovirt engine in CentOS 6.5

2014-12-15 Thread Yue, Cong
Hi I am trying to install Ovirt engine into centOS6.5 according to the manual as folows: http://www.ovirt.org/Quick_Start_Guide#Install_oVirt_Engine_.28Fedora_.2F_Red_Hat_Enterprise_Linux_.2F_CentOS.29 I met one error during engine-setup, the message is as follows:

Re: [ovirt-users] Installtion fail for Ovirt engine in CentOS 6.5

2014-12-15 Thread Yue, Cong
, December 15, 2014 11:50 AM To: Alon Bar-Lev; Yue, Cong Cc: users@ovirt.org Subject: Re: [ovirt-users] Installtion fail for Ovirt engine in CentOS 6.5 Why you are use CentOS 6.5 instead a CentOS 6.6? 15.12.2014, 22:46, Alon Bar-Lev alo...@redhat.commailto:alo...@redhat.com: Please attach/paste: /var

Re: [ovirt-users] Installtion fail for Ovirt engine in CentOS 6.5

2014-12-15 Thread Yue, Cong
] Sent: Monday, December 15, 2014 11:58 AM To: Yue, Cong Cc: Николаев Алексей; users@ovirt.org Subject: Re: [ovirt-users] Installtion fail for Ovirt engine in CentOS 6.5 You chose automatic database configuration, setup fails trying to stop postgresql service. 2014-12-15 11:41:17 DEBUG