On Sun, May 24, 2020 at 5:44 PM Stephen Panicho <s.pani...@gmail.com> wrote:
>
> Created a bug report at https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1839533 
> (forgive me if this is improperly categorized...)

Thanks!

A note, also to everyone:

The most important part of a bug report is an accurate and complete
reproduction description.
The second most important is enough relevant logs.
Metadata is not important in the report. It's important later on, but
someone will manage to fix it later on...
Well, metadata might be important for making sure the bug won't be
forgotten somewhere. But sending the link like you did now is also
enough for that.

That's, obviously, IMHO :-)

There are several articles on the net about "how to submit a good bug
report" or stuff like that. It's been many years since I read one, but
I think they'll agree with the above.

Best regards,

>
> On Sun, May 24, 2020 at 5:47 AM Yedidyah Bar David <d...@redhat.com> wrote:
>>
>> On Sun, May 24, 2020 at 12:08 PM Yedidyah Bar David <d...@redhat.com> wrote:
>> >
>> > On Sun, May 24, 2020 at 9:51 AM Strahil Nikolov via Users
>> > <users@ovirt.org> wrote:
>> > >
>> > > Hi Stephen,
>> > >
>> > > I think it's a regression. Could you open an issue/bug .
>> >
>> > It is. Thanks for the report. Here is a fix:
>> >
>> > https://gerrit.ovirt.org/109244
>> >
>> > Did any of you open a bug? If not, I'll open one. Thanks.
>> >
>> > Best regards,
>>
>> Hi, Gianluca. Replying to your email on "4.4 HCI Install Failure -
>> Missing /etc/pki/CA/cacert.pem":
>>
>> On Sun, May 24, 2020 at 12:28 PM Gianluca Cecchi
>> <gianluca.cec...@gmail.com> wrote:
>> >
>> > I I remember correctly it happened to me during the beta cycle and the 
>> > only "strange" character I used for the admin password was the @
>> > Donna if it related with what you reported for the % character
>>
>> Did you open a bug?
>>
>> In any case, my above patch is not supposed to fix '@', only '%' (I think).
>>
>> Thanks and best regards,
>>
>> >
>> > >
>> > > Best Regards,
>> > > Strahil Nikolov
>> > >
>> > > На 24 май 2020 г. 2:28:41 GMT+03:00, Stephen Panicho 
>> > > <s.pani...@gmail.com> написа:
>> > >>
>> > >> I encountered this error when deploying the Hosted Engine via Cockpit:
>> > >>
>> > >> [ INFO ] TASK [ovirt.engine-setup : Run engine-setup with answerfile]
>> > >> [ ERROR ] fatal: [localhost -> engine.ovirt.trashnet.xyz]: FAILED! => 
>> > >> {"changed": true, "cmd": ["engine-setup", "--accept-defaults", 
>> > >> "--config-append=/root/ovirt-engine-answers"], "delta": 
>> > >> "0:00:01.396490", "end": "2020-05-22 18:32:41.965984", "msg": "non-zero 
>> > >> return code", "rc": 1, "start": "2020-05-22 18:32:40.569494", "stderr": 
>> > >> "", "stderr_lines": [], "stdout": "[ INFO ] Stage: Initializing\n[ 
>> > >> ERROR ] Failed to execute stage 'Initializing': '%' must be followed by 
>> > >> '%' or '(', found: '%JUUj'\n[ INFO ] Stage: Clean up\n Log file is 
>> > >> located at 
>> > >> /var/log/ovirt-engine/setup/ovirt-engine-setup-20200522183241-c7d1kh.log\n[
>> > >>  ERROR ] Failed to execute stage 'Clean up': 'NoneType' object has no 
>> > >> attribute 'cleanup'\n[ INFO ] Generating answer file 
>> > >> '/var/lib/ovirt-engine/setup/answers/20200522183241-setup.conf'\n[ INFO 
>> > >> ] Stage: Pre-termination\n[ INFO ] Stage: Termination\n[ ERROR ] 
>> > >> Execution of setup failed", "stdout_lines": ["[ INFO ] Stage: 
>> > >> Initializing", "[ ERROR ] Failed to execute stage 'Initializing': '%' 
>> > >> must be followed by '%' or '(', found: '%JUUj'", "[ INFO ] Stage: Clean 
>> > >> up", " Log file is located at 
>> > >> /var/log/ovirt-engine/setup/ovirt-engine-setup-20200522183241-c7d1kh.log",
>> > >>  "[ ERROR ] Failed to execute stage 'Clean up': 'NoneType' object has 
>> > >> no attribute 'cleanup'", "[ INFO ] Generating answer file 
>> > >> '/var/lib/ovirt-engine/setup/answers/20200522183241-setup.conf'", "[ 
>> > >> INFO ] Stage: Pre-termination", "[ INFO ] Stage: Termination", "[ ERROR 
>> > >> ] Execution of setup failed"]}
>> > >>
>> > >> The important bit is this: Failed to execute stage 'Initializing': '%' 
>> > >> must be followed by '%' or '(', found: '%JUUj'"
>> > >>
>> > >> Hey! Those are the last few characters of the admin password. Note that 
>> > >> I don't mean the root password to the VM, but the one for the "admin" 
>> > >> user of the web interface. I added some debug lines to the Ansible play 
>> > >> to see the answerfile that was being generated.
>> > >>
>> > >> OVESETUP_CONFIG/adminPassword=str:&6&yGfcWf#b%JUUj
>> > >>
>> > >> Apparently engine-setup can no longer handle an answerfile with a "%" 
>> > >> character in it. This same password worked in 4.3.
>> > >>
>> > >> Once I changed the admin password, installation progressed normally.
>> > >
>> > >
>> > > --
>> > > Изпратено от моето Андроид у-во чрез K-9 Mail. Моля да ме извините за 
>> > > краткият ми изказ.
>> > > _______________________________________________
>> > > Users mailing list -- users@ovirt.org
>> > > To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org
>> > > Privacy Statement: https://www.ovirt.org/privacy-policy.html
>> > > oVirt Code of Conduct: 
>> > > https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/
>> > > List Archives: 
>> > > https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/OHDBPINYMOJVS3PYBNF2IVW72QZOSRTV/
>> >
>> >
>> >
>> > --
>> > Didi
>>
>>
>>
>> --
>> Didi
>>


-- 
Didi
_______________________________________________
Users mailing list -- users@ovirt.org
To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org
Privacy Statement: https://www.ovirt.org/privacy-policy.html
oVirt Code of Conduct: 
https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/
List Archives: 
https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/EHC2Q6HC3OAHWW7OI2HF6JZ47VJCTSDA/

Reply via email to