So I started by doing the following to create a zone.  The zone resides on a 
zfs pool.  This is the first zone on this system:

# zonecfg -z z1
z1: No such zone configured
Use 'create' to begin configuring a new zone.
zonecfg:z1> create
zonecfg:z1> remove inherit-pkg-dir dir=/sbin
zonecfg:z1> remove inherit-pkg-dir dir=/usr
zonecfg:z1> remove inherit-pkg-dir dir=/platform
zonecfg:z1> remove inherit-pkg-dir dir=/lib
zonecfg:z1> set autoboot=true
zonecfg:z1> set zonepath=/tank/z1
zonecfg:z1> add net
zonecfg:z1:net> set address=192.168.2.201
zonecfg:z1:net> set physical=hme0
zonecfg:z1:net> end
zonecfg:z1> verify
zonecfg:z1> commit
zonecfg:z1> exit

# zoneadm -z z1 verify
# zoneadm -z z1 install
# zoneadm -z z1 boot

So, I've got the following output from svcs -xv, and the logs themselves show 
absolutely nothing as far as errors are concerned:

# svcs -xv
svc:/system/sysidtool:net (sysidtool)
 State: offline since Mon Jan 29 14:57:58 2007
Reason: Start method is running.
   See: http://sun.com/msg/SMF-8000-C4
   See: man -M /usr/man -s 1M sysidtool
   See: /var/svc/log/system-sysidtool:net.log
Impact: 18 dependent services are not running:
        svc:/system/sysidtool:system
        svc:/milestone/sysconfig:default
        svc:/milestone/multi-user:default
        svc:/system/webconsole:console
        svc:/application/graphical-login/cde-login:default
        svc:/milestone/multi-user-server:default
        svc:/application/cde-printinfo:default
        svc:/system/system-log:default
        svc:/network/smtp:sendmail
        svc:/system/utmp:default
        svc:/system/console-login:default
        svc:/network/ssh:default
        svc:/network/inetd:default
        svc:/application/management/wbem:default
        svc:/system/sac:default
        svc:/system/postrun:default
        svc:/network/rpc/bind:default
        svc:/system/filesystem/autofs:default

svc:/network/rpc/smserver:default (removable media management)
 State: uninitialized since Mon Jan 29 14:55:04 2007
Reason: Restarter svc:/network/inetd:default is not running.
   See: http://sun.com/msg/SMF-8000-5H
   See: man -M /usr/share/man -s 1M rpc.smserverd
Impact: 1 dependent service is not running:
        svc:/milestone/multi-user-server:default

svc:/system/dbus:default (D-BUS message bus)
 State: maintenance since Mon Jan 29 14:57:59 2007
Reason: Start method exited with $SMF_EXIT_ERR_FATAL.
   See: http://sun.com/msg/SMF-8000-KS
   See: man -M /usr/man -s 1M dbus
   See: /var/svc/log/system-dbus:default.log
Impact: This service is not running.
# exit

Help???  What did I do wrong here?
 
 
This message posted from opensolaris.org
_______________________________________________
zones-discuss mailing list
zones-discuss@opensolaris.org

Reply via email to