[ovirt-users] Problem login virtengine on remote browser

2017-11-09 Thread Stephen Liu
Hi all, Problem login virtengine on remote browser client is not authorized to request an authorization vm1 - ovirtengine on CentOS 7, Gnome desktop (internal IP 192.168.8.8) vm2 - ovirt node on CentOS 7, minimal (internal IP 192.168.8.5) Host - Ubuntu 16.04 Gnome desktop KVM vm1 === on

[ovirt-users] Problem to login virtengine on remote browser

2017-11-09 Thread Stephen Liu
Hi all, Problem to login virtengine on remote browser client is not authorized to request an authorization vm1 - ovirtengine on CentOS 7, Gnome desktop (internal IP 192.168.8.8) vm2 - ovirt node on CentOS 7, minimal (internal IP 192.168.8.5) Host - Ubuntu 16.04 Gnome desktop KVM vm1 === on

Re: [ovirt-users] Enabling libgfapi disk access with oVirt 4.2

2017-11-09 Thread Alessandro De Salvo
Hi again, OK, tried to stop all the vms, except the engine, set engine-config -s LibgfApiSupported=true (for 4.2 only) and restarted the engine. When I tried restarting the VMs they are still not using gfapi, so it does not seem to help. Cheers, Alessandro Il 09/11/17 09:12,

Re: [ovirt-users] engine FQDN

2017-11-09 Thread 董青龙
It worked. Thanks! At 2017-11-09 15:00:40, "Fred Rolland" wrote: Hi, You can try this: - create a new file: ovirt-engine/engine.conf.d/99-alternate-engine-fqdns.conf - add a line with the FQDN or IP you want to use(You can have multiple with a space between them):

[ovirt-users] Hosted Engine installation + GlusterFS cluster

2017-11-09 Thread Artem Tambovskiy
Another yet attempt to get a help on hosted-engine deployment with glusterfs cluster. I already spend a day trying to get bring such a setup to work with no luck. The hosted engine being successfully deployed but I can't activate the host, the storage domain for the host is missing and I can't

Re: [ovirt-users] Enabling libgfapi disk access with oVirt 4.2

2017-11-09 Thread Alessandro De Salvo
Hi, where should I enable gfapi via the UI? The only command I tried was engine-config -s LibgfApiSupported=true but the result is what is shown in my output below, so it’s set to true for v4.2. Is it enough? I’ll try restarting the engine. Is it really needed to stop all the VMs and restart

Re: [ovirt-users] Hosted Engine installation + GlusterFS cluster

2017-11-09 Thread Fred Rolland
Hi, The steps for this kind of setup are described in [1]. However it seems you have already succeeded in installing, so maybe you need some additional steps [2] Did you add a storage domain that will act as Master Domain? It is needed, then the initial Storage Domain should be imported

[ovirt-users] ovirt viewer mouse not working

2017-11-09 Thread Foo, Steven
Hi, We are testing the KVM for first time. RHEV-M Host: Version 4.1.6.2-1.el7.centos RHEV-H Node: ovirt-node-ng-installer-ovirt-4.1-2017102306 Noteboook OS: Windows 10 Broswer: Chrome / Firefox Viewer: virt-viewer-x64-6.0 After installing the above and setup DC, Domain Storage/ISO, Host and

Re: [ovirt-users] glusterFS is not independent?

2017-11-09 Thread Johan Bernhardsson
For it to work you need to have the bricks in replicate. Of brick on each server.  If you only have two nodes. The quoum will be to low so it will set the gluster to failsafe mode until the other brick comes online.  For it to work properly you need three nodes with one brick or two nodes and a

[ovirt-users] glusterFS is not independent?

2017-11-09 Thread Jon bae
Hello, I'm very new to oVirt and glusterFS, so maybe I got something wrong... I have the oVirt engine installed on a separate server and I have also two physical nodes. On every node I configure glusterFS, the volume is in distribution mode and have only one brick, from is one node. Both volumes

Re: [ovirt-users] glusterFS is not independent?

2017-11-09 Thread Johan Bernhardsson
Gluster would be to overcomplicate this if you only want local storage on both to be reachable over the network. Simplest way is to setup an nf server on both nodes and create a storage domain for each. Gluster is a way to secure your data and replicate them over several nodes. so that if one node

[ovirt-users] Fixed ovirt-node-ng packages

2017-11-09 Thread Lev Veyde
Unfortunately shortly after the oVirt 4.1.7 release we discovered a critical issue with ovirt-node-ng. The issue was promptly handled, and fixed packages were pushed into the repo. Also the ovirt-node-ng-installer ISO was rebuilt. Please make sure to update your repo and use the fixed

Re: [ovirt-users] Hosted Engine installation + GlusterFS cluster

2017-11-09 Thread Artem Tambovskiy
One more thing is - firewall rules. For 3 gluster bricks I have configured following: firewall-cmd --zone=public --add-port=24007-24009/tcp --add-port=49152-49664/tcp --permanent and this seems not enough. have to stop the firewall in order to make the cluster working. I have noticed 490xx

Re: [ovirt-users] ovirt viewer mouse not working

2017-11-09 Thread Michal Skrivanek
> On 9 Nov 2017, at 09:45, Foo, Steven wrote: > > Hi, > > We are testing the KVM for first time. > > RHEV-M Host: Version 4.1.6.2-1.el7.centos > RHEV-H Node: ovirt-node-ng-installer-ovirt-4.1-2017102306 > > Noteboook > OS: Windows 10 > Broswer: Chrome / Firefox >

Re: [ovirt-users] NIC Bonding

2017-11-09 Thread Bryan Sockel
I have a similar setup i am trying to achieve, but i would like to create 2 bonds to increase the bandwith and then configure 1 bond as a backup to the primary. Is there some way to do this? Bryan Sockel Sent using Alt-N's own MDaemon Messaging Server Get to know the Alt-N family by liking

Re: [ovirt-users] Problem to login virtengine on remote browser

2017-11-09 Thread Yedidyah Bar David
On Thu, Nov 9, 2017 at 1:57 PM, Stephen Liu wrote: > Hi all, > > Problem to login virtengine on remote browser > client is not authorized to request an authorization Please check recent thread on this list, with subject "[ovirt-users] engine FQDN". > > vm1 - ovirtengine on

Re: [ovirt-users] can't migrate Windows 2012R2 VM

2017-11-09 Thread Matthias Leopold
Hi Arsene, i have to apologize, your hint to the QXL driver was right. after searching in the wrong places for most of the time i finally looked into the logs of the hypervisor host and found libvirtError: internal error: unable to execute QEMU command 'migrate': qxl: guest bug: command not

Re: [ovirt-users] How to list our company as a Provider

2017-11-09 Thread Fred Rolland
You should send a Pull Request to the ovirt site [1] adding you company details, and discuss there with the maintainers. [1] https://github.com/oVirt/ovirt-site On Wed, Nov 8, 2017 at 12:39 PM, Computer Port IT Solutions < computerportitsoluti...@gmail.com> wrote: > Hi, > > We would like to

Re: [ovirt-users] Problem to login virtengine on remote browser

2017-11-09 Thread Yedidyah Bar David
On Thu, Nov 9, 2017 at 5:03 PM, Stephen Liu wrote: >>> if running; >>> 192.168.8.8 (IP of vm1) >>> I can connect 'oVirt Open Virtualization Manager' but I can't login with >>> following warning: >>>'The client is not authorized to request an authorization. It's required >>> to

Re: [ovirt-users] Fixed ovirt-node-ng packages

2017-11-09 Thread Lev Veyde
Hi Fernando, The issue fixed is : https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1510858 So it doesn't look related, but regardless if the issue returns can you please open a bug with all the details? Thanks in advance, On Thu, Nov 9, 2017 at 6:14 PM, FERNANDO FREDIANI

[ovirt-users] New post on oVirt blog: Engine XML Brings a Smoother Flow of Data Into oVirt

2017-11-09 Thread John Marks
Hello! Just a quick heads up that there is a new post on the oVirt blog: Engine XML Brings a Smoother Flow of Data Into oVirt In a nutshell: oVirt 4.2 now includes an important behind-the-scenes enhancement that improves data communication between

Re: [ovirt-users] How to mount/use a shareable disk

2017-11-09 Thread Dan Yasny
On Thu, Nov 9, 2017 at 12:50 PM, Jayme Fall wrote: > I’m playing around with shared disks in ovirt to allow a couple of vm’s to > access the same data. I created a new disk that is shareable and attached > it to one of my CentOS vms but I don’t understand how to actually

Re: [ovirt-users] Problem to login virtengine on remote browser

2017-11-09 Thread Stephen Liu
> What do you mean by that? What error message do you get? > Can you ssh from the engine machine to this address manually? > If not, first solve this, then try again to add it. > Perhaps it's the firewall blocking or something like that. Status - Install Failed Nov 9, 2017 7:01:44 PM Host

Re: [ovirt-users] Fixed ovirt-node-ng packages

2017-11-09 Thread FERNANDO FREDIANI
Thanks Lev. Could you please mention in a short sentence what this critical issue is related to ? Coincidently or not today I had a major issue in our node related to network which only resolved after I live migrated all VMs out from a node and rebooted it. It seems this network issue was

[ovirt-users] How to mount/use a shareable disk

2017-11-09 Thread Jayme Fall
I’m playing around with shared disks in ovirt to allow a couple of vm’s to access the same data. I created a new disk that is shareable and attached it to one of my CentOS vms but I don’t understand how to actually make use of the shared disk. It does not show up as a mounted disk on the

[ovirt-users] CIFS Share

2017-11-09 Thread Arthur Melo
Is it possible to mount a export share using CIFS? Atenciosamente, Arthur Melo Linux User #302250 ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [ovirt-users] Fixed ovirt-node-ng packages

2017-11-09 Thread FERNANDO FREDIANI
Thanks Lev. In fact the bug wasn't network related so probably nothing to do to what I could observe. I didn't open a bug because I wasnte sure if it was oVirt issue or not and was trying to confirm. The only relation was that after the reboot of one of the nodes everything in the whole

Re: [ovirt-users] Enabling libgfapi disk access with oVirt 4.2

2017-11-09 Thread Darrell Budic
You do need to stop the VMs and restart them, not just issue a reboot. I havn’t tried under 4.2 yet, but it works in 4.1.6 that way for me. > From: Alessandro De Salvo > Subject: Re: [ovirt-users] Enabling libgfapi disk access with oVirt 4.2 > Date: November 9,

Re: [ovirt-users] ovirt viewer mouse not working

2017-11-09 Thread Foo, Steven
Hi, Yes, I install the guest tools and USB as well. spice-guest-tools-latest UsbDk_1.0.19_x64 I also tried to change the following Graphics Protocol: VNC Video Type: QXL I only open the console from the ovirt administrative portal (console.vv) and the window open up. Best Regards Steven Foo

Re: [ovirt-users] ovirt viewer mouse not working

2017-11-09 Thread Wesley Stewart
You could try passing through a USB Keyboard and mouse if you have spare USB ports and see if those repond. You should be able to view the VNC/Spice Viewer and use the USB Keyboard/mouse to control it. On Nov 9, 2017 7:10 PM, "Foo, Steven" wrote: > Hi, > > > > Yes, I

[ovirt-users] Can't add disks at all

2017-11-09 Thread Neil
Hi guys, I've got a strange one. I'm running ovirt 3.5.x with NFS storage from two NAS's All my VM's are running fine, however if I try to add a new disk, I click OK and nothing happens. Nothing is logged in the ovirt logs or the vdsm logs either. I've tried different browsers, I've tried

Re: [ovirt-users] Problem to login virtengine on remote browser

2017-11-09 Thread Stephen Liu
>> if running; >> 192.168.8.8 (IP of vm1) >> I can connect 'oVirt Open Virtualization Manager' but I can't login with >> following warning: >>'The client is not authorized to request an authorization. It's required to >>access the system using FQDN.' > Indeed, see the other thread. > If

Re: [ovirt-users] ovirt viewer mouse not working

2017-11-09 Thread Foo, Steven
HI, I have select all the option in the USB device selection, however it still does not work. My USB keyboard and mouse does not response at all. Best Regards Steven Foo From: Wesley Stewart [mailto:wstewa...@gmail.com] Sent: Friday, 10 November, 2017 10:13 AM To: Foo, Steven

Re: [ovirt-users] engine FQDN

2017-11-09 Thread Fred Rolland
Hi, You can try this: - create a new file: ovirt-engine/engine.conf.d/99- alternate-engine-fqdns.conf - add a line with the FQDN or IP you want to use(You can have multiple with a space between them): SSO_ALTERNATE_ENGINE_FQDNS="ov.example.com" On Thu, Nov 9, 2017 at 3:26 AM, 董青龙