Urime për miratimin e raportit të WLE. Suksese me Wikiprojektin Gratë.

___

Liridon Selmani________________________________
From: Wikipedia-SQ <wikipedia-sq-boun...@lists.wikimedia.org> on behalf of 
Greta Doçi <gretad...@gmail.com>
Sent: Saturday, October 15, 2016 12:24 PM
To: Albanian Wikipedia mailing list
Cc: open-labs-alba...@googlegroups.com
Subject: Re: [Wikipedia-SQ] Wikipedia:WikiProjekt Gratë

Pas perfundimit te Wiki Loves Earth, shuma e mbetur nga buxheti i kerkuar per 
kete event i kerkova Wikimedias qe te mos e kthenim mbrapsht(meqe eshte shume e 
vogel) por ta perdornim per nje event qe ka lidhje me gender gap dhe pikerisht 
per Wikiprojektin Grate. Kerkesa u aprovua dhe kete buxhet mund ta perdorim per 
nje edit a thon, te cilin kam menduar ta bejme me daten 19 Nentor prane Open 
Labs.  Nese dikush do te perfshihet ne organizimin e ketij eventi le te shkruaj 
ketu.

Akoma seshte nisur asgje, keshtu qe cdo sugjerim eshte i mirepritur.


2016-10-06 10:02 GMT+02:00 Greta Doçi 
<gretad...@gmail.com<mailto:gretad...@gmail.com>>:
Pershendetje,

Gjate Wikimani-se 2016 pata mundesine te takoja shume antare te projekteve te 
Wikimedias qe meren kryesisht me problemet e hendekut gjinore ne Wikimedia. 
Gjate eventit te Women is 
Red<https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:WikiProject_Women_in_Red>, nder 
iniciativat e para qe jane mare me shkrimin e artikujve rreth grave/vajzave ne 
Wikipedia, u diskutua sesi grupet si Women in Red te ndihmojne komunitetet e 
tjera me te vogla me ceshtjet e hendekut gjinor ne Wikipedia. Duke qene se ne 
Open Labs qe para se te aplikonim per UG, kemi organizuar evente rreth hendekur 
gjinor ne Wikipedia, dhe qe te vazhdojme me seriozisht rreth kesaj ceshtje dhe 
me UG, krijova faqen: 
Wikipedia:WikiProjekt_Gratë<https://sq.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:WikiProjekt_Grat%C3%AB>.
 Teksti eshte i pershtatur nga projektet ne gjuhen spanjolle dhe angleze. Ka 
akoma informacion qe mund te shtohet, sidomos tek seksioni i rregullave dhe 
guides. Kush qe do te perfshihet eshte i mirepritur, por projekti ka per qellim 
tema qe perfshijne biografi te vajzave "te famshme" apo tema qe i perkasin 
probleme si shendetit te vajzave etj. Kushdo mund te shkruaj rreth ketyre 
temave.

Kushdo qe ka dicka per te shtuar ju lutemi shkruani tek faqja e diskutimeve te 
projektit.

Nese keni pyetje me thoni,
Faleminderit,
Greta

_______________________________________________
Wikipedia-SQ mailing list
Wikipedia-SQ@lists.wikimedia.org
https://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikipedia-sq

Reply via email to