> -----Original Message-----
> From: [EMAIL PROTECTED]
> [mailto:[EMAIL PROTECTED] Behalf Of Frederic
> Bouvier
> Sent: Saturday, July 17, 2004 12:20 PM
> To: FlightGear developers discussions
> Subject: Re: [Flightgear-devel] Next release of FlightGear
> 
> 
> I was too quick to press the reply button. I now see your
> motivations, so receive all my apologies.
> 
> Frederic Bouvier wrote:
> > Innis Cunningham wrote:
> >
> > >
> > > Hi Curt
> > > I downloaded the windows binaries last night for
> > > 9.4 and the problem of the drop down menu's
> > > locking the sim up still seem to exist.Even if you
> > > go to exit FG and then select cancel the sim locks up.
> >
> > Hey Innis,
> >
> > you just downloaded the release that is 3 months old !
> > There is no *** 0.9.5555555 *** ( not 4 ) Win32 binary
> > yet.
> >
> > FYI, the menu lockup has been corrected in the binary below
> > and is ok for the upcoming release.
> > ftp://ftp.ihg.uni-duisburg.de/FlightGear/Win32/FlightGear-0.9.4a.exe
> >
> > -Fred
> >
> > > The reason that I downloaded the binaries was that I
> > > have just built a new box,that I am going to put linux
> > > on,but wanted to find out how the new box compaired
> > > for speed to the old box. To my surprise the frame rates
> > > were worse than the old box.
> > > The following tests were done using windows 98SE
> > > The old box was a 850meg duron with 256 meg ram and
> > > a GF4-MX-440 64meg graphics card.On this box I could get 27fps
> > > sitting at the end of 28R at KSFO looking at the terminal.
> > > The new box a 2gig athalon with 512meg ram and a FX5200
> > > 128meg graphics card could only give 22fps under the same
> > > conditions.Also my son who has a 2.8 gig rig running an ATI 9800pro
> > > card could only get 15fps.It seems the more powerfull the computer
> > > the slower FG seems to run.
> 
> FG is not using the latest features new cards are offering and the 'old'
> features are pretty maxed out now. This is not an explanation for
> worst performance but just for lack of improvement. In the meantime,
> you probably switched to another setup/resolution that can eat computing
> power on your back.
> 
> 
> > > Now I dont know why that is but if we want to get new people into
> > > FG we should see what the problem is.
> > > As my son says if he had downloaded the game(sorry sim)and seen these
> > > kind of results he would have just scrubed it and moved on and I guess
> > > there are a lot of other people who would do the same thing.
> > > My son says that he gets frame rates of well over 100 on Quake and Doom
> > > which seem to be much more graphics intensive than FG.
> 
> 
> Original Quake is not pushing so much triangles and textures to the card
> because their action is indoor and the scene is bound to few rooms. Doom is
> even using sprites for the monsters instead of full 3d and lots of tricks
> are done to maintain a high framerate. That's said, FG is not very good
> at framerate because it is modeling a lot of things in background and
> it's graphic engine is a bit outdated.
> 
> > > Also I noticed that in the 9.4 base the runfgfs bat file has been
> removed.
> > > Was there a reason for this.
> 
> It has been supercede by fgrun that is much user frendly.
> 
> > > I guess I did not notice this before because I was running the 9.4
> > binaries
> > > with the CVS version of the base package and my own bat files.
> > > When I ran the 9.4 version I downloaded last night it seemed to flash up
> > > a dos window saying bad command or file name about were I would expect
> > > to see the Alpha window on my other version of 9.4.The sim would then
> > > continue to load.But once loaded the runway had black lines at the end
> of
> > > each texture.
> 
> What is the Alpha window ? If you don't see fgrun, you probably have a path
> problem that is in conflict with you cvs version.
> The black lines are brought to you by newer hardware. I have the same and
> they
> probably come from anisotropic or another kind of filtering.
> 
> > > I have seen this before when running AC3D and FG 9.4 at the same time on
> > > my old box.On that system the sim would, under those conditions, only
> run
> > at
> > > about 1fps or less.But in that case I could get the sim to run correctly
> > by
> > > shutting
> > > down AC3D(maybe a memory thing).But with the version I downloaded last
> > night
> > > I could not get the black lines to disappear at all.
> > > Is anyone else seeing this.
> > > >From the air the runway looks like a step ladder.
> > > Also on the new box the frame rates do not seem to change if I
> > > have full fog or no fog.On the old box the frame rates would half
> > > with no fog
> 
> That last sentence make me feel that your performance problem is not
> related with the graphic card. If submitting less job to the card give
> the same result, that just mean that the bottleneck is not likely to
> be the graphic system, either software or harware.
> 
> > > So with a new version coming out could these problems be looked at.
> 
> Not likely on performance this time. You can still submit bug reports
> on the current version.
> 
> -Fred
> 
> 
> 
> _______________________________________________
> Flightgear-devel mailing list
> [EMAIL PROTECTED]
> http://mail.flightgear.org/mailman/listinfo/flightgear-devel
> 

_______________________________________________
Flightgear-devel mailing list
[EMAIL PROTECTED]
http://mail.flightgear.org/mailman/listinfo/flightgear-devel

Reply via email to