ja, ja, ja, i tant ... per això son tant bons i son reconeguts arreu... :-)) no hem diguis no n'has menjat mai ?.

Ja que hi som explicaré la meva experiencia ...... quant vaig per la zona, conec una carnisseria a Tolosa (Guipúscoa) on en tenen, especial pels restaurants, mínim son 30 dies de repòs ... (si algú l'interessa passo l'adreça i la del restaurant recomanat) avisant amb temps, els tanquen al vuit, protegits amb dos safates de suro blanc ..... sense cap problema es poden congelar i anar menjant. Cada cop que hi vaig en porto entre 8 i 12 cada cop ... d'1 quilo cadascun .. dins d'una caixa de, crec, polietilé (no se si ho he dit be, d'aquelles de suro blanc) unes ampolles d'aigua prèviament congelades i cap a ..... casa.

Es descongelen .... s'encenen les brases ... es deixen que s'escalfin, que agafin la temperatura ambient, treure la fredor de la nevera ... es posen les graelles a força alçada del foc perquè s'escalfi el xuleton però no s'arribi a fer .... quant ja estant calents ..... baixes les graelles a l'alçada del teu gust i els fas .... estaran fets al instant, calents per dins, sagnats i fets per fora (marcar les graelles) ..... un pols de sal gruixuda (una marca, la Maldon) i un bon ganivet, tallant a tires el txuleton .... això amb uns bons pimientos de piquillo confitats a foc molt i molt lent .... una amanideta, senzilla, (enciam, ceba i olives, res mes), per refrescar i un bon vi .... i nari nan que no ha estat res ... 1 per cap :-))

Això va a gustos, evidentment .... parlo de bou i de vedella ... res comparat a la que normalment mengem ... compta, que la majoria de carnisseries en tenen de carn "reposada" ... però s'ha de demanar ... no compraria mai carn recent sacrificada ... no te gust a res .... insisteixo, son gustos.

----- Original Message ----- From: "Toni Dalmau" <[EMAIL PROTECTED]>
To: <llista@internauta.net>
Sent: Tuesday, February 21, 2006 4:17 PM
Subject: Re: [Internauta] Formatge amb cucs


En/na "Pere Castells" ha escrit:


El problema potser es que associem cucs, amb cadàvers, putrefacció, etc ... però si t'ho mires be ... de cucs la vida n'està ple ... nosaltres també mengem cadàvers no ho oblidem (si diem les coses pel seu nom, tot i que en diem carn, i ens quedem mes ... conformes). I normalment, en el cas de la carn ... si porta mes temps morta millor ... el que se'n diu "reposada" ... el famós xuleton es molt mes bo si l'animal porta mort entre 15 i 45 ...

dies??? Glups....

_______________________________________________
llista de correu de l'Internauta
llista@internauta.net
http://zeus.internauta.net/mailman/listinfo/internauta

Respondre per correu electrònic a