Inca un aparator al papistasilor? Ies de-astia ca ciupercile dupa ploaie. Banuiesc ca este fenomen tipic de pupincurism romanesc, ca in cazul papistasilor sarlatani de la Sf Iosif. In concluzie, zi si mie la ce se refera si inseamna infailibilitatea papala asa cum o intelegi tu? De unde vine dogma catolica, de la Dumnezeu sau de la papa? Eu am venit pe lista asta sa convertesc pe cineva? Nu incerc sa convertesc pe nimeni si cu atat mai putin niste zoaie de atei.
Dan G
On 2/15/2011 8:01 AM, Uplink wrote:

Gushterul s-a lasat de hranit trolii, asa ca zic eu: Ti-ar fi spus aceleasi chestii daca erai catolic, protestant, evreu, raelian, scientolog sau orice altceva si sustineai aceleasi chestii sustinute sub umbrela ortodoxa. In vremuri de mult apuse, daca-mi aduc bine aminte, a zis ca e agnostic. Nush daca acum ar zice altfel. Important e ca ia cartile tale sfante, oricare ar fi ele, si-ti da de cap cu ele intr-un mod foarte diplomatic si logic, iar tu te simti oprimat pe motive religioase, ca-ti pune la indoiala "suprema, unica, adevarata, universala" credinta, la care el e orb, in loc sa se supuna orbeste.


Am sa ma opresc aici din pusul de cuvinte in gura Gushterului.

Du-te si tu in alte lacase de cult decat cele ortodoxe, vezi ce fac adunaturile respective. Te duci in "vizita culturala", nu ca sa te inchini, ca pentru tine bisericile lor n-ar trebui sa fie nimic altceva decat beton si sticla. Vezi daca "adunatura" aia se comporta altfel decat "adunatura" cu care te-ai obisnuit. Tot oameni sunt si ei. Din moment ce ai atatea religii in jurul tau, banuiesc ca stii deja asta. Vin din cand in cand sa te converteasca, asa cum vii si tu sau Vali Vulcan pe lista asta. Toti sunt urmasii apostolilor intr-un fel sau altul cand vine vorba de religiile abrahamice. De ce ar trebui sa urmezi un rit sau altul nu poate explica niciunul decat prin cuvintele "ca religia mea e aia adevarata si restul sunt niste eretici". Inafara religiilor abrahamice, ti-a venit vreunul la usa sa te converteasca? Ca de exemplu budistii sau wiccanii. La budisti te duci tu si-i rogi sa te invete, nu vin ei sa-ti bage religia pe gat (din cate-mi dau eu seama, ca nu stiu de fapt cum merge treaba).

Am pe aici o biserica ce are la intrare un afis interesant. Nu stiu de ce rit e - banuiesc ca Anglican. Am sa-i fac o poza, pentru ca afisul ala prezinta un mesaj mult mai crestinesc decat ce vad la crestinii "adevarati" care pun mana pe piatra cu foarte mare usurinta cand nu le convine ceva, dupa care zic ca Papa catolic e ala care se crede Dumnezeu :)

Copy/paste si pt. Vali Vulcan cu aceleasi cuvinte.


Raspunde prin e-mail lui