Hahaha! Tu chiar crezi ca tontii astia stiu ceva ca lumea? De ce nu au spus pana acum in loc sa o balmajeasca? In general, peretii sunt porosi si apa se infiltreaza ca igrasie in pereti din cauza proprietatii numite capilaritate. Stiu asta inca din anii '50 cand casele erau protejate si "vindecate" de igrasie prin adaugarea acestui strat izolator, de jur imprejur. Sigur, nu stiu ce metode noi se folosesc acuma. Parlitu' ala de arhitecturica nu este in stare sa ii proiecteze lu' dcct un cotet sau o cocina ca sa se adaposteasca de ploaie, nu il intreba lucruri complicate ca "igrasie"! Operatiunea de vindecare de igrasie era destul de migaloasa, pentru ca se scotea cate o caramida, si se introducea carton asfaltat si smoala.
Dan G

On 7/10/2011 5:26 PM, Gushterul LAIR wrote:
Nu vreau sa inflamez discutia in injurii, chiar sunt curios pentru mine de aceste lucruri. Insa sunt curios sa stiu si parerea domnului Sava, ca arhitect ar trebui sa stie banalitatile astea.

Gushterul


------------------------------------------------------------------------
*From:* dan G <d...@ghiocel.com>
*To:* protest-ro@yahoogroups.com
*Sent:* Mon, July 11, 2011 3:12:06 AM
*Subject:* Re: [protest-ro] Re: panorui pe blocuriSa inteleg ca s-a terminat cu igrasia in Romania, nea semidoctu'? (care le stie PERFECT PE TOATE!) Cum de faceau igrasie zidurile de caramida, nea semidoctu (care le stie PERFECT PE TOATE!) Da, inteleg acuma de ce vrei sa iti proiecteze arhitecturasu' un cotet sau o cocina, alea nu fac igrasie!
Dan G
On 7/10/2011 2:01 PM, dan-calin wrote:

"Respiratul" peretilor este o gogorita pentru cele mai multe tipuri de pereti.
Peretii de bloc, caramida, beton, etc NU respira. Dimpotriva.
"Respiratia" este valabila pentru unii pereti cu structura compozita.Raspunde prin e-mail lui