[ovirt-users] Re: Gluster service failure

2019-05-15 Thread knarra
On 10/06/2016 01:39 PM, Koen Vanoppen wrote: Dear all, One little issue. I have 1 hypervisor in my datacenter that keeps having it's gluster status disconnected in the GUI. But if I look on the server, the service is running. I added the logs after I clicked on the "Restart gluster service"

[ovirt-users] Re: Tracebacks in vdsm.log file

2019-05-14 Thread knarra
On 10/03/2016 11:02 PM, Nir Soffer wrote: On Fri, Sep 30, 2016 at 3:58 PM, knarra wrote: Hi, I see below trace back in my vdsm.log. Can some one help me understand why these are logged? is free, finding out if anyone is waiting for it. Thread-557::DEBUG::2016-09-30 18:20:25,064

[ovirt-users] Re: Tracebacks in vdsm.log file

2019-05-14 Thread knarra
Hi All, vdsm version i am using is vdsm-4.18.13-1.el7ev.x86_64. I am trying to upgrade a RHV-H node from UI when i saw the following trace back in the vdsm log. Thanks kasturi On 09/30/2016 06:28 PM, knarra wrote: Hi, I see below trace back in my vdsm.log. Can some one help me

Re: [ovirt-users] Installation of oVirt 4.1, Gluster Storage and Hosted Engine

2017-07-13 Thread knarra
On 07/13/2017 04:30 PM, Simone Marchioni wrote: Il 12/07/2017 10:59, knarra ha scritto: On 07/12/2017 01:43 PM, Simone Marchioni wrote: Il 11/07/2017 11:23, knarra ha scritto: Hi, reply here to both Gianluca and Kasturi. Gianluca: I had ovirt-4.1-dependencies.repo enabled, and gluster 3.8

Re: [ovirt-users] Installation of oVirt 4.1, Gluster Storage and Hosted Engine

2017-07-12 Thread knarra
On 07/12/2017 01:43 PM, Simone Marchioni wrote: Il 11/07/2017 11:23, knarra ha scritto: On 07/11/2017 01:32 PM, Simone Marchioni wrote: Il 11/07/2017 07:59, knarra ha scritto: Hi, removed partition signatures with wipefs and run deploy again: this time the creation of VG and LV worked

Re: [ovirt-users] Installation of oVirt 4.1, Gluster Storage and Hosted Engine

2017-07-11 Thread knarra
On 07/11/2017 01:32 PM, Simone Marchioni wrote: Il 11/07/2017 07:59, knarra ha scritto: On 07/10/2017 07:18 PM, Simone Marchioni wrote: Hi Kasturi, you're right: the file /usr/share/gdeploy/scripts/grafton-sanity-check.sh is present. I updated the path in the gdeploy config file and run

Re: [ovirt-users] Installation of oVirt 4.1, Gluster Storage and Hosted Engine

2017-07-10 Thread knarra
On 07/10/2017 07:18 PM, Simone Marchioni wrote: Il 10/07/2017 13:49, knarra ha scritto: On 07/10/2017 04:18 PM, Simone Marchioni wrote: Il 10/07/2017 09:08, knarra ha scritto: Hi Simone, Can you please let me know what is the version of gdeploy and ansible on your system? Can you check

Re: [ovirt-users] Installation of oVirt 4.1, Gluster Storage and Hosted Engine

2017-07-10 Thread knarra
On 07/10/2017 04:18 PM, Simone Marchioni wrote: Il 10/07/2017 09:08, knarra ha scritto: On 07/07/2017 10:01 PM, Simone Marchioni wrote: Hi to all, I have an old installation of oVirt 3.3 with the Engine on a separate server. I wanted to test the last oVirt 4.1 with Gluster Storage

Re: [ovirt-users] Installation of oVirt 4.1, Gluster Storage and Hosted Engine

2017-07-10 Thread knarra
On 07/07/2017 10:01 PM, Simone Marchioni wrote: Hi to all, I have an old installation of oVirt 3.3 with the Engine on a separate server. I wanted to test the last oVirt 4.1 with Gluster Storage and Hosted Engine. Followed the following tutorial:

Re: [ovirt-users] How to create a new Gluster volume

2017-07-07 Thread knarra
On 07/07/2017 02:03 PM, Gianluca Cecchi wrote: On Fri, Jul 7, 2017 at 10:15 AM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: It seems I have to de-select the checkbox "Show available bricks from host" and so I can manually the the directory of

Re: [ovirt-users] How to create a new Gluster volume

2017-07-07 Thread knarra
On 07/06/2017 04:38 PM, Gianluca Cecchi wrote: On Thu, Jul 6, 2017 at 11:51 AM, Gianluca Cecchi > wrote: Hello, I'm trying to create a new volume. I'm in 4.1.2 I'm following these indications:

Re: [ovirt-users] add fourth full gluster node and remove arbiter: ovirt 4.1 with hosted engine

2017-07-03 Thread knarra
On 07/03/2017 06:58 PM, knarra wrote: On 07/03/2017 06:53 PM, yayo (j) wrote: Hi, And sorry for delay 2017-06-30 14:09 GMT+02:00 knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>>: To add a fully replicated node you need to reduce the replica count to 2 and a

Re: [ovirt-users] add fourth full gluster node and remove arbiter: ovirt 4.1 with hosted engine

2017-07-03 Thread knarra
On 07/03/2017 06:53 PM, yayo (j) wrote: Hi, And sorry for delay 2017-06-30 14:09 GMT+02:00 knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>>: To add a fully replicated node you need to reduce the replica count to 2 and add new brick to the volume so that it becomes

Re: [ovirt-users] Best way of doing complete stop of HCI environment?

2017-07-03 Thread knarra
On 07/03/2017 02:35 PM, Gianluca Cecchi wrote: Any recommendations in case I have to take down a site for maintenance? Thanks, Gianluca ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users Hi , You can follow

Re: [ovirt-users] add fourth full gluster node and remove arbiter: ovirt 4.1 with hosted engine

2017-06-30 Thread knarra
On 06/30/2017 04:53 PM, yayo (j) wrote: 2017-06-30 12:54 GMT+02:00 yayo (j) >: The actual arbiter must be removed because is too obsolete. So, I needs to add the new "full replicated" node but I want to know what are the steps for add a

Re: [ovirt-users] add fourth full gluster node and remove arbiter: ovirt 4.1 with hosted engine

2017-06-30 Thread knarra
On 06/30/2017 04:24 PM, yayo (j) wrote: 2017-06-30 11:01 GMT+02:00 knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>>: You do not need to remove the arbiter node as you are getting the advantage of saving on space by having this config. Since you have a new

Re: [ovirt-users] add fourth full gluster node and remove arbiter: ovirt 4.1 with hosted engine

2017-06-30 Thread knarra
On 06/30/2017 02:18 PM, yayo (j) wrote: Hi at all, we have a 3 node cluster with this configuration: ovirtzz 4.1 with 3 node hyperconverged with gluster. 2 node are "full replicated" and 1 node is the arbiter. Now we have a new server to add to cluster then we want to add this new server

Re: [ovirt-users] Ovirt remove network from hosted engine

2017-06-27 Thread knarra
your previous mail you did mention that it fails for you since the engine is running. Instead of remove you tried unplug here ? It was simple... On Tue, Jun 27, 2017 at 4:54 PM, Abi Askushi <rightkickt...@gmail.com <mailto:rightkickt...@gmail.com>> wrote: Hi Knarra, Then I

Re: [ovirt-users] Ovirt remove network from hosted engine

2017-06-27 Thread knarra
On 06/27/2017 06:34 PM, Abi Askushi wrote: Hi Knarra, The ISO domain is of type gluster though I had nfs enabled on that volume. you need to have nfs enabled on the volume. what i meant is nfs.disable off which means nfs is on. For more info please refer to bug https://bugzilla.redhat.com

Re: [ovirt-users] Ovirt remove network from hosted engine

2017-06-27 Thread knarra
On 06/27/2017 05:41 PM, Abi Askushi wrote: Hi all, When setting up hosted engine setup on top gluster with 3 nodes, I had gluster configured on a separate network interface, as recommended. When I tried later to upload ISO from engine to ISO domain, the engine was not able to upload it since

Re: [ovirt-users] is arbiter configuration needed?

2017-06-23 Thread knarra
On 06/23/2017 03:38 PM, Erekle Magradze wrote: Hello, I am using glusterfs as the storage backend for the VM images, volumes for oVirt consist of three bricks, is it still necessary to configure the arbiter to be on the safe side? or since the number of bricks is odd it will be done out of

Re: [ovirt-users] Hyperconverged oVirt installation gluster problems

2017-06-16 Thread knarra
Hi, grafton_sanity_check.sh checks if the disk has any labels or partitions present on it. Since your disk has already a partition and you are using the same disk to create gluster brick as well it fails. commenting out this script in the conf file and running again would resolve your

Re: [ovirt-users] Remove host from hosted engine configuration

2017-06-15 Thread knarra
On 06/16/2017 08:17 AM, Mike Farnam wrote: I had 3 hosts running in a hosted engine setup, oVirt Engine Version: 4.1.2.2-1.el7.centos, using FC storage. One of my hosts went unresponsive in the GUI, and attempts to bring it back were fruitless. I eventually decided to just remove it and

Re: [ovirt-users] Hosted-Engine --Deploy option in Web

2017-06-09 Thread knarra
On 06/10/2017 02:32 AM, Langley, Robert wrote: There is no Hosted Engine option within the Edit window of my additional host. How do I deploy Hosted-Engine to an existing host, if I’ve forgotten to do so when adding it as a new host? And, this host is one of the three storage servers hosting

Re: [ovirt-users] oVirt install error

2017-06-08 Thread knarra
logging bug for this? On 2017-06-07 09:41, knarra wrote: On 06/07/2017 03:15 AM, ov...@fateknollogee.com wrote: I finally figured out what the error was all about The default location for the gdeploy script is: /usr/share/ansible/gdeploy/scripts/grafton-sanity-check.sh The oVirt node installer

Re: [ovirt-users] oVirt install error

2017-06-07 Thread knarra
mpEzKSy6/run-script.retry PLAY RECAP * ovirt-N1-f25.fatek-dc.lab : ok=0changed=0 unreachable=0 failed=1 ovirt-N2-f25.fatek-dc.lab : ok=0changed=0 unreachable=0 failed=1 ovirt-N3-f25.fatek-dc.lab : ok=0ch

Re: [ovirt-users] hosted engine unattended install fails

2017-06-07 Thread knarra
On 06/07/2017 12:06 AM, Ramachandra Reddy Ankireddypalle wrote: Hi, hosted engine unattended install fails with the following error: [ ERROR ] Cannot automatically add the host to cluster Default: 400 Bad Request Bad Request Your browser sent a request that this server could not

Re: [ovirt-users] oVirt install error

2017-06-07 Thread knarra
lt.rc != 0): 'dict object' has no attribute 'rc'"} to retry, use: --limit @/tmp/tmpEzKSy6/run-script.retry PLAY RECAP * ovirt-N1-f25.fatek-dc.lab : ok=0changed=0 unreachable=0 failed=1 ovirt-N2-f25.fatek-dc.lab : ok=0changed=0 unreachable=0 failed=1 ovirt-N3-f25

Re: [ovirt-users] oVirt install error

2017-06-01 Thread knarra
On 06/01/2017 01:19 AM, ov...@fateknollogee.com wrote: Any ideas what this is: TASK [Run a shell script] ** fatal: [ovirt-node1.lab]: FAILED! => {"failed": true, "msg": "The conditional check 'result.rc != 0' failed. The error was: error

Re: [ovirt-users] [GlusterFS] Regarding gluster backup-volfile-servers option

2017-05-18 Thread knarra
at 9:43 AM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: Hi, backup-volfile-servers is mainly used to avoid SPOF. For example take a scenario where you have Host A and Host B and when you try to mount a glusterfs volume using Host A with

Re: [ovirt-users] [GlusterFS] Regarding gluster backup-volfile-servers option

2017-05-17 Thread knarra
Hi, backup-volfile-servers is mainly used to avoid SPOF. For example take a scenario where you have Host A and Host B and when you try to mount a glusterfs volume using Host A with backup-volfile-servers specified, if Host A is not accessible, mount will happen with Host B which is

Re: [ovirt-users] Glusterd Service Stopped Working After Delete Volume And Peers ID

2017-05-11 Thread knarra
Hi, When you say service is not working are you not able to start glusterd any more? If yes, can you please look at /var/log/glusterfs/glusterd.log and see if there are any errors? How did you delete your peer ids? By running gluster peer detach ? Thanks kasturi On 05/11/2017 06:01

Re: [ovirt-users] unable to set group on volume

2017-05-10 Thread knarra
On 05/10/2017 06:37 AM, Joel Diaz wrote: Hello ovirt users, First off all, thanks for your work. I've been using the software for a few months and the experience has been great. I'm having a hard time trying to set the group on a glusterfs volume PLAY [master]

Re: [ovirt-users] Hosted Engine Setup with the gluster bricks on the same disk as the OS

2017-05-08 Thread knarra
On 05/07/2017 04:48 PM, Mike DePaulo wrote: Hi. I am trying to follow this guide. Is it possible to use part of my OS disk /dev/sda for the bricks? https://www.ovirt.org/blog/2017/04/up-and-running-with-ovirt-4-1-and-gluster-storage/ I am using oVirt Node 4.1.1.1. I am aware of the manual

Re: [ovirt-users] configuring gluster volumes/bricks from ovirt ??

2017-05-04 Thread knarra
On 05/04/2017 02:57 PM, Matthias Leopold wrote: Am 2017-05-04 um 10:40 schrieb knarra: On 05/04/2017 01:55 PM, Matthias Leopold wrote: Am 2017-05-04 um 10:21 schrieb knarra: On 05/04/2017 01:16 PM, Matthias Leopold wrote: Am 2017-05-04 um 09:00 schrieb knarra: On 05/04/2017 12:28 PM

Re: [ovirt-users] configuring gluster volumes/bricks from ovirt ??

2017-05-04 Thread knarra
On 05/04/2017 12:28 PM, knarra wrote: On 05/03/2017 07:44 PM, Matthias Leopold wrote: hi, i'm trying to get into this gluster thing with oVirt and added a 2 node gluster cluster to my oVirt 4.1 data center (just for testing, i know it can't have HA with 2 nodes). provisioning of the storage

Re: [ovirt-users] configuring gluster volumes/bricks from ovirt ??

2017-05-04 Thread knarra
On 05/03/2017 07:44 PM, Matthias Leopold wrote: hi, i'm trying to get into this gluster thing with oVirt and added a 2 node gluster cluster to my oVirt 4.1 data center (just for testing, i know it can't have HA with 2 nodes). provisioning of the storage hosts did apparently work and my

Re: [ovirt-users] Resolving host non_responsive

2017-05-03 Thread knarra
On 05/03/2017 05:35 PM, Alan Griffiths wrote: Hi, Following a short network outage a couple of HE hosts are reported as non_responsive in the engine. Storage was not affected and the VMs continue to run on those hosts. Is it possible to bring the hosts back under management without

Re: [ovirt-users] Ovirt Node 4.1.1.1 installation, engine on gluster, existing disk sdb not found or filtered, deployment fails

2017-05-03 Thread knarra
which your setup failed ? Thanks kasturi -Ursprüngliche Nachricht- Von: knarra [mailto:kna...@redhat.com] Gesendet: Mittwoch, 3. Mai 2017 12:16 An: Oliver Dietzel <o.diet...@rto.de>; 'users@ovirt.org' <users@ovirt.org> Betreff: Re: [ovirt-users] Ovirt Node 4.1.1.1 installat

Re: [ovirt-users] Ovirt Node 4.1.1.1 installation, engine on gluster, existing disk sdb not found or filtered, deployment fails

2017-05-03 Thread knarra
;: "gluster_vg_sdb"}, "msg": " Insufficient suitable allocatable extents for logical volume gluster_thinpool_sdb: 135680 more required\n", "rc": 5} I think you should input the size as 500GB if your actual disk size is 530 ? -Ursprüngliche Nachricht- Von: kn

Re: [ovirt-users] Trouble Adding Gluster Host in oVirt Manager

2017-05-02 Thread knarra
Hi, Can you please tell me which is the version of ovirt you are using ? I looked at the engine log and i see that engine failed to establish SSH session with the host . Can you check if your hosts are reachable from the engine ? 2017-04-25 16:46:23,944-07 ERROR

Re: [ovirt-users] [Ovirt 4.0] HA VM fail to start on another Host.

2017-04-25 Thread knarra
On 04/25/2017 08:45 PM, TranceWorldLogic . wrote: Hi, This is regarding HA VM fail to restart on other host. I have setup, which has 2 host in a cluster let say host1 and host2. And one HA VM (with High priority), say vm1. And also not storage domain is configure on host3 and it available all

Re: [ovirt-users] Ovirt Engine Can't See The Gluster Storage

2017-04-25 Thread knarra
On 04/25/2017 02:17 PM, khalid wrote: dear ovirt users team i have issued : six server installed glusterfs configured with replica 3 when the first 3 servers of gluster down the ovirt engine can't see the gluster domain storage , but i know when the first or last 3 server down must the

Re: [ovirt-users] oVirt GUI bug? clicking "ok" on upgrade host confirmation screen

2017-04-24 Thread knarra
--- Lyra Network, 109 rue de l'innovation, 31670 Labège, FRANCE Not sure why does it take so long in your case. In my case it just takes few sec. But yaniv mentioned a bug on this would be good to track it down.

Re: [ovirt-users] Hyperconverged Setup and Gluster healing

2017-04-24 Thread knarra
until you reset it manually using 'gluster volume reset' command . You just need to execute 'gluster volume heal granular-entry-heal enable' and this will do the right thing for you. Thanks kasturi. *Von:*knarra [mailto:kna...@redhat.com] *Gesendet:* Montag, 24. April 2017 13:44 *An:* Sven

Re: [ovirt-users] Hyperconverged Setup and Gluster healing

2017-04-24 Thread knarra
On 04/24/2017 05:03 PM, Sven Achtelik wrote: Hi All, my oVirt-Setup is 3 Hosts with gluster and reaplica 3. I always try to stay on the current version and I’m applying updates/upgrade if there are any. For this I put a host in maintenance and also use the “Stop Gluster Service” checkbox.

Re: [ovirt-users] oVirt GUI bug? clicking "ok" on upgrade host confirmation screen

2017-04-23 Thread knarra
On 04/21/2017 10:20 PM, Nelson Lameiras wrote: Hello, Since "upgrade" functionality is available for hosts in oVirt GUI I have this strange bug : - Click on "Installation>>Upgrade" - Click "ok" on confirmation screen - -> (bug) confirmation screen does not dissapear as expected - Click "ok"

Re: [ovirt-users] Hosted engine install failed; vdsm upset about broker

2017-04-21 Thread knarra
On 04/21/2017 06:34 PM, Jamie Lawrence wrote: On Apr 20, 2017, at 10:36 PM, knarra <kna...@redhat.com> wrote: The installer claimed it did, but I believe it didn’t. Below the error from my original email, there’s the below (apologies for not including it earlier; I missed it). Note: 04

Re: [ovirt-users] Hosted engine install failed; vdsm upset about broker

2017-04-20 Thread knarra
On 04/20/2017 10:48 PM, Jamie Lawrence wrote: On Apr 19, 2017, at 11:35 PM, knarra <kna...@redhat.com> wrote: On 04/20/2017 03:15 AM, Jamie Lawrence wrote: I trialed installing the hosted engine, following the instructions at http://www.ovirt.org/documentation/self-hosted/chap-Deployin

Re: [ovirt-users] Hosted engine install failed; vdsm upset about broker

2017-04-20 Thread knarra
On 04/20/2017 03:15 AM, Jamie Lawrence wrote: I trialed installing the hosted engine, following the instructions at http://www.ovirt.org/documentation/self-hosted/chap-Deploying_Self-Hosted_Engine/ . This is using Gluster as the backend storage subsystem. Answer file at the end. Per the

Re: [ovirt-users] I’m having trouble deleting a test gluster volume

2017-04-12 Thread knarra
them. This should clear things for you and you can start from basic. Thanks much, Andrew ---- *From:* knarra <kna...@redhat.com> *Sent:* Tuesday, April 11, 2017 11:10:04 PM *To:* Precht, Andrew; Sandro Bonazzola; Sahina

Re: [ovirt-users] I’m having trouble deleting a test gluster volume

2017-04-12 Thread knarra
ailing *From:* Precht, Andrew *Sent:* Tuesday, April 11, 2017 2:39:31 PM *To:* knarra; Sandro Bonazzola; Sahina Bose; Tal Nisan; Allon Mureinik; Nir Soffer *Cc:* users *Subject:* Re: [ovirt-users] I’m having trouble deleting a test gluster volume Th

Re: [ovirt-users] I’m having trouble deleting a test gluster volume

2017-04-12 Thread knarra
he cluster. thanks ---- *From:* knarra <kna...@redhat.com> *Sent:* Tuesday, April 11, 2017 11:51:18 AM *To:* Precht, Andrew; Sandro Bonazzola; Sahina Bose; Tal Nisan; Allon Mureinik; Nir Soffer *Cc:* users *Subject:* Re: [ovirt-users] I’m having troubl

Re: [ovirt-users] I’m having trouble deleting a test gluster volume

2017-04-11 Thread knarra
. *From:* knarra <kna...@redhat.com> *Sent:* Tuesday, April 11, 2017 10:32:27 AM *To:* Sandro Bonazzola; Precht, Andrew; Sahina Bose; Tal Nisan; Allon Mureinik; Nir Soffer *Cc:* users *Subject:* Re: [ovirt-users] I’m having trouble deleting

Re: [ovirt-users] I’m having trouble deleting a test gluster volume

2017-04-11 Thread knarra
On 04/11/2017 10:44 PM, Sandro Bonazzola wrote: Adding some people Il 11/Apr/2017 19:06, "Precht, Andrew" > ha scritto: Hi Ovirt users, I’m a newbie to oVirt and I’m having trouble deleting a test gluster volume.

Re: [ovirt-users] engine-image/iso-uploader issues

2017-03-31 Thread knarra
On 03/31/2017 12:44 PM, knarra wrote: On 03/29/2017 07:20 AM, Bryan Sockel wrote: Guys, I have recently setup a new Ovirt environment, and i have created a gluster share for both my Export and ISO Domains. Every time i try and use either command, i get an access denied error. Here

Re: [ovirt-users] engine-image/iso-uploader issues

2017-03-31 Thread knarra
On 03/29/2017 07:20 AM, Bryan Sockel wrote: Guys, I have recently setup a new Ovirt environment, and i have created a gluster share for both my Export and ISO Domains. Every time i try and use either command, i get an access denied error. Here is the verbose output from the image import:

Re: [ovirt-users] how to handle mount options for hosted engine on glusterfs

2017-03-21 Thread knarra
e,user_id=0,group_id=0,default_permissions,allow_other,max_read=131072 <tel:13%2010%2072>) Any suggestion? I will try an answerfile-install as well later, but it was helpful to know, where to set this. Thanks & best regards * On Mon, 20 Mar 2017 12:12:25 +0530, knarra wro

Re: [ovirt-users] how to handle mount options for hosted engine on glusterfs

2017-03-20 Thread knarra
On 03/20/2017 05:09 AM, /dev/null wrote: Hi, how do i make the hosted_storage aware of gluster server failure? In --deploy i cannot provide backup-volfile-servers. In /etc/ovirt-hosted-engine/hosted-engine.conf there is an mnt_options line, but i read

Re: [ovirt-users] oVirt 4.1.0 - Gluster - Hosted Engine deploy howto

2017-03-15 Thread knarra
Hi Roberto, Hosted Engine tab is visible only after hosted_storage and hosted_engine vm is imported to the cluster. Once the first node is installed, you will need to create a storage domain of vmstore or data volume . Once one of these storage domains are created, hosted_storage and

Re: [ovirt-users] Gluster storage expansion

2017-01-19 Thread knarra
On 01/19/2017 09:15 PM, Goorkate, B.J. wrote: Hi all, I have an oVirt environment with 5 nodes. 3 nodes offer a replica-3 gluster storage domain for the virtual machines. Is there a way to use storage in the nodes which are no member of the replica-3 storage domain? Or do I need another node

[ovirt-users] Master storage domain in locked state

2017-01-12 Thread knarra
Hi, I have three glusterfs storage domains present on my system. data (master), vmstore and engine. I tried moving the master storage domain to maintenance state , it was stuck in preparing for maintenance for a long time and then i rebooted my hosts. Now i see that the master domain

Re: [ovirt-users] HA Score

2017-01-02 Thread knarra
On 01/02/2017 02:59 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Mon, Jan 2, 2017 at 9:23 AM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: On 01/01/2017 06:23 PM, Doron Fediuck wrote: Care to share the HE agents log files? Hi Doron, I have collecte

Re: [ovirt-users] HA Score

2017-01-02 Thread knarra
, knarra <kna...@redhat.com> wrote: Hi, I have latest 4.1 installed and i see that HA score on hosts keeps going to 0 and comes back to 3400. This behavior is something which i am observing with 4.1 and i see that it takes considerable amount of time to get back to normal state. Any

Re: [ovirt-users] Issues with RHV 4.1

2016-12-30 Thread knarra
Please ignore this mail. sorry for the chaos caused :-( On 12/30/2016 03:52 PM, knarra wrote: Hi, I have latest RHV 4.1 installed on HC stack. My app vms runs on Host1 and HE vm runs on Host2. I have a test case where i bring down glusternw on Host1 and i expect all app vms

[ovirt-users] Issues with RHV 4.1

2016-12-30 Thread knarra
Hi, I have latest RHV 4.1 installed on HC stack. My app vms runs on Host1 and HE vm runs on Host2. I have a test case where i bring down glusternw on Host1 and i expect all app vms to be migrated to another node. But when i am running the above said test case i run into following

[ovirt-users] HA Score

2016-12-29 Thread knarra
Hi, I have latest 4.1 installed and i see that HA score on hosts keeps going to 0 and comes back to 3400. This behavior is something which i am observing with 4.1 and i see that it takes considerable amount of time to get back to normal state. Any reason why it takes such a long time?

Re: [ovirt-users] Failed to import Hosted Engine VM

2016-12-20 Thread knarra
On 12/20/2016 01:47 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Tue, Dec 20, 2016 at 7:47 AM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: Hi, I have latest master installed and i see that Hosted Engine VM fails to import. Below are the logs i see in the eng

[ovirt-users] Failed to import Hosted Engine VM

2016-12-19 Thread knarra
Hi, I have latest master installed and i see that Hosted Engine VM fails to import. Below are the logs i see in the engine log. Can some one help me understand why does this happen? 2016-12-20 06:46:02,291Z INFO [org.ovirt.engine.core.vdsbroker.irsbroker.GetImageInfoVDSCommand]

Re: [ovirt-users] Hosted Engine won't deploy

2016-12-14 Thread knarra
On 12/15/2016 03:35 AM, Gervais de Montbrun wrote: Hi all, I had to reinstall one of my hosts today and I noticed an issue. The error message was: Ovirt2: o Cannot edit Host. You are using an unmanaged hosted engine VM. Please upgrade the cluster level to 3.6 and wait for

Re: [ovirt-users] vm.conf on one of the node is missing

2016-11-24 Thread knarra
On 11/24/2016 07:47 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Thu, Nov 24, 2016 at 3:06 PM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: On 11/24/2016 07:27 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Thu, Nov 24, 2016 at 2:39 PM, knarra <kna...@redhat.com <mailto

Re: [ovirt-users] vm.conf on one of the node is missing

2016-11-24 Thread knarra
On 11/24/2016 07:27 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Thu, Nov 24, 2016 at 2:39 PM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: On 11/24/2016 06:56 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Thu, Nov 24, 2016 at 2:08 PM, knarra <kna...@redhat.com <mailto

Re: [ovirt-users] vm.conf on one of the node is missing

2016-11-24 Thread knarra
On 11/24/2016 06:56 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Thu, Nov 24, 2016 at 2:08 PM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: On 11/24/2016 06:15 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Thu, Nov 24, 2016 at 1:26 PM, knarra <kna...@redhat.com <mailto

Re: [ovirt-users] vm.conf on one of the node is missing

2016-11-24 Thread knarra
On 11/24/2016 06:15 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Thu, Nov 24, 2016 at 1:26 PM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: Hi, I have three nodes with glusterfs as storage domain. For some reason i see that vm.conf from /var/run/ovirt-host

[ovirt-users] vm.conf on one of the node is missing

2016-11-24 Thread knarra
Hi, I have three nodes with glusterfs as storage domain. For some reason i see that vm.conf from /var/run/ovirt-hosted-engine-ha is missing and due to this on one of my host i see that Hosted Engine HA : Not Active. Once i copy the file from some other node and restart ovirt-ha-broker

Re: [ovirt-users] Unable to add host

2016-11-20 Thread knarra
On 11/20/2016 09:24 PM, Oscar Segarra wrote: Hi, When I try to add the second host from the ovirt interface I get the following error: Imágenes integradas 2 Of course, host vdicnode02 does not appear in the GUI and the gluster looks perfectly up und sync: UI supports a functionality

Re: [ovirt-users] Cannot install latest upstream master

2016-11-16 Thread knarra
On 11/16/2016 06:46 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Wed, Nov 16, 2016 at 12:18 PM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: On 11/16/2016 03:59 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Wed, Nov 16, 2016 at 11:18 AM, knarra <kna...@redhat.com

Re: [ovirt-users] Cannot install latest upstream master

2016-11-16 Thread knarra
On 11/16/2016 03:59 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Wed, Nov 16, 2016 at 11:18 AM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: On 11/16/2016 03:43 PM, knarra wrote: On 11/16/2016 03:37 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Wed, Nov 16, 2016 at 10:5

Re: [ovirt-users] Cannot install latest upstream master

2016-11-16 Thread knarra
On 11/16/2016 03:59 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Wed, Nov 16, 2016 at 11:18 AM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: On 11/16/2016 03:43 PM, knarra wrote: On 11/16/2016 03:37 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Wed, Nov 16, 2016 at 10:5

Re: [ovirt-users] Info on testing ovirt 4.0.5 and gluster

2016-11-16 Thread knarra
On 11/16/2016 03:51 PM, Gianluca Cecchi wrote: On Wed, Nov 16, 2016 at 9:55 AM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: On 11/16/2016 01:28 PM, Gianluca Cecchi wrote: On Wed, Nov 16, 2016 at 7:59 AM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@

Re: [ovirt-users] Cannot install latest upstream master

2016-11-16 Thread knarra
On 11/16/2016 03:43 PM, knarra wrote: On 11/16/2016 03:37 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Wed, Nov 16, 2016 at 10:56 AM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: On 11/16/2016 03:07 PM, Martin Perina wrote: On Wed, Nov 16, 2016 at 9:48 AM,

Re: [ovirt-users] Cannot install latest upstream master

2016-11-16 Thread knarra
On 11/16/2016 03:37 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Wed, Nov 16, 2016 at 10:56 AM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: On 11/16/2016 03:07 PM, Martin Perina wrote: On Wed, Nov 16, 2016 at 9:48 AM, knarra <kna...@redhat.com <mailto

Re: [ovirt-users] Cannot install latest upstream master

2016-11-16 Thread knarra
On 11/16/2016 03:07 PM, Martin Perina wrote: On Wed, Nov 16, 2016 at 9:48 AM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: On 11/16/2016 01:34 PM, Martin Perina wrote: Hi, could you please share log from engine-setup execution? But I fear th

Re: [ovirt-users] Info on testing ovirt 4.0.5 and gluster

2016-11-16 Thread knarra
On 11/16/2016 01:28 PM, Gianluca Cecchi wrote: On Wed, Nov 16, 2016 at 7:59 AM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: Hi Gianluca, yes, you are right. Now second and third host can be directly added from UI. Before adding the second and third

Re: [ovirt-users] Cannot install latest upstream master

2016-11-16 Thread knarra
On 11/16/2016 02:13 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Wed, Nov 16, 2016 at 9:38 AM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: On 11/16/2016 02:03 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Wed, Nov 16, 2016 at 8:03 AM, knarra <kna...@redhat.com <mailto

Re: [ovirt-users] Cannot install latest upstream master

2016-11-16 Thread knarra
/ Thanks kasturi On Wed, Nov 16, 2016 at 8:03 AM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: Hi, I was installing latest upstream master and i am hitting the issue below. Can some one please let me know if this a bug ? If yes, is this going

Re: [ovirt-users] Cannot install latest upstream master

2016-11-16 Thread knarra
On 11/16/2016 02:03 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Wed, Nov 16, 2016 at 8:03 AM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: Hi, I was installing latest upstream master and i am hitting the issue below. Can some one please let me know i

[ovirt-users] Cannot install latest upstream master

2016-11-15 Thread knarra
Hi, I was installing latest upstream master and i am hitting the issue below. Can some one please let me know if this a bug ? If yes, is this going to be fixed in the next nightly? [WARNING] OVF does not contain a valid image description, using default. [ INFO ] Detecting host

Re: [ovirt-users] Info on testing ovirt 4.0.5 and gluster

2016-11-15 Thread knarra
Hi Gianluca, yes, you are right. Now second and third host can be directly added from UI. Before adding the second and third host please make sure that the following steps are done for hyperconverged setup. 1) On Hosted engine vm run the command 'engine-config -s

Re: [ovirt-users] EPEL and package(s) conflicts

2016-11-15 Thread knarra
[+soumya] On 11/15/2016 06:51 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Tue, Nov 15, 2016 at 1:26 PM, lejeczek > wrote: hi I apologize if I missed it reading release(repo) note. What are users supposed to do with EPEL repo? I'm asking

Re: [ovirt-users] gluster - Volume quota failed

2016-11-13 Thread knarra
[+gluster-users] list On 11/11/2016 04:09 PM, lejeczek wrote: On 11/11/16 09:26, knarra wrote: On 11/11/2016 01:07 PM, lejeczek wrote: On 11/11/16 05:57, knarra wrote: On 11/11/2016 03:20 AM, lejeczek wrote: quota command failed : Volume quota failed. The cluster is operating at version

Re: [ovirt-users] gluster - Volume quota failed

2016-11-11 Thread knarra
On 11/11/2016 01:07 PM, lejeczek wrote: On 11/11/16 05:57, knarra wrote: On 11/11/2016 03:20 AM, lejeczek wrote: quota command failed : Volume quota failed. The cluster is operating at version 30700. Quota command enable is unavailable in this version. Hi, Could you please tell us

Re: [ovirt-users] gluster - Volume quota failed

2016-11-10 Thread knarra
On 11/11/2016 03:20 AM, lejeczek wrote: quota command failed : Volume quota failed. The cluster is operating at version 30700. Quota command enable is unavailable in this version. Hi, Could you please tell us what is the version of glusterfs you are using ? For 3.7.0 / 3.7.1 30700

Re: [ovirt-users] Problem moving master storage domain to maintenance

2016-11-10 Thread knarra
On 11/09/2016 06:26 PM, Roy Golan wrote: On 9 November 2016 at 14:49, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: Can some one please help me to understand the queries below. On 11/03/2016 06:43 PM, Maor Lipchuk wrote: Hi kasturi, Which vers

Re: [ovirt-users] Problem moving master storage domain to maintenance

2016-11-09 Thread knarra
domain was introduced. Care to share your insight about it? Regards, Maor On Thu, Nov 3, 2016 at 12:23 PM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: Hi, I have three storage domains backed by gluster in my environment (hostedstorage, data and

[ovirt-users] Problem moving master storage domain to maintenance

2016-11-03 Thread knarra
Hi, I have three storage domains backed by gluster in my environment (hostedstorage, data and vmstore). I would want to move the storage domains into maintenance. Have couple of questions here. 1) Will moving master storage domain into maintenance have some impact on hostedstorage? 2)

Re: [ovirt-users] Hosted Engine CPU usage always shows 100%

2016-11-01 Thread knarra
On 10/27/2016 07:10 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Thu, Oct 27, 2016 at 3:33 PM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: On 10/27/2016 06:42 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Thu, Oct 27, 2016 at 2:56 PM, knarra <kna...@redhat.com <mailto

Re: [ovirt-users] Hosted Engine CPU usage always shows 100%

2016-10-27 Thread knarra
On 10/27/2016 06:42 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Thu, Oct 27, 2016 at 2:56 PM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: Hi Simone, I see that this patch is merged upstream. I have installed latest master. But i still see that HostedEngi

Re: [ovirt-users] Hosted Engine CPU usage always shows 100%

2016-10-27 Thread knarra
Hi Simone, I see that this patch is merged upstream. I have installed latest master. But i still see that HostedEngine CPU shows 100%. Is there something i am missing here? Thanks kasturi On 10/19/2016 10:33 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Wed, Oct 19, 2016 at 3:13 PM, knarra <

[ovirt-users] Cannot Migrate Hosted Engine

2016-10-27 Thread knarra
Hi, I have installed latest upstream master on RHEL7.2. When i try to put a host in maintenance which runs HE vm i see that vm does not get migrated to another host and host is stuck in "preparing for maintenace" state. I see the following errors in the vdsm.log . Can you please help me

  1   2   >