Right, but then it directs you to the exceptions:
8.15.1.2.1*    Concealed spaces of noncombustible and limited-combustible
construction with minimal combustible loading having no access shall not
require sprinkler protection

I would think the above code applies but does adding 2 layers of 5/8"
drywall make wood framing noncombustible *construction*?

If not, then I wonder about:

8.15.1.2.10     Concealed spaces where rigid materials are used and the
exposed surfaces have a flame spread index of 25 or less, and the materials
have been demonstrated not
to propagate fire more than 10.5 ft (3.2 m) when tested in accordance with
ASTM E 84, Standard Test Method of Surface Burning Characteristics of
Building Materials, or ANSI/UL
723, Standard for Test for Surface Burning Characteristics of Building
Materials, extended for an additional 20 minutes in the form in which they
are installed, shall not require
sprinkler protection.



On Mon, Mar 20, 2017 at 10:32 AM, Roland Huggins <[email protected]
> wrote:

> Start with the opening paragraph 8.15.1.1 where it states - EXPOSED
> combustible construction shall be protected
>
>
> Roland Huggins, PE - Senior VP Engineering
>
> American Fire Sprinkler Assn.
>
> Dallas, TX
>
> http://www.firesprinkler.org
>
>
> Fire Sprinklers Saves Lives
>
>
>
>
> On Mar 16, 2017, at 1:42 PM, Mick Dugal <[email protected]>
> wrote:
>
> Would a wood framed corridor rocked with 2 layers of 5/8" gyp bd (a UL
> listed assembly) and a dropped acoustical grid ceiling still require
> sprinklers? Would NFPA 13 :8.15.1.2.10 permit the exclusion of sprinklers
> from such a space?
>
>
> 8.15.1.2.10     Concealed spaces where rigid materials are used and the
> exposed surfaces have a flame spread index of 25 or less, and the materials
> have been demonstrated not to propagate fire more than 10.5 ft (3.2 m) when
> tested in accordance with ASTM E 84, Standard Test Method of Surface
> Burning Characteristics of Building Materials, or ANSI/UL 723, Standard for
> Test for Surface Burning Characteristics of Building Materials, extended
> for an additional 20 minutes in the form in which they are installed, shall
> not require sprinkler protection.
>
>
> _______________________________________________
> Sprinklerforum mailing list
> [email protected]
> http://lists.firesprinkler.org/listinfo.cgi/sprinklerforum-firesprinkler.
> org
>
>
>
> _______________________________________________
> Sprinklerforum mailing list
> [email protected]
> http://lists.firesprinkler.org/listinfo.cgi/sprinklerforum-firesprinkler.
> org
>
>
_______________________________________________
Sprinklerforum mailing list
[email protected]
http://lists.firesprinkler.org/listinfo.cgi/sprinklerforum-firesprinkler.org

Reply via email to