Tim
Recently I had the same delays  happen to me  for unknown reasons.   I tried
all of the ussual tricks suggested and performance was still sluggish.  I
have been working with 99SE since it came out so I knew what slow was.     I
had been shuffling a file on  a zip drive back and forth from a computer at
my office and one at my clients office.  Both computers were in the 500- 600
mhz range, the generic computer  at my clients offfice was always faster
because it was equiped with more ram and a better video card.  My computer
is a Compaq  which I would never recommend fot this type of work, but Best
Buy lost mine and replaced it with a compaq.

Anyway,  my performance was still dogging so I went extreme.   I am not sure
which of the following cured the delay problem.
1. I defragmented the hard drive using  Mejenix Fix it Utilities.   Great
tools    I highly recommend them
2. I defragemented the Registries.
3. cleaned the regestries
4. copied the pcb and client  ini and rcs files from my clients computers to
my machine

One of the above cured the delay.  but not sure which was the cure.    My
performace was restored to 0-60  ,  but couldnt tell you what the real fix
is.  The delay is gone, but next time I am going to use steps 1-4 again
without hesitation

Good Luck

Mike Reagan







----- Original Message -----
From: Tim Fifield <[EMAIL PROTECTED]>
To: Protel EDA Forum <[EMAIL PROTECTED]>
Sent: Thursday, March 21, 2002 10:25 AM
Subject: Re: [PEDA] computer pauses


> Many thanks to all who replied to this thread. The solution was to Hide
All
> nets as well as changing ALL polygons to 'no hatching'. This sped things
up
> a great deal with no noticeable pause on R's and C's , however there are
> still pauses when dealing with a many pin devices. Hopefully this will be
> fixed on the next release...
>
> Tim Fifield
>
> -----Original Message-----
> From: Darryl Newberry [mailto:[EMAIL PROTECTED]]
> Sent: Wednesday, March 20, 2002 6:09 PM
> To: 'Protel EDA Forum'
> Subject: Re: [PEDA] computer pauses
>
>
> Set Polygon pour to "Never". Then don't forget to repour them manually.
>
> > -----Original Message-----
> > From: Tim Fifield [mailto:[EMAIL PROTECTED]]
> > Sent: Wednesday, March 20, 2002 13:32
> > To: Protel EDA Form
> > Subject: [PEDA] computer pauses
> >
> >
> > I know this has been discussed before, but I just wanted to
> > bring it up
> > again....
> >
> > I'm finding that when I moving around the ref des on my pcb
> > it pauses for a
> > few seconds on to complete the process on things like caps
> > and resistors.
> > The more pins the component has; the longer it pauses for. I
> > wanted to do a
> > global edit so I could move all the ref des to 'center'
> > positioning at once
> > but after about 15 min of 'pause' I gave up....
> >
> > I also noticed that when I move a single ref des on the
> > command line at the
> > bottom it quickly flashes "analyzing [net name]". So I tried
> > changing the
> > polygons to no hatching and it seemed to speed up the process.
> >
> > If anybody has another thoughts on speeding this up, please
> > fill me in.
> >
> > 4 layer PCB, 400+ comp., Online DRC is off...
> >
> > I'm using P99SE SP6. Win 2K SP2 800MHz, 512MRAM.
> >
> > Tim Fifield, CET
> >
>

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
* To post a message: mailto:[EMAIL PROTECTED]
*
* To leave this list visit:
* http://www.techservinc.com/protelusers/leave.html
*
* Contact the list manager:
* mailto:[EMAIL PROTECTED]
*
* Forum Guidelines Rules:
* http://www.techservinc.com/protelusers/forumrules.html
*
* Browse or Search previous postings:
* http://www.mail-archive.com/proteledaforum@techservinc.com
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Reply via email to