Brad Velander wrote:
> 
> Mike,
>         I think that your library part may have been made at some distance
> from the 0,0 reference in the library. With schematic symbols the placement
> reference location is always 0,0. Typically a schematic part should be
> designed with the end of one pin (or pin 1 if you like) always on 0,0. The
> reason you get the reference designator located so far away is probably
> because the part's gross outline is from 0,0 all the way out to your symbol
> and Protel sets the reference designator and others arbitrarily somewhere
> along the part's gross outline.
> 
> Sincerely,
> Brad Velander.


Even with parts created at the origin, I often find the ref des and
value are placed some distance from the part when first placed -
flipping the part twice will restore the ref des and value to the
correct location.

-- 
Peter Bennett
TRIUMF
4004 Wesbrook Mall, Vancouver, BC, Canada      
GPS and NMEA info and programs: 
http://vancouver-webpages.com/peter/index.html

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
* To post a message: mailto:[EMAIL PROTECTED]
*
* To leave this list visit:
* http://www.techservinc.com/protelusers/leave.html
*
* Contact the list manager:
* mailto:[EMAIL PROTECTED]
*
* Forum Guidelines Rules:
* http://www.techservinc.com/protelusers/forumrules.html
*
* Browse or Search previous postings:
* http://www.mail-archive.com/proteledaforum@techservinc.com
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Reply via email to