Abd ul-Rahman Lomax wrote:
> 
> At 02:49 PM 1/30/2002 -0800, Peter Bennett wrote:
> >I recalled having a problem with [0..15] vs [15..0] in the past, but
> >checked a recent job and found I had used both orders on it (for
> >different busses).
> 
> *Were these busses connected through ports/sheet entries?* If not then the
> bus names may be irrelevant. At least that is my question....
> 

No - these were two independent busses: AD[7..0] and /DB[1..24] - both
busses went over a couple of sheets, using port connections, and the
board worked, so Protel 99SE must have accepted both ascending and
descending orders.

Looking closely at the schematics, it seems I wasn't consistent with the
order on one bus, and Protel still made the right connections.  On the
processor schematic, I use AD[0..7], but the project sheet and the sheet
containing the destination of the bus use AD[7..0].  Despite this, AD0
connects to the right pins at both ends!


-- 
Peter Bennett
TRIUMF
4004 Wesbrook Mall, Vancouver, BC, Canada      
GPS and NMEA info and programs: 
http://vancouver-webpages.com/peter/index.html

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
* To post a message: mailto:[EMAIL PROTECTED]
*
* To leave this list visit:
* http://www.techservinc.com/protelusers/leave.html
*
* Contact the list manager:
* mailto:[EMAIL PROTECTED]
*
* Forum Guidelines Rules:
* http://www.techservinc.com/protelusers/forumrules.html
*
* Browse or Search previous postings:
* http://www.mail-archive.com/proteledaforum@techservinc.com
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Reply via email to