Re: [ovirt-users] engine upgrade 4.1.0 => 4.1.1, no more engine console available

2017-04-20 Thread Gianluca Cecchi
Further infos: - ovirt-hosted-engine-ha package version [root@ractor ~]# rpm -q ovirt-hosted-engine-ha ovirt-hosted-engine-ha-2.1.0.5-1.el7.centos.noarch [root@ractor ~]# - serial console works [root@ractor ~]# hosted-engine --console The engine VM is running on this host Connected to domain

Re: [ovirt-users] LACP Bonding issue

2017-04-20 Thread Bryan Sockel
After further testing we can either get EM1 running on the bond or EM2 - EM4 running in the bond, but not EM1-EM4. We are running the Hosted Engine Appliance in our setup. In order to install the appliance, i have to point it to a physical nic during the install process. The install process

Re: [ovirt-users] LACP Bonding issue

2017-04-20 Thread Chris Adams
Sorry about the message with nothing new... Once upon a time, Bryan Sockel said: > We checked the port groups, and servers are cabled correctly. > > After server is rebooted, em1 is the only interface passing traffic. > Other 3 nics sitting idle. We can down each port on

Re: [ovirt-users] LACP Bonding issue

2017-04-20 Thread Chris Adams
Once upon a time, Bryan Sockel said: > We checked the port groups, and servers are cabled correctly. > > After server is rebooted, em1 is the only interface passing traffic. > Other 3 nics sitting idle. We can down each port on the switch and > confirm it is down on the

Re: [ovirt-users] LACP Bonding issue

2017-04-20 Thread Chris Adams
Once upon a time, Bryan Sockel said: > It seems that is some disconnect between my network bridge, the bond and my > interfaces. I would like to some how get my bond to use all 4 interfaces. > On reboot, it always seems to reset consistently to EM1. Are you sure the

Re: [ovirt-users] LACP Bonding issue

2017-04-20 Thread Derek Atkins
For what it's worth I set up my bond0 manually on CentOS before installing ovirt hosted engine and the ovirtmgmt bridge "took over" from bond0.. But it appears to still be working. At least I've not noticed links being down, and "ifconfig" shows decent amount of traffic on both eno1 and eno2.

Re: [ovirt-users] Communicate between the guest vm's hosted on, different hosts on different data centres using OVS

2017-04-20 Thread Linov Suresh
Hi Charles, We use an Ethernet cable to connect between the hosts through 10G port. We want to use the guest VM's hosted on different hosts 10G network. oVirt already supports SR-IOV. So we should guest 10G speed for our VM's. In KVM we can create a second bridge and add the 10G interface to

Re: [ovirt-users] Communicate between the guest vm's hosted on, different hosts on different data centres using OVS

2017-04-20 Thread Charles Tassell
Hi Suresh, You would need to connect the two OVN instances somehow. If it's just two single hosts, I think the easiest way would be to create a VPN connection between the two hosts with OpenVPN or the like and then add the tun/tap interfaces into the OVN on each box. You might run into

Re: [ovirt-users] LACP Bonding issue

2017-04-20 Thread Bryan Sockel
We checked the port groups, and servers are cabled correctly. After server is rebooted, em1 is the only interface passing traffic. Other 3 nics sitting idle. We can down each port on the switch and confirm it is down on the server. I am pretty sure it is related to the bridge that was created

Re: [ovirt-users] Hosted engine install failed; vdsm upset about broker

2017-04-20 Thread knarra
On 04/20/2017 10:48 PM, Jamie Lawrence wrote: On Apr 19, 2017, at 11:35 PM, knarra wrote: On 04/20/2017 03:15 AM, Jamie Lawrence wrote: I trialed installing the hosted engine, following the instructions at

Re: [ovirt-users] LACP Bonding issue

2017-04-20 Thread Bryan Sockel
That was my next thought, wanted to see if there was another way before I got to that point. Original message From: Derek Atkins Date: 4/20/17 8:12 PM (GMT-06:00) To: Bryan Sockel Cc: Chris Adams , users@ovirt.org

[ovirt-users] Communicate between the guest vm's hosted on different hosts on different data centres using OVS

2017-04-20 Thread Linov Suresh
Hello, I have configured OVS network on oVirt 4.1.1, following the document https://www.ovirt.org/blog/2016/11/ovirt-provider-ovn/ I have created OVN Provider, and created new Logical Network for OVS using OVN Provider. I have synced the network also selected OVS when I created the cluster. I

Re: [ovirt-users] massive simultaneous vms migrations ?

2017-04-20 Thread Martin Sivak
> I did find this parameter (only) in /etc/vdsm/vdsm.conf.rpmnew (??) .rpmnew files are telling you that RPM could not update the configuration file automatically during package upgrade, because there was a manual change in it. You can use a tool like rpmconf or just copy it over vdsm.conf if you

Re: [ovirt-users] Change cluster compatibilty version 3.6-->4.0

2017-04-20 Thread Lionel Caignec
ok thank you very much. - Mail original - De: "Michal Skrivanek" À: "Lionel Caignec" Cc: "blanchet" , "users" Envoyé: Jeudi 20 Avril 2017 09:58:23 Objet: Re: [ovirt-users] Change cluster compatibilty

Re: [ovirt-users] Compiling oVirt for Debian.

2017-04-20 Thread Leni Kadali Mutungi
On 4/18/17, Yedidyah Bar David wrote: > On Sun, Apr 16, 2017 at 6:54 AM, Leni Kadali Mutungi > wrote: I think that all of them are maintained on gerrit.ovirt.org, and most have mirrors on github.com/ovirt. >> Found all the source code

Re: [ovirt-users] oVirt 4.1 not possible to set local maintenance on single host

2017-04-20 Thread Martin Sivak
Hi, global maintenance is meant for completely manual changes where all logic needs to be disabled. That includes maintenance migrations. You should exit global maintenance and put just the single host to local maintenance. Preferably using the webadmin UI (Management / Maintenance). That will

[ovirt-users] The web portal gives: Bad Request: 400

2017-04-20 Thread Arman Khalatyan
After the recent upgrade from ovirt Version 4.1.1.6-1.el7.centos. to Version 4.1.1.8-1.el7.centos The web portal gives following error: Bad Request Your browser sent a request that this server could not understand. Additionally, a 400 Bad Request error was encountered while trying to use an

[ovirt-users] Missing feature in python SDK4

2017-04-20 Thread Fabrice Bacchella
I didn't find a way to find the writer that correspond to a given type. Is there a way to do that, or it's up to the end user to manually manage this mapping ? ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [ovirt-users] Change cluster compatibilty version 3.6-->4.0

2017-04-20 Thread Michal Skrivanek
> On 20 Apr 2017, at 09:56, Lionel Caignec wrote: > > Cool thank you Michal and Nathanael. > > I was affraid that ovirt restart all on is own. > > Juste one question more, reboot is sufficient or do i need power off and > power on vm? Sorry for using the confusing term - A

Re: [ovirt-users] Change cluster compatibilty version 3.6-->4.0

2017-04-20 Thread Lionel Caignec
Cool thank you Michal and Nathanael. I was affraid that ovirt restart all on is own. Juste one question more, reboot is sufficient or do i need power off and power on vm? - Mail original - De: "Michal Skrivanek" À: "blanchet" , "Lionel

[ovirt-users] oVirt 4.1 not possible to set local maintenance on single host

2017-04-20 Thread Gianluca Cecchi
Hello, I have a single host test environment on 4.1.0 with hosted engine VM. I'm going to update to 4.1.1. Normally the workflow was: - put env in global maintenance - update engine part with engine-setup and such - update other os related packages of hosted engine VM - shutdown hosted engine

Re: [ovirt-users] oVirt 4.1 not possible to set local maintenance on single host

2017-04-20 Thread Simone Tiraboschi
On Thu, Apr 20, 2017 at 12:12 PM, Gianluca Cecchi wrote: > Hello, > I have a single host test environment on 4.1.0 with hosted engine VM. > > I'm going to update to 4.1.1. > > Normally the workflow was: > > - put env in global maintenance > - update engine part with

Re: [ovirt-users] Missing feature in python SDK4

2017-04-20 Thread Juan Hernández
On 04/20/2017 12:26 PM, Fabrice Bacchella wrote: > I didn't find a way to find the writer that correspond to a given type. Is > there a way to do that, or it's up to the end user to manually manage this > mapping ? > Yes that is missing. We have it for reading, but not for writing. This patch

Re: [ovirt-users] Missing feature in python SDK4

2017-04-20 Thread Fabrice Bacchella
> Le 20 avr. 2017 à 16:35, Juan Hernández a écrit : > > On 04/20/2017 12:26 PM, Fabrice Bacchella wrote: >> I didn't find a way to find the writer that correspond to a given type. Is >> there a way to do that, or it's up to the end user to manually manage this >> mapping

Re: [ovirt-users] Missing feature in python SDK4

2017-04-20 Thread Juan Hernández
On 04/20/2017 04:35 PM, Juan Hernández wrote: > On 04/20/2017 12:26 PM, Fabrice Bacchella wrote: >> I didn't find a way to find the writer that correspond to a given type. Is >> there a way to do that, or it's up to the end user to manually manage this >> mapping ? >> > > Yes that is missing.

Re: [ovirt-users] Question about Huge Pages

2017-04-20 Thread Gianluca Cecchi
On Thu, Apr 20, 2017 at 10:35 AM, Michal Skrivanek wrote: > > On 19 Apr 2017, at 16:28, Gianluca Cecchi > wrote: > > On Wed, Apr 19, 2017 at 3:44 PM, Martin Polednik > wrote: > >> >>> >> If you are using recent CentOS (or I

Re: [ovirt-users] The web portal gives: Bad Request: 400

2017-04-20 Thread Yaniv Kaul
On Thu, Apr 20, 2017 at 1:06 PM, Arman Khalatyan wrote: > After the recent upgrade from ovirt Version 4.1.1.6-1.el7.centos. to > Version 4.1.1.8-1.el7.centos > > The web portal gives following error: > Bad Request > > Your browser sent a request that this server could not

Re: [ovirt-users] Compiling oVirt for Debian.

2017-04-20 Thread Yedidyah Bar David
On Thu, Apr 20, 2017 at 3:45 PM, Leni Kadali Mutungi wrote: > On 4/18/17, Yedidyah Bar David wrote: >> On Sun, Apr 16, 2017 at 6:54 AM, Leni Kadali Mutungi >> wrote: > I think that all of them are maintained on

[ovirt-users] upgrade to 4.1

2017-04-20 Thread Fabrice Bacchella
I tried to upgrade ovirt to version 4.1 from 4.0 and got: Found the following problems in PostgreSQL configuration for the Engine database: autovacuum_vacuum_scale_factor required to be at most 0.01 autovacuum_analyze_scale_factor required to be at most 0.075

Re: [ovirt-users] LACP Bonding issue

2017-04-20 Thread Konstantin Shalygin
You should configure your LAG with this options (custom mode on oVirt): mode=4 miimon=100 xmit_hash_policy=2 lacp_rate=1 An tell to your network admin configure switch: "Give me lacp timeout short with channel-group mode active. Also set port-channel load-balance src-dst-mac-ip (or

Re: [ovirt-users] Hosted engine install failed; vdsm upset about broker (revised)

2017-04-20 Thread Simone Tiraboschi
On Thu, Apr 20, 2017 at 2:14 AM, Jamie Lawrence wrote: > > So, tracing this further, I’m pretty sure this is something about sanlock. > > As best I can tell this[1] seems to be the failure that is blocking > importing the pool, creating storage domains, importing the

[ovirt-users] LACP Bonding issue

2017-04-20 Thread Bryan Sockel
Hi, I discovered an issue with my LACP configuration and i am having trouble figuring it out. I am running 2 Dell Powered 610's with 4 broadcomm nics. I am trying to bond them together, however only one of the nics goes active no mater how much traffic i push across the links. I have

Re: [ovirt-users] upgrade to 4.1

2017-04-20 Thread Simone Tiraboschi
On Thu, Apr 20, 2017 at 3:50 PM, Fabrice Bacchella < fabrice.bacche...@orange.fr> wrote: > I tried to upgrade ovirt to version 4.1 from 4.0 and got: > > Found the following problems in PostgreSQL configuration for the > Engine database: >autovacuum_vacuum_scale_factor

Re: [ovirt-users] impossible to change console graphics on hosted engine

2017-04-20 Thread Simone Tiraboschi
On Tue, Apr 18, 2017 at 11:20 AM, Nelson Lameiras < nelson.lamei...@lyra-network.com> wrote: > Hello, > > My hosted engine has currently VNC (+cirrus) graphics console, which has > serious performance issues with my remote-viewer (theses issues are not > important for this mail) > > I know that

Re: [ovirt-users] [oVirt 4.1] oVirt installation and hotplug memory to the hosted-engine VM

2017-04-20 Thread Simone Tiraboschi
On Fri, Apr 14, 2017 at 8:26 PM, wodel youchi wrote: > Hi, > > I am testing oVirt 4.1 using oVirt node and oVirt appliance, I have two > questions : > > 1 - Installation process : > I found that the installation process has changed regarding the appliance > use, it forces

Re: [ovirt-users] Question about Huge Pages

2017-04-20 Thread Michal Skrivanek
> On 19 Apr 2017, at 16:28, Gianluca Cecchi wrote: > > On Wed, Apr 19, 2017 at 3:44 PM, Martin Polednik > wrote: > > > If you are using recent CentOS (or I guess Fedora), there isn't any > extra setup required.

Re: [ovirt-users] virsh list

2017-04-20 Thread Irit Goihman
Hi, Please use only the -r option. You shouldn't be making changes outside ovirt-engine and vdsm. Thanks, On Sat, Apr 15, 2017 at 11:00 AM, Luca 'remix_tj' Lorenzetto < lorenzetto.l...@gmail.com> wrote: > Depends on what you need to do. If you only want to se vms, add -r to have > readonly

[ovirt-users] oVirt 4.1.1 and ovn problems

2017-04-20 Thread Gianluca Cecchi
Hello, I installed some months ago a test setup in 4.1.0 with ovn. Now after updating engine and host to 4.1.1 it seems the services are up but it doesn't work. If I run a VM with a network device in OVN external provider, it cant' boot and I get this in engine.log: 2017-04-20 15:17:42,285+02

Re: [ovirt-users] engine upgrade 4.1.0 => 4.1.1, no more engine console available

2017-04-20 Thread Gianluca Cecchi
On Thu, Apr 20, 2017 at 7:19 PM, Gianluca Cecchi wrote: > On Wed, Apr 19, 2017 at 4:26 PM, Arsène Gschwind < > arsene.gschw...@unibas.ch> wrote: > >> I did start the hosted engine on the host I've applied the patch but I've >> forgot to restart ovirt-ha-agent, and now

Re: [ovirt-users] Hosted engine install failed; vdsm upset about broker (revised)

2017-04-20 Thread Jamie Lawrence
> On Apr 20, 2017, at 9:18 AM, Simone Tiraboschi wrote: > Could you please share the output of > sudo -u vdsm sudo service sanlock status That command line prompts for vdsm’s password, which it doesn’t have. But output returned as root is below. Is that ‘operation not

Re: [ovirt-users] engine upgrade 4.1.0 => 4.1.1, no more engine console available

2017-04-20 Thread Arsène Gschwind
Hi, You just need to patch ovf2VmParams.py the other 3 files are just for testing purpose. Don't forget to restart *ovirt-ha-agent* service before starting HE VM. Rgds, Arsène On 04/20/2017 07:19 PM, Gianluca Cecchi wrote: On Wed, Apr 19, 2017 at 4:26 PM, Arsène Gschwind

[ovirt-users] Ovirt self hosted engine network issue

2017-04-20 Thread Brenneman, Brad B.
Hi, I have an ovirt self hosted server with multiple physical NICs in it. em1 - set for DHCP and used for web resources bond0 (p1p1, p1p2) - set statically for communicating to internal hosts w/o internet Before I installed the engine vm/appliance, system was able to browse the web on em1

Re: [ovirt-users] Hosted engine install failed; vdsm upset about broker

2017-04-20 Thread Jamie Lawrence
> On Apr 19, 2017, at 11:35 PM, knarra wrote: > > On 04/20/2017 03:15 AM, Jamie Lawrence wrote: >> I trialed installing the hosted engine, following the instructions at >> http://www.ovirt.org/documentation/self-hosted/chap-Deploying_Self-Hosted_Engine/ >> . This is using

Re: [ovirt-users] engine upgrade 4.1.0 => 4.1.1, no more engine console available

2017-04-20 Thread Gianluca Cecchi
On Wed, Apr 19, 2017 at 4:26 PM, Arsène Gschwind wrote: > I did start the hosted engine on the host I've applied the patch but I've > forgot to restart ovirt-ha-agent, and now it works. > > Great job, thanks > > Best regards, > Arsène > > Hello, I have the same on my

Re: [ovirt-users] engine upgrade 4.1.0 => 4.1.1, no more engine console available

2017-04-20 Thread Martin Sivak
Are you sure you restarted the proper services? I see -nographic in the qemu command line and you mentioned ovirt-guest-agent intead of ovirt-ha-agent.. Best regards Martin Sivak On Thu, Apr 20, 2017 at 7:25 PM, Gianluca Cecchi wrote: > > > On Thu, Apr 20, 2017 at

Re: [ovirt-users] Hosted engine install failed; vdsm upset about broker

2017-04-20 Thread knarra
On 04/20/2017 03:15 AM, Jamie Lawrence wrote: I trialed installing the hosted engine, following the instructions at http://www.ovirt.org/documentation/self-hosted/chap-Deploying_Self-Hosted_Engine/ . This is using Gluster as the backend storage subsystem. Answer file at the end. Per the

[ovirt-users] Announcing VM Portal 0.1.4

2017-04-20 Thread Marek Libra
Hello All, Let me announce availability of the VM Portal v0.1.4 for preliminary testing. We are looking forward to your feedback which we will try to incorporate into oncoming stable 1.0.0 version. The VM Portal aims to be a drop-in replacement of the existing Basic User Portal. Revised list of

[ovirt-users] Change cluster compatibilty version 3.6-->4.0

2017-04-20 Thread Lionel Caignec
Hi, i've upgraded all my host and manager to ovirt 4, and now i want to upgrade compatibility version of my cluster. But when i change the value ovirt warn me whit message : needing reboot all VM. Does the manager reboot the vm on is own ? or can I can do it myself manualy? Thank you. --

Re: [ovirt-users] Announcing VM Portal 0.1.4

2017-04-20 Thread Nathanaël Blanchet
Works well, good job, but I can't see which kind of new feature VM Portal brings compared to Basic User Portal. Le 20/04/2017 à 08:50, Marek Libra a écrit : Hello All, Let me announce availability of the VM Portal v0.1.4 for preliminary testing. We are looking forward to your feedback which

Re: [ovirt-users] Announcing VM Portal 0.1.4

2017-04-20 Thread Michal Skrivanek
> On 20 Apr 2017, at 09:22, Nathanaël Blanchet wrote: > > Works well, good job, but I can't see which kind of new feature VM Portal > brings compared to Basic User Portal. > > Depends from which POV you look at it - there's the “Goals” section on

Re: [ovirt-users] Change cluster compatibilty version 3.6-->4.0

2017-04-20 Thread Nathanaël Blanchet
Hi Lionel :) Le 20/04/2017 à 08:48, Lionel Caignec a écrit : Hi, i've upgraded all my host and manager to ovirt 4, and now i want to upgrade compatibility version of my cluster. But when i change the value ovirt warn me whit message : needing reboot all VM. Does the manager reboot the vm

[ovirt-users] import domain and import template

2017-04-20 Thread qinglong.d...@horebdata.cn
Hi, I have created an ovirt 4.1.1.6 environment a few days ago. And I have imported a data domain which was used in early version(4.0.0.5) sucessfully. But I got a same error when importing all templates of the data domain: Anyone can help? Thanks!

Re: [ovirt-users] Change cluster compatibilty version 3.6-->4.0

2017-04-20 Thread Michal Skrivanek
> On 20 Apr 2017, at 09:38, Nathanaël Blanchet wrote: > > Hi Lionel :) > > > Le 20/04/2017 à 08:48, Lionel Caignec a écrit : >> Hi, >> >> i've upgraded all my host and manager to ovirt 4, and now i want to upgrade >> compatibility version of my cluster. >> >> But when i